Maaltijdvoorziening Zwijndrecht

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Zwijndrecht

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Zwijndrecht is zeer populair bij alle hulpbehoevenden die door ouderdom of ernstige beperkingen niet zelfstandig kunnen koken. In de gemeente Zwijndrecht is er de keuze uit veel interessante maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit kunnen zijn; de grote landelijke aanbieders als Maaltijdservice.nl, of lokale services die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Door gebruik te maken van deze services is iedereen verzekerd van uitstekende recepten zoals Gebonden goulashsoep en Boerengehaktschotel met aardappelpuree-bieslook. Via onze service treft u maaltijddiensten en nuttige gegevens inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteZwijndrecht
Regio-code078 (+3178)
Postcode3331
Kosten (indicatie)v.a. €6,66
Maaltijd ideeVarkenslapjes in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Zwijndrecht

Een uitgekiend voedingspatroon is nodig voor uw vitaliteit. Een gezond diner vol groenten is dan ook een belangrijke factor. Lukt het boodschappen inkopen en gerechten klaarmaken niet 100% veilig meer door problemen met de gezondheid? En beschikt u over onvoldoende geld? Met dat in het achterhoofd kunt u een beroep doen op belangrijke maaltijdregelingen / subsidies. Dit houdt in: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of thuiszorg. Heeft u hulp nodig? We onderscheiden een aantal (lokale) regelingen en subsidies. Op deze pagina bespreken we een aantal van deze wetten: WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), en mantelzorg. Misschien is er ook speciale bijzondere bijstand in de gemeente Zwijndrecht.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Zwijndrecht. Te gebruiken door ouderen die problemen ondervinden bij het zelf runnen van een huishouden en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Korting op een maaltijdservice
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor ouderen die 24/7 zorg in de nabijheid of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: dementerende ouderen en hulpbehoevenden met lichamelijke beperkingen. Tevens is er financiële ruimte voor de maaltijd (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Toezicht bij het eten
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en is er reeds een hoge zorgvraag? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Meestal gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd klaarzetten
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de hulp aan hulpbehoevenden door iemand uit de omgeving. Onder sommige omstandigheden kan een familielid of vriend ondersteunen bij kleine boodschappen doen of helpen met eten en drinken. In Zwijndrecht zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Individuele zorg
 • Zie ook zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Zwijndrecht vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Zwijndrecht? In en rondom uw woonplaats bestaat er de keuze uit verschillende aanbieders en vrijwilligers die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en gehandicapten. U kunt denken aan gerechten als Hutspot, gesneden rundvlees of Vegetarische grillstukjes met pomodorisaus met een Italiaanse rijstschotel. U kunt kiezen voor bezorgdiensten die voornamelijk gericht zijn op koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die u zelf kunt opwarmen, en bedrijven die het eten opgewarmd bezorgen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Dan adviseren wij vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden wanneer u dat schikt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en is er niet iemand die u ondersteunt? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw maaltijd wordt warm bezorgd, geen handelingen benodigd.
 • Hieronder tonen wij een tabel met landelijke services aangevuld met lokale services, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Internos thuiszorgWestelijke Parallelweg 503331 EWZwijndrecht
Rowdy’s CateringBeukmolen 713352 ABPapendrecht
Woonzorgcentrum NeboHoofdland 13332 RDZwijndrecht
PZC – DubbelmondeKoningstraat 2903319 PHDordrecht
Het WaterwielAdmiraalsplein 7003317 NJDordrecht
De Blije BorghGerard Alewijnsstraat 183341 GDHendrik-Ido-Ambacht
Slagerij BartenKort Ambachtlaan 1053333 EKZwijndrecht
Rivas – De MarktMarkt 243351 PBPapendrecht
Keurslager VlotLouwersplein 133343 RCHendrik-Ido-Ambacht
Ambacht aan tafelZomertaling 73341 DBHendrik Ido Ambacht
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Zwijndrecht

Een aantal buurthuizen in de omgeving van Zwijndrecht bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een gezellig buurtrestaurant voor senioren. Dit soort wijkrestaurants voeren een assortiment de lekkerste maaltijden zoals Kiprollade tutti frutti met kruidenjus, aardappelpuree met persillade, gemengde groente, voor de kleine portemonnee. Daar kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Bij sommige restaurants bieden ze ook de optie het aanbod thuis af te leveren. Aan de hand van www.zwijndrecht.nl treft u handige info over de seniorenrestaurants in uw gemeente. Bezoek de pagina: WLZ.

Gegevens

Potentiële maaltijden

 • Ertwensoep met rookworst
 • Macaroni-gehakt schotel
 • Kipfilet mosterdsaus
 • Rode bieten met een speklap en jus
 • Babi ketjap, bami

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Wat is het precieze probleem? Gaat het om kortstondige ondersteuning zoals een maaltijd opwarmen? Of gaat het om ingrijpendere zorg als thuiszorg?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Informeer naar welke soorten zorg tot de opties behoren. Zoek naar WMO, zorg vanuit de zorgverzekering en WLZ. Informeer ook wat de gemeente Zwijndrecht verzorgt betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.zwijndrecht.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger zoeken

  Check de maaltijdservices in Zwijndrecht voor ouderen en start met bestellen. Neem zaken in acht als: de manier waarop u kunt bestellen en betalen en het wisselende aanbod. Vind uit of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  Uw gerechten worden aan huis bezorgd, altijd door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het verwarmen van de maaltijd gebeurt zonder problemen in vrijwel elke magnetron. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en kies voor ongeveer ongeveer 5 – 7 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie opties: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Koelvers biedt super verse leveringen, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. De houdbaarheid van vriesvers is beter, echter verminderd fris en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje is perfect in situaties waarbij een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van het soort gerecht. Vriesverse maaltijden zijn er al vanaf €4,40. Dagverse/koelverse maaltijden bestelt u vanaf €7,60. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Zwijndrecht koopt u voor circa €8,90. Veelal is dit bedrag inclusief bezorging.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Proberen? Kies eens zo’n proefbestelling (pakket). Vul de benodigde gegevens in. Een ouderen-maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen en zal de service nader toelichten. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en geeft antwoord op vragen.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wilt u tijdelijk opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U kiest steeds persoonlijk uw maaltijden (telefonisch, met de bestellijst en online). Zelf de touwtjes in handen houden (zonder afnameverplichting).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Zwijndrecht kent vele pluspunten. Voor bewoners die nog wel zelfstandig kunnen koken verschaft dit meer zelfstandigheid en routine. Voor mensen die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het meer een noodzaak. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die geven dat ouderen voldoende voeding binnenkrijgen. Veel besteld zijn o.a. deze dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Bovendien zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten in kwaliteit gestegen. Vaak met 250 gram + groente, goede voedingsstoffen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het opwarmen van deze uitstekende maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Zwijndrecht: “bezorgen verschaft goede ondersteuning in postcodegebied 3330, 3331, 3332, 3333, 3334, 3335, 3336”. Bekijk ook info over Subsidie.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. natriumarm, lactosevrij, zoutarm, glutenvrij of misschien vloeibaar, veganistisch, vegetarisch, koolhydraatarm: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: maaltijden met nooit meer dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente