Maaltijdvoorziening Enschede

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Enschede

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Enschede is men name interessant voor alle bejaarden die i.v.m ouderdom of een andere oorzaak niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. In de gemeente Enschede is er de keuze uit veel maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit zijn landelijk opererende diensten als Mealhero, of thuiszorg vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Middels soortgelijke voorzieningen heeft iedereen toegang tot voedzame menu’s zoals Kalkoenbiefstukjes met kippenjus, Parijse worteltjes en gekookte aardappelen en/of Kiprollade tutti frutti met kruidenjus, witte rijst, spinazie. Via onze service bekijkt men maaltijdservices en waardevolle kennis over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieOverijssel
GemeenteEnschede
Regio-code053 (+3153)
Postcode7514
Kosten (indicatie)v.a. €5,5
Maaltijd tipKipfilet mosterdsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Enschede

Een eigen voedingsvoorschrift is relevant voor uw gezonde leefstijl. Een voedzame maaltijd vol mineralen is daarom ook de basis. Lukt het doen van boodschappen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet meer zelf omwille van complicaties rondom de gezondheid? En moet u met weinig rondkomen? Als antwoord daarop kunt u gebruik maken van prima subsidies / maaltijd regelingen. Denk dan aan: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, voordelig eten in een lokaal restaurant, of wijkverpleging. Wat moet ik hiervoor doen? Er zijn verscheidene (lokale) regelingen en subsidies. Hieronder gaan we dieper in op deze vormen van zorg: ZVW (thuiszorg), WMO en WLZ, en persoonlijke mantelzorg. In sommige gevallen zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand via de gemeente Enschede.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Enschede. Bedoeld voor ouderen die problemen ervaren bij het zelf runnen van een huishouden en hulp bij mantelzorg.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Informeer bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is unieke voor hulpbehoevenden die de hele dag intensieve zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: dementerende ouderen of inwoners met fysieke ongemakken. Ook relevant bij een hulpvraag rondom het avondeten (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Moment voor samen eten
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en ontvangt u al veel zorg? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Vaak gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een bezorgmaaltijd
 • eten in de mond stoppen
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. Vaak kan familie helpen met naar de supermarkt gaan of een maaltijd brengen. In Enschede kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Extra handjes in huis
 • Zie ook mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Enschede vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Enschede? In de regio vinden we veel verschillende organisaties en instanties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. Bijvoorbeeld Maaltijdpoffertjes of Runderlapje met vleesjus, gekookte aardappelen, snijbonen. U kunt kiezen uit organisaties met expertise op het gebied van koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en bezorgdiensten die uw maal warm aanleveren.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Ontdek dan het gemak van vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron op een moment dat het u schikt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en heeft u geen thuiszorg die hierin uitkomst kan bieden? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Het gerecht wordt warm gebracht, u hoeft niets te doen.
 • Hieronder vindt u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale bezorgers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
De KokkeretteDeurningerstraat 197514 BCEnschede
MaaltijdexpertOosterstraat 1367531 TLEnschede
TSN ThuiszorgOosterstraat 27514 DZEnschede
Maaltijdservice Oma’s keukenKalimantanstraat 27512 HMEnschede
BuurtzorgHoge Bothofstraat 497511 ZAEnschede
Slagerij HuuskeDeurningerstraat 2757522 CDEnschede
Keurslager WinkelmanZonstraat 347521 HHEnschede
Liberein – KlaaskatepleinKlaaskateplein 707523 JZEnschede
Liberein – AriënsstaeteLijsterstraat 307523 ETEnschede
Geheim van de KokKottendijk 1277522 BPEnschede
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Enschede

Meerdere buurthuizen in de omgeving van Enschede bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een apart buurtrestaurant voor ouderen. Dit soort wijkrestaurants bieden voedzame menu’s zoals Bruine bonensoep, voor de kleine portemonnee. In het restaurant kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Af en toe bestaat er de optie om het assortiment thuis af te leveren. Op de website www.enschede.nl spot u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Wellicht relevant: Maaltijdservice.nl.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Enschede
 • (Regio) nummer: 053 (+3153)
 • Postcodegebied: 7514
 • Wijk: Binnensingelgebied

Smaakvolle maaltijden

 • Burpee Chicken
 • Jumping Jack Salmon
 • Gemengde groenteschotel
 • Linzensoep met bleekselderij
 • Pasta/tonijnschotel

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Welke vorm van zorg is gewenst? Spreken we over lichte zorg zoals boodschappen doen of koken? Of gaat het om permanente zorg als mantelzorg voor eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Informeer naar welke manieren van (thuis)zorg toepasbaar zijn. Vergelijk WMO, zorg vanuit de zorgverzekering of WLZ. Check ook wat uw gemeente Enschede aanbiedt ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.enschede.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger zoeken

  Beoordeel de maaltijdservices in Enschede voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Neem zaken in acht als: bezorg- en betaalmogelijkheden en type maaltijden. Vind uit of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  De bestellingen zullen thuis gebracht worden, steeds vaker door een vaste bezorger. Het opwarmen van de maaltijden is gemakkelijk via oven of magnetron. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, zet de instellingen op 600 watt en kies voor ongeveer ongeveer 7 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

Standaard kunt u kiezen uit drie keuzes: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & koelvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om super verse leveringen, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Vriesvers kan je langer bewaren, maar beperkt vers en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje is makkelijk op het moment dat een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Het tarief wordt vooral gevormd door de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden vindt u al vanaf €3,80. Koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €7,60. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Enschede bestelt u vanaf €8,80. In de regel is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw ouders? Een maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Kies daarom direct voor proefpakketten. Vul de benodigde gegevens in. Zo’n maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de persoonlijke bezorger bezorgt de maaltijden thuis en geeft verdere uitleg.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wilt u tijdelijk een bezorgdienst voor eten? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. U bepaald steeds zelfstandig de maaltijden (online, telefonisch en met de bestellijst). U bent dus volledig flexibel (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Enschede kent vele pluspunten. Voor bejaarden die nog wel zelfstandig kunnen koken levert dit meer vrijheid en gemak. Voor mensen die niet meer naar de winkel kunnen is het haast onvermijdbaar. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat hulpbehoevenden genoeg vitaminen tot zich nemen. Bovenal deze dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Tegelijkertijd zijn ook de koelverse – en diepvriesmaaltijden enorm vooruitgegaan. Vol met groenten, belangrijke mineralen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het opwarmen van deze ambachtelijke maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Enschede: “bezorgen verschaft veel autonomie in postcodegebied 7500, 7502, 7503, 7504, 7511, 7512, 7513, 7514, 7521, 7522, 7523, 7524, 7525, 7531, 7532, 7533, 7534, 7535, 7536, 7541, 7542, 7543, 7544, 7545, 7546, 7547, 7548, 7562”. Bekijk ook info over Apetito.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uiteenlopende diëten. lactosevrij, glutenvrij, zoutarm, natriumarm en ook vegetarisch, vloeibaar, eiwitrijk, koolhydraatarm: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: eten met minder dan < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!