Maaltijdvoorziening Strijen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Strijen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Strijen is ideaal voor alle hulpbehoevenden die vanwege ouderdom of ernstige beperkingen geen maaltijd kunnen bereiden. Voor de gemeente Strijen is er de keuze uit verscheidene maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Denk dan aan landelijke bezorgservices zoals Apetito, of lokale bedrijven die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. D.m.v. soortgelijke organisaties is iedereen verzekerd van gezonde maaltijden als Kip-groenteschotel en Vis in hollandaisesaus, tuttifrutti en babyworteltjes en gebakken krieltjes. Op deze website treft men eetpunten en waardevolle gegevens over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteStrijen
Regio-code078 (+3178)
Postcode3291
Kosten (indicatie)v.a. €6,55
Maaltijd tipPrei-gehaktschotel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Strijen

Een gebalanceerd voedingspatroon is relevant voor uw vitaliteit. Een voedzaam recept met genoeg voedingsstoffen moet dan ook het streven zijn. Kan het boodschappen inkopen en lekker kokkerellen niet eigenhandig door gezondheidsproblemen? Of heeft u weinig financiële middelen? Met dat in het achterhoofd zijn er verschillende maaltijdregelingen / subsidies. Concreet: een vaste korting op maaltijden aan huis, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of hulp via zorghuizen. Heeft u hulp nodig? U dient rekening te houden met een aantal maaltijdsubsidies en wetten. Hierna bespreken we deze vormen van zorg: wijkverpleging uit de zorgverzekeringswet, de WMO en de WLZ, en lokale mantelzorg. Soms zijn er regelingen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Strijen.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Strijen. In het leven geroepen voor ouderen die problemen ondervinden bij het zelfstandig thuis wonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor inwoners die 24 uur per dag professionele zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: ouderen met dementie en bewoners met lichamelijke beperkingen. Tevens is er financiële ruimte voor eten en drinken (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Toezicht bij het eten
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Dikwijls gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • hulp bij toediening
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en intensieve zorg voor een hulpbehoevende. Dikwijls kunnen vrienden ondersteunen bij het doen van boodschappen of een maaltijd koken. In Strijen kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Individuele zorg
 • Zie ook Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Strijen vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Strijen? In uw omgeving bestaat er de keuze uit een aantal firma’s en vrijwilligers die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Gehaktbal, satésaus, sperziebonen, geb, aardappelen of Varkensfilet in jus, sperziebonen en gebakken aardappelschijfjes. Er zijn leveranciers met een ruim aanbod diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en maaltijdservices die de menu’s warm bezorgen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Probeer dan eerst eens koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. Deze kunt u opwarmen op een moment dat het u uitkomt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en heeft u geen thuiszorg die u ondersteunt? Dan raden wij tafeltje dekje aan. De maaltijd wordt warm bezorgd, geen handelingen benodigd.
 • Hierna bieden wij een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Hoeksche MaaltijdWaleplein 23291 CZStrijen
Internos thuiszorgWestelijke Parallelweg 503331 EWZwijndrecht
BuurtzorgRaadhuisstraat 353299 APMaasdam
Mariet Party’s & EventsEinsteinstraat 353281 NJNumansdorp
Alerimus de BuitensluisBernhardstraat 253281 BCNumansdorp
Stichting Warm AanbevolenRijksstraatweg 1043316 EJDordrecht
SPAR KoellinGrote Markt 753311 BGDordrecht
PZC – DubbelmondeKoningstraat 2903319 PHDordrecht
Het WaterwielAdmiraalsplein 7003317 NJDordrecht
Keurslager van VelzenVan Eesterenplein 923315 KTDordrecht
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Neem dan contact op via email.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Strijen

Een deel van de zorginstellingen in de gemeente Strijen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een laagdrempelig buurtrestaurant. Sociale wijkrestaurants faciliteren verse menu’s als Varkensfilet in jus, voor enkele euro’s. Op deze plek is ook voldoende gelegenheid om te praten. Bij sommige restaurants bieden ze ook de optie het aanbod aan huis te bezorgen. Op de URL www.strijen.nl vindt u handige info over de seniorenrestaurants die er zijn. Ga door naar: Maaltijdhulp.

Stats & Facts

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Strijen
 • (Regio) nummer: 078 (+3178)
 • Postcode: 3291
 • Populaire wijk: Strijen

Smaakvolle maaltijden

 • Kipsaté en ei met bami goreng
 • Shoarma met zuurkool
 • Gebakken krieltjes
 • Eendenvlees in zoetzure saus
 • Snijbonen met een kipfilet

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Om wat voor zorg gaat het? Spreken we over tijdelijke ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of hebben we te maken met ingrijpendere zorg als thuishulp bij eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Is de zorgvraag bekend? Informeer naar welke soorten zorg een optie zijn. Bekijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO of WLZ. Bekijk ook wat de gemeente Strijen te bieden heeft wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.strijen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice bepalen

  Onderzoek de maaltijdservices in Strijen voor ouderen en zoek de beste uit. Let op belangrijk dingen zoals: beschikbare bezorgdagen en eventuele diëten. U kunt uitzoeken of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  De menu’s kunnen bij u thuisbezorgd worden, doorgaans door een vaste bezorger. De maaltijd klaarmaken kan simpelweg via oven of magnetron. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en zet hem op een kleine 7 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

Feitelijk zijn er drie keuzes: vriesvers, koelvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). De meerwaarde van koelvers is 100% verse maaltijd, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar verminderd vers en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje biedt uitkomst op het moment dat een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De prijs die u betaalt hangt af van het type maaltijd. Vriesverse maaltijden bestelt u vanaf €4,60. Dagverse/koelverse maaltijden koopt u voor circa €7,40. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Strijen kan u al bestellen vanaf €8,10. In algemene zin is dit bedrag inclusief bezorging.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers is mogelijk de oplossing. Proberen? Kies eens zo’n proefpakket. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Een (online) maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de lokale bezorger bezorgt de maaltijden thuis en neemt de laatste zaken door.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wilt u slechts tijdelijk een maaltijdleverancier? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men bepaald steeds zelf de gerechten (telefonisch, met de bestellijst of online). U hebt dus geen verplichtingen (geen abonnement).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Strijen heeft veel voordelen. Voor cliënten die nog wel zelf hun potje kunnen koken verschaft dit meer zelfstandigheid en structuur. Voor mensen die niet meer op eigen benen staan is het soms de enige oplossing. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat hulpbehoevenden fit en vitaal blijven. Veel besteld zijn o.a. deze dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Ook zijn de koelverse- en diepvriesgerechten enorm vooruitgegaan. Vaak met 250 gram + groente, goede voedingsstoffen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het bereiden van deze vers bereidde maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Strijen: “bezorgen resulteert in veel voordelen in postcodegebied 3290, 3291”. Bezoek de pagina: Tafeltje dekje.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uiteenlopende diëten. gemalen, natriumarm, glutenvrij, zoutarm en ook vloeibaar, eiwitrijk, koolhydraatarm, vegetarisch: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: maaltijden met ruwweg < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente