Maaltijdvoorziening Onderdendam

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Onderdendam

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Onderdendam is bedoeld voor alle ouderen die door ouderdom of ernstige beperkingen geen maaltijd kunnen bereiden. Binnen de gemeente Bedum onderscheiden we meer en meer maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit zijn landelijke maaltijdservices als Vers aan Tafel, of provinciale bedrijven die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. D.m.v. soortgelijke mogelijkheden kan iedereen weer genieten van lekkere maaltijden als Runderhachee, witte rijst, bloemkool en/of Spareribs, aardappelpuree met persillade, andijvie à la crème. Onderstaand vergelijkt men populaire bezorgers en praktische informatie inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieDrenthe
GemeenteBedum
Regio-code050 (+3150)
Postcode9959
Kosten (indicatie)v.a. €5,81
Smaakvolle maaltijdVarkenssaucijs in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen april 2024

Subsidie maaltijden aan huis in Onderdendam

Een bepaald voedingsvoorschrift is relevant voor een vitaal lichaam. Een gezond diner met voldoende voedingsstoffen mag men niet overslaan. Gaat een bezoekje aan de winkel en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet meer zelf wegens complicaties rondom de gezondheid? Of heeft u weinig financiële middelen? In die situatie kunt u een beroep doen op verschillende subsidies en maaltijdregelingen. Dat kan betekenen: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, samen eten in een wijkgebouw, of via de zorginstelling geleverd. Hoe werkt dit? U kunt een beroep doen op verschillende wetten en regelingen (subsidie). Hieronder verwerken we een aantal van deze wetten: Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), en de mantelzorg. Wellicht is er ook ruimte voor bijzondere bijstand via de gemeente Bedum.

WMO 2024

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Bedum. Uniek voor bejaarden die moeite hebben met het zelfredzaam blijven en mantelzorgondersteuning.

  • Ondersteuning bij boodschappen doen
  • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
  • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor ouderen die de hele dag door professionele zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere ouderen met dementie of senioren met lichamelijke beperkingen. Tevens is er financiële ruimte voor het avondeten (bijv. klaarmaken van het eten).

  • Hulp bij opwarmen gerechten
  • Moment voor samen eten
  • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en ontvangt u al veel zorg? Misschien wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Gewoonlijk wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

  • Opwarmen van een seniorenmaaltijd
  • toezicht bij risico op verslikking
  • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die vaak familie aan een naaste verlenen. Dikwijls kan iemand uit de sociale omgeving helpen met een bezoekje aan de winkel brengen of samen eten. In Onderdendam zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

  • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
  • Extra handjes in huis
  • Bekijk ook zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Onderdendam vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Onderdendam? In deze gemeente zien we talloze maaltijdservices en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en invaliden. Eten zoals Broccoli rollade schotel en Wild Crunches. U kunt kiezen voor bezorgdiensten die zich focussen op vriesverse gerechten & koelverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en instellingen die de maaltijd opgewarmd leveren.

  • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Dan bent u goed af met vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden als het u treft. Zo blijft u flexibel en vrij.
  • Kun u dit zelf niet, en is er niet iemand die kan helpen? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw eten wordt opgewarmd geleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
  • Hierna tonen wij een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale bezorgers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
  • 25 Koelverse maaltijden
  • Verse bijgerechten
  • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
  • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
  • Speciale dieetmaaltijden
  • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
  • 130 Diepvriesmaaltijden
  • Inclusief soepen en toetjes
  • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
  • 75 Koelvers
  • Ruim aanbod dieetmaaltijden
  • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
  • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
  • Speciale stomer
  • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
TSN ThuiszorgMeeden 3E9951 HZWinsum
Restaurant in De MiedenHoofdstraat 61a9982 ABUithuizermeeden
TSN ThuiszorgBreekweg 2e9965 TELeens
Keurslager KampsRegnerus Praediniusstraat 109951 CBWinsum
BuurtzorgBorgweg 369951 BGWinsum
Restaurant HunsingoheerdBorgweg 1009981 CJUithuizen
SPAR BergstraDorpsstraat 19974 PNZoutkamp
Catering- en Maaltijd Service Gangl UithuizenEdama 199981 NDUithuizen
BuurtzorgHavendwarsweg 2 C9981 JSUithuizen
Klooster&BurenProf. Poststraat 19977 RNKloosterburen
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Stuur dan een bericht.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Onderdendam

