Maaltijdvoorziening Oldenzaal

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Oldenzaal

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Oldenzaal is zeer populair bij alle bejaarden die door ouderdom of een andere oorzaak niet in de keuken kunnen staan. In de gemeente Oldenzaal kunt u kiezen uit meerdere maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit kunnen zijn; grote landelijke instanties als Mealhero, of zorghuizen en bedrijven die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. D.m.v. deze betrouwbare faciliteiten heeft iedereen toegang tot complete maaltijden zoals Lekkerbekje met tomatensaus en een rijst-groenteschotel en/of Bloemkool met runderlap en aardappelen. Op deze pagina doorzoekt u de verschillende services en nuttige gegevens over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieOverijssel
GemeenteOldenzaal
Regio-code074 (+3174)
Postcode7571
Kosten (indicatie)v.a. €5,57
Smaakvolle maaltijdWitlofschotel met ham

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Oldenzaal

Een speciaal eetpatroon is belangrijk voor voldoende energie en levenslust. Een gezonde maaltijd bomvol voedingsstoffen is dan ook essentieel. Kan het doen van boodschappen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet meer door fysieke ongemakken? En heeft u laag inkomen? Met dat in het achterhoofd kunt u een beroep doen op bruikbare subsidies en maaltijdregelingen. Vaak komt dat neer op: korting op maaltijden aan huis, met korting eten in een wijkrestaurant, of via de zorginstelling geleverd. Heeft u hulp nodig? U kunt aankloppen bij verschillende zorgwetten en subsidies voor maaltijden. In dit hoofdstuk gaan we dieper in op deze zorgwetten; Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), als ook mantelzorg. In sommige gevallen zijn er regelingen voor bijzondere bijstand in de gemeente Oldenzaal.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Oldenzaal. In het leven geroepen voor senioren die hulpvragen hebben bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en voor mantelzorgers.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Korting op een maaltijdservice
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor hulpbehoevenden die 24 uur per dag speciale zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: bejaarden met dementie of inwoners met een lichamelijke handicap. Er zijn ook maatregelen te nemen voor het diner (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Iemand die het eten toedient
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Vaak ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een seniorenmaaltijd
 • hulp bij toediening
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en intensieve zorg voor een hulpbehoevende. In sommige situaties kunnen bekenden ondersteunen bij boodschappen kopen of helpen bij het eten. In Oldenzaal kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Bekijk ook zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Oldenzaal vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Oldenzaal? In deze streek vinden we vele maaltijdservices en zorghuizen die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en invaliden. U kunt hierbij denken aan onder andere Rundersaucijsje met vleesjus, aardappelpuree met persillade, rode bieten of Verse worst met jus, rodekool met appeltjes en aardappelpuree. U kunt kiezen voor bedrijven gespecialiseerd in koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en aanbieders die de menu’s warm brengen.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Dan adviseren wij vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden op een moment dat het u schikt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en heeft u geen thuiszorg die u ondersteunt? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw avondmaal wordt warm afgeleverd, u hoeft niets te doen.
 • Onderstaand vindt u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Aan Tafel MaaltijdwinkelKloosterstraat 37571 AHOldenzaal
BuurtzorgIrenestraat 87587 AKDe Lutte
Impuls OldenzaalMarktstraat 10-127571 EDOldenzaal
Ingrid’s KeukenVleermuisstraat 597559 BVHengelo
Keurslager PotsChristiaan Langefeldstraat 427558 CTHengelo
Slagerij KosseGlindestraat 547572 ZHOldenzaal
Carint ReggelandIepstraat 577572 BVOldenzaal
ZonnestraalJohanna van Burenlaan 47576 AVOldenzaal
Keurslager KosseBurgemeester Wallerstraat 1417574 AMOldenzaal
Oldenzaal CateringLyceumstraat 757572 CNOldenzaal
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Oldenzaal

Meerdere zorgcentra in de streek Oldenzaal bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een apart buurtrestaurant voor senioren. Deze wijkrestaurants hebben een aanbod verantwoorde gerechten zoals Vegetarische omelet met kruiden, witte rijst, broccoli, tegen een aantrekkelijke prijs. Bij dit ontmoetingspunt is er ook ruimte voor ontmoeting. Af en toe is het bovendien mogelijk om de gerechten op te halen of te laten bezorgen. Op de URL www.oldenzaal.nl ontdekt u aanvullende info over de seniorenrestaurants die er zijn. Klik verder naar Thuiszorg.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Oldenzaal
 • (Regio) nummer: 074 (+3174)
 • Hoofdpostcode: 7571
 • Veel gezochte wijk: Binnenstad

Smaakvolle maaltijden

 • Couscous, kip, mergueze worst
 • Spinaziestamppot, omelet
 • Runderlapje in champignonsaus
 • Kip, sperziebonen, aardappelpuree
 • Pasta carbonara

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Wat voor soort zorg is er nodig? Kiest men voor kortstondige zorg zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of betreft het zwaardere zorg als wijkverpleging?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Bekijk de verschillende soorten zorg die tot de opties behoren. Vergelijk WMO, zorg vanuit de zorgverzekering en WLZ. Zoek ook uit wat de gemeente Oldenzaal regelt m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.oldenzaal.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier zoeken

  Analyseer de maaltijdservices in Oldenzaal voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Controleer altijd bestelopties, betaalopties, klantenservice en het assortiment. Zoek uit of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  Uw maaltijden zullen thuis geleverd worden, steeds vaker door een persoonlijke bezorger. De maaltijd klaarmaken gaat eenvoudig in de magnetron, oven of in de pan. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en kies voor een opwarmtijd van circa 6 – 8 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

U heeft eigenlijk drie opties: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Het handige van koelvers is 100% verse maaltijd, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar beperkt fris en lekker. Tafeltje dekje is perfect voor mensen waarbij een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met het type eten. Vriesverse maaltijden zijn er al vanaf €5,50. Dagverse/koelverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €7,50. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Oldenzaal kunt u al aanvragen voor €7,90. Gewoonlijk wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een ouderen-maaltijdservice kan de oplossing zijn. Proberen? Kies eens proefpakketten. Vul de benodigde gegevens in. De maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Zo wordt er een levering ingepland, de vaste chauffeur brengt het eten bij hen thuis en geeft antwoord op vragen.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en zoekt u voor een korte periode een maaltijdleverancier? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. U bestelt wekelijks zelf de gerechten (telefonisch, met de bestellijst en online). Zelf de touwtjes in handen houden (geen contract).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Oldenzaal is zeer populair. Voor bejaarden die zelf de boodschappen doen en koken faciliteert dit ongebondenheid en structuur. Voor bewoners die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het haast onvermijdbaar. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat bejaarden niet ondervoed raken. Steeds populairder zijn deze dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Daarnaast zijn ook diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten steeds beter. Vol met groenten, belangrijke mineralen (B12) en steeds minder zout en vet. Het opwarmen van deze de lekkerste maaltijden doet u gewoon in de magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Oldenzaal: “bezorgen houdt in: veel vrijheid in postcodegebied 7570, 7571, 7572, 7573, 7574, 7575, 7576, 7577”. Bekijk ook info over WMO.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw eetpatroon. gemalen, zoutarm, natriumarm, glutenvrij en ook veganistisch, eiwitrijk, vloeibaar, vegetarisch: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: gerechten met plusminus 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!