Maaltijdvoorziening Dordrecht

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Dordrecht

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Dordrecht is ideaal voor alle senioren die mede door ouderdom of een belemmering niet zelf kunnen koken. Binnen de gemeente Dordrecht is er de keuze uit steeds meer maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit zijn bedrijven met landelijke dekking als Apetito, of regionale services die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Dankzij deze betrouwbare mogelijkheden is iedereen verzekerd van verse gerechten als Rundergoulash en/of Gebonden mosterdsoep. Via maaltijdvoorzieningen.nl treft u maaltijdservices en belangrijke voorlichting over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteDordrecht
Regio-code078 (+3178)
Postcode3311
Kosten (indicatie)v.a. €6,19
Geschikte maaltijdLinzensoep met bleekselderij

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Dordrecht

Een eigen voedingspatroon is aan te raden voor de gezondheid. Een voedzame maaltijd met voldoende mineralen staat hierbij centraal. Wil een supermarkt bezoeken en het bereiden van een maaltijd niet eigenhandig door fysieke ongemakken? Of heeft u een relatief laag inkomen? Met dat in het achterhoofd kunt u eens kijken naar belangrijke subsidies / maaltijd regelingen. Concreet: een vaste korting op maaltijden aan huis, samen eten in een wijkgebouw, of thuiszorg. Waar heb ik recht op? U kunt aankloppen bij meerdere subsidievormen en zorgwetten. Hieronder gaan we dieper in op de beste regelingen: ZVW (thuiszorg), WMO en WLZ, en tijdelijke mantelzorg. Mogelijkerwijs zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand bij de gemeente Dordrecht.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) gaat uit vanuit de gemeente Dordrecht. Uniek voor bejaarden die problemen ondervinden bij het zelfredzaam blijven en hulp bij mantelzorg.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor senioren die de hele dag zorg in de nabijheid of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: mensen met dementie of bewoners met fysieke ongemakken. Ook is er budget beschikbaar voor eten en drinken (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en ontvangt u al veel zorg? Misschien wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. In de regel wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd klaarzetten
 • toezicht bij eten
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp of zorg aan een bekende uit de omgeving die dit nodig heeft. In sommige gevallen kunnen vrienden ondersteunen bij boodschappen doen of helpen met eten en drinken. In Dordrecht kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Verdere info vindt u ook op zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Dordrecht vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Dordrecht? In deze gemeente bestaan er verschillende firma’s en zorginstellingen die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en gehandicapten. U kunt hierbij denken aan onder andere Naturel-pannenkoek of Witlofschotel, ham, kaassaus, aardappelpuree. Er zijn maaltijdservices die zich vooral richten op koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en maaltijdservices die de maaltijd opgewarmd leveren.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Wij raden aan om te beginnen met vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden wanneer u dat uitkomt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en heeft u geen thuiszorg die hiermee kan helpen? Dan raden wij tafeltje dekje aan. De maaltijd wordt warm aan huis geleverd, u hoeft niets te doen.
 • Onderstaand bieden wij een tabel met landelijke services aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR KoellinGrote Markt 753311 BGDordrecht
Slagerij BartenKort Ambachtlaan 1053333 EKZwijndrecht
Keurslager van VelzenVan Eesterenplein 923315 KTDordrecht
BuurtzorgRaadhuisstraat 353299 APMaasdam
Hoeksche MaaltijdWaleplein 23291 CZStrijen
PZC – DubbelmondeKoningstraat 2903319 PHDordrecht
Stichting Warm AanbevolenRijksstraatweg 1043316 EJDordrecht
Woonzorgcentrum NeboHoofdland 13332 RDZwijndrecht
Internos thuiszorgWestelijke Parallelweg 503331 EWZwijndrecht
Het WaterwielAdmiraalsplein 7003317 NJDordrecht
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Informeer dan bij onze medewerkers.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Dordrecht

Meerdere zorginstellingen rondom Dordrecht bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een gezellig buurtrestaurant voor ouderen. Maatschappelijke wijkrestaurants verstrekken uitstekende gerechten zoals Kippendijstukjes in satésaus, bami goreng, voor lage prijzen. Op deze plek kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Bij sommige eetpunten is het ook mogelijk om het eten bij u thuis te brengen. Op uw gemeente website www.dordrecht.nl spot u aanvullende info over de seniorenrestaurants in uw omgeving. Ga door naar: Subsidie.

Stats & Facts

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Dordrecht
 • Netnummer: 078 (+3178)
 • Hoofdpostcode: 3311
 • Lokale wijk: Binnenstad

Lekkere maaltijden

 • Alaska-koolvis in mosterdsaus
 • Hongaarse goulash, doperwtjes, rijst
 • Pompoensoep met vermicelli
 • Heldere boerengroentesoep
 • Eendenvlees in zoetzure saus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Wat is het precieze probleem? Gaat het om tijdelijke ondersteuning zoals een maaltijd opwarmen? Of betreft het meer intensieve ondersteuning als het toedienen van eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Zoek uit welke zorgvormen te kiezen zijn. Informeer over Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO & WLZ. Check ook wat uw gemeente Dordrecht verzorgt betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.dordrecht.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder uitkiezen

  Bekijk de maaltijdservices in Dordrecht voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Let vooral op de beste- en betaalmogelijkheden en eventuele diëten. Vraag of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  De gerechten kunnen bij u thuisbezorgd worden, tegenwoordig door uw eigen bezorger. Het eten opwarmen gaat zonder slag of stoot in vrijwel elke magnetron. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en kies voor een opwarmtijd van ongeveer 5 – 6 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

In beginsel spreken we over drie mogelijkheden: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of koelvers. De meerwaarde van koelvers is super verse leveringen, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers kan je langer bewaren, echter verminderd fris en smaakvol. Tafeltje dekje is handig voor senioren waarbij een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De prijs die u betaalt hangt af van het soort gerecht. Vriesverse maaltijden vindt u al vanaf €4,80. Koelverse/dagverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €7,60. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Dordrecht bieden sommige aanbieders aan voor €8,20. Meestal wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? Een (online) maaltijdservice kan de oplossing zijn. Voor een test bestelt men zo’n proefbestelling (pakket). U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. De senioren-maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder om kennis te maken. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de vaste chauffeur levert alles netjes af en legt alles netjes uit.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wenst u voor een paar weken opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. U selecteert altijd de maaltijden die u aanspreken (telefonisch, online of met de bestellijst). Het is dus helemaal vrijblijvend (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Dordrecht heeft veel voordelen. Voor senioren die zichzelf kunnen redden faciliteert dit meer vrije tijd en routine. Voor bejaarden die niet meer zelfstandig kunnen koken is het iets noodzakelijks. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat bejaarden voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Eveneens zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden in kwaliteit gestegen. Vaak met 250 gram + groente, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en steeds minder zout en vet. Het klaarmaken van deze voedzame maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Dordrecht: “bezorgen verschaft veel gemak in postcodegebied 3300, 3301, 3311, 3312, 3313, 3314, 3315, 3316, 3317, 3318, 3319, 3328, 3329”. Klik verder naar Maaltijdservice.nl.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw individuele wensen. natriumarm, glutenvrij, gemalen, zoutarm en ook koolhydraatarm, vegetarisch, eiwitrijk, vloeibaar: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: gerechten met maximaal < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!