Verschillende buurthuizen in en rondom Onderdendam bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Sociale wijkrestaurants hebben een aanbod lekkere maaltijden als Boerengehaktschotel, tegen lage kosten. Daar kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Doorgaans is het ook mogelijk om de maaltijden thuis af te leveren. Op de website www.bedum.nl ontdekt u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Bekijk ook info over WLZ.

Stats & Facts

  • Provincie: Drenthe
  • Gemeente: Bedum
  • (Regio) nummer: 050 (+3150)
  • Centrale postcode: 9959
  • Lokale wijk: Wijk

Potentiële maaltijden

  • Ajam pangang, bami goreng
  • Flensjes met fruit
  • Spareribs met patat en salade
  • Stukjes rundvlees in saus
  • Zalmfilet in mosterdsaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

  1. Zorgvraag specificeren

    Wat voor soort zorg is er nodig? Gaat u voor lichte zorg zoals boodschappen doen of koken? Of is er behoefte aan meer grondige zorg als hulp bij toedienen?

  2. Een aanvraag voor subsidie doen

    Heeft u de wensen geïnventariseerd? Zoek uit welke manieren van (thuis)zorg een optie zijn. Informeer over Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ & WMO. Zoek ook uit wat de gemeente Bedum doet ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.bedum.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

  3. Een maaltijdservice bepalen

    Check de maaltijdservices in Onderdendam voor ouderen en selecteer de relevantste. Let vooral op bezorg- en betaalmogelijkheden en hoe groot het aanbod is. Zoek uit of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

  4. De thuismaaltijd opwarmen

    Uw bestellingen kunnen thuisbezorgd worden, vaak door uw eigen bezorger. Het verwarmen van de thuismaaltijd kan doorgaans in de magnetron of oven. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, draai uw magnetron op 500 watt en kies voor ongeveer circa 5 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

Standaard kunt u kiezen uit drie mogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers en koelvers. Het pluspunt van koelvers is dagverse bereiding, echter de houdbaarheid is beperkt. De houdbaarheid van vriesvers is beter, maar minder vers en smaakvol. Tafeltje dekje is zeer geschikt voor senioren waarbij eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met de specificaties van de gerechten. Diepvriesmaaltijden zijn er al vanaf €5,30. Dagverse/koelverse maaltijden zijn er al vanaf €7,60. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Onderdendam kunt u al aanvragen voor €8,20. Normaal wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw ouders? De senioren-maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Bestel veilig en snel proef bestellingen (pakketten). Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Uw maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de eigen bezorgservice bezorgt de maaltijden thuis en geeft een toelichting.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wenst u voor 1 of 2 weken magnetronmaaltijden laten bezorgen? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. Men bepaald wekelijks eigenhandig de maaltijden (online, telefonisch en met de bestellijst). U houdt de regie in eigen handen (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in april 2024

Eten aan huis bezorgen in Onderdendam kent vele pluspunten. Voor mensen die nog wel zelfstandig kunnen koken resulteert dit in extra tijd en routine. Voor cliënten die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het haast een “must”. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat senioren fit en vitaal blijven. Populair zijn met name deze dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Tevens zijn ook de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten in kwaliteit gestegen. Ze bevatten steeds meer groenten, goede bouwstoffen (B12) en steeds minder zout en vet. Het klaarmaken van deze heerlijke maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Onderdendam: “bezorgen houdt in: veel zelfstandigheid in postcodegebied 9959”. Bezoek de pagina: ZVW.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw dieet, allergie of voorkeuren. gemalen, lactosevrij, zoutarm, natriumarm en ook eiwitrijk, koolhydraatarm, vegetarisch, vloeibaar: de maaltijdservice is er voor iedereen.

  1. Zoutarm: menu’s met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
  2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als coeliakie / glutenvrije levensstijl.
  3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
  4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
  5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!