Maaltijdvoorziening Bedum

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Bedum

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Bedum is ideaal voor alle ouderen die mede door ouderdom of een lichamelijke handicap niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. Voor de gemeente Bedum is er de keuze uit meerdere maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Onder andere de bekende landelijke leveranciers als Maaltijdservice.nl, of kleinschalige restaurants die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Met behulp van deze betrouwbare diensten kan men zeker zijn van smaakvolle maaltijden zoals Gegrilde stukjes van soja in uienjus, groentemix van sperziebonen, boterbonen en parijse worteltjes en kruimig gekookte aardappelen en/of Spagheti carbonara. Hieronder vergelijkt u eet-bedrijven en belangrijke details wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieDrenthe
GemeenteBedum
Regio-code050 (+3150)
Postcode9781
Kosten (indicatie)v.a. €4,96
Maaltijd ideeGehakt in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juli 2024

Subsidie op maaltijden aan huis in Bedum

Een goed eetpatroon is belangrijk voor een vitaal lichaam. Een voedzame maaltijd met voldoende mineralen is dan ook een belangrijke factor. Kan een supermarkt bezoeken en gerechten klaarmaken niet langer zelfstandig als gevolg van problemen met de gezondheid? En is uw budget niet toereikend? Dan kunt u eens kijken naar handige subsidies / maaltijd regelingen. Dit houdt in: een vaste korting op maaltijden aan huis, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of hulp bij u thuis. Waar heb ik recht op? U kunt een beroep doen op meerdere (lokale) regelingen en subsidies. In het volgende schema bespreken we de populairste vormen: WMO-ondersteuning, wijkverpleging uit de Zvw en de WMO, en lokale mantelzorg. Mogelijk kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand via de gemeente Bedum.

WMO 2024

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Bedum. Bedoeld voor bewoners die hulp nodig hebben bij het op eigen benen thuis wonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor inwoners die permanent goede zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: senioren met dementie en bejaarden met een lichamelijke handicap. Tevens is er financiële ruimte voor het avondeten (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Iemand die het eten toedient
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Misschien wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. In de regel gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd bereiden
 • hulp bij toediening
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. Dikwijls kan een familielid of vriend helpen met naar de supermarkt gaan of helpen bij het eten. In Bedum zien we ook vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Bezoek ook eens zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Bedum vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Bedum? In deze plaats bestaat er de keuze uit allerlei tafeltje dekjes en zorginstellingen die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en gehandicapten. Bijvoorbeeld Kervelroomsoep of Asperge beenhamschotel met kip. Er zijn leveranciers die voornamelijk gericht zijn op koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en services die uw maal al opgewarmd leveren.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. Dit kan verwarmd worden als het u treft. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Kun u dit zelf niet, en heeft u geen thuiszorg die u daarbij wil / kan ondersteunen? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Het menu wordt warm afgeleverd, u hoeft niets te doen.
 • Onderstaand treft u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Slager Traiteur Thonny TeerlingDe Vlijt 10b9781 NRBedum
TSN ThuiszorgHoflaan 59861 BNGrootegast
Brasseries Zorggroep GroningenBloemhof 19791 LATen Boer
MoluksbuffetPostbus 309780 AABedum
Woonzorgcentrum SymphonieHooiweg 189761 GREelde
TSN ThuiszorgHanckemalaan 19801 HJZuidhorn
TSN ThuiszorgMarskramer 1C9791 MBTen Boer
Seniorenrestaurant Hooge HeemDe Gast 49861 BMGrootegast
SPAR de GrootBurg. Seinenstraat 329831 PWAduard
BuurtzorgNieuwstraat 4a9801 CSZuidhorn
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Bedum

Verscheidene buurthuizen rondom Bedum bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Dit soort wijkrestaurants voeren een assortiment vitale menu’s zoals Aardappelpuree, voor de kleine portemonnee. Bij dit ontmoetingspunt is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Af en toe bestaat er de optie om het eten aan huis te bezorgen. Middels www.bedum.nl spot u details aangaande de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Klik verder naar ZVW.

Gegevens

 • Provincie: Drenthe
 • Gemeente: Bedum
 • Netnummer: 050 (+3150)
 • Postcode: 9781
 • Wijk: Wijk

Maaltijd ideën

 • Tomatensoep
 • Gehaktschijf met appelcompote
 • Doperwtenpuree
 • Kipvink in jus
 • Macaronischotel bolognese

Plaatsen in de buurt


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Waar heeft men behoefte aan? Kiest men voor beperkte zorg zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of gaat het om zwaardere ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Check de verschillende soorten zorg die geschikt zijn. Zoek naar WMO, WLZ of zorg vanuit de zorgverzekering. Achterhaal ook wat uw gemeente Bedum doet wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.bedum.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder kiezen

  Ontdek de maaltijdservices in Bedum voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Controleer altijd bestelopties, betaalopties, klantenservice en beschikbare diëten. Bekijk of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  Uw bestellingen kunt u thuis verwachten, steeds vaker door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het verwarmen van de maaltijd gaat eenvoudig in vrijwel elke magnetron. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en stel de tijd in op ongeveer 7 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie alternatieven: vriesvers, koelvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Het pluspunt van koelvers is de meest verse maaltijden, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. De houdbaarheid van vriesvers is beter, echter beperkt vers en lekker. Tafeltje dekje is ideaal wanneer een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door het type maaltijd. Diepvriesmaaltijden kunt u al aanvragen voor €3,60. Koelverse gerechten kan u al bestellen vanaf €6,40. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Bedum kan u al bestellen vanaf €7,90. Normaliter is dit inclusief bezorgkosten.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw ouders? Een maaltijdservice kan uitkomst bieden. Kies daarom direct voor een proefbestelling (pakket). U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice voor 65-plussers contacteert uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt en de eigen bezorgservice bezorgt de maaltijden thuis en verstrekt benodigde info.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wenst u voor 1 of 2 weken een maaltijdleverancier? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. U kiest altijd de menu’s die u lekker lijken (met de bestellijst, online en telefonisch). U bent dus volledig flexibel (geen abonnement).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in juli 2024

Eten aan huis bezorgen in Bedum is ontzettend handig. Voor ouderen die zichzelf kunnen redden geeft dat meer vrijheid en gemak. Voor inwoners die niet meer zelfstandig kunnen koken is het bijna een vereiste. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat senioren voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Bovenal deze dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Daarnaast zijn ook koelverse en diepvriesmaaltijden met sprongen vooruit gegaan. Bomvol verse groenten, noodzakelijke mineralen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het opwarmen van deze complete maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Bedum: “bezorgen levert veel vrijheid in postcodegebied 9780, 9781”. Bezoek de pagina: Maaltijdservice.nl.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw eetpatroon. gemalen, lactosevrij, glutenvrij, natriumarm en ook veganistisch, vegetarisch, eiwitrijk, koolhydraatarm: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: voedsel met maximaal 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente