Maaltijdvoorziening Korendijk

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Korendijk

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Korendijk is zeer populair bij alle ouderen die i.v.m ouderdom of een andere oorzaak niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. Voor de gemeente Korendijk kan men kiezen uit allerlei maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Onder andere grote landelijke instanties als Uitgekookt, of gespecialiseerde maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Middels zulke bedrijven heeft iedereen toegang tot smaakvolle menu’s zoals Chili con carne, Rijst-groenteschotel en Rundergehaktbal, bloemkool met saus en gekookte aardappelen. Op deze pagina vergelijkt u eet-instellingen en waardevolle info omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteKorendijk
Regio-code0186 (+31186)
Postcode3262
Kosten (indicatie)v.a. €6,3
Lekkere maaltijdMacaroni, groenten-tomatensaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Korendijk

Een juist eetpatroon is noodzakelijk voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzaam recept met voldoende vitaminen is daarom ook de basis. Wil het doen van boodschappen en uw potje klaarmaken niet eigenhandig gezien uw problemen met de gezondheid? Of heeft u weinig financiële middelen? In die situatie bestaan er interessante subsidies en maaltijdregelingen. Samengevat: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of wijkverpleging. Hoe werkt dit? Er zijn diverse (lokale) regelingen en subsidies. Op deze pagina gaan we dieper in op de belangrijkste vormen: ZVW, WLZ en WMO, en eigen mantelzorg. Soms heeft u ook recht op bijzondere bijstand bij de gemeente Korendijk.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Korendijk. In het leven geroepen voor mensen die moeite hebben met het op eigen benen thuis wonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Korting op een maaltijdservice
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is er voor bejaarden die doorlopend professionele zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: bejaarden met dementie of bewoners met beperkingen. Ook is er budget beschikbaar voor voeding en drinken (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Toezicht bij het eten
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Dikwijls loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Helpen maaltijden opwarmen
 • eten in de mond stoppen
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en intensieve zorg voor een hulpbehoevende. In sommige gevallen kan een partner ondersteunen bij boodschappen kopen of samen eten. In Korendijk kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Raadpleeg ook eens zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Korendijk vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Korendijk? In deze gemeente zien we een aantal aanbieders en instanties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en beperkten. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Sukadelapje in jus, stoofpeertjes en gekookte aardappelen of Cordon bleu, rozemarijn aardappel en Westlandse groente. Wij onderscheiden instellingen met expertise op het gebied van koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en keukens die uw avondmaaltijd warm aan huis leveren.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. Dit is op te warmen zodra u het schikt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en heeft u geen thuiszorg die u hierbij hulp kan bieden? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw diner wordt opgewarmd geleverd, u kunt direct aan tafel.
 • Onderstaand vindt u een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager BartenVierwiekenplein 283262 ANOud-Beijerland
Mariet Party’s & EventsEinsteinstraat 353281 NJNumansdorp
Alerimus de Open WaardZoomwijckplein 113262 DAOud-Beijerland
CareynDe Vriesstraat 23261 PCOud-Beijerland
BuurtzorgLangeweg 273257 KCOoltgensplaat
SPAR MaaltijdserviceT Haagje 73273 AEWestmaas
BuurtzorgKoninginneweg 98A3262 JDOud-Beijerland
Alerimus de BuitensluisBernhardstraat 253281 BCNumansdorp
Slagerij ViergeverMunnikendijk 20A3273 LEWestmaas
SPAR HeikoopKade 22C3265 AAPiershil
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Stuur dan een bericht.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Korendijk

Verschillende buurthuizen in de omgeving van Korendijk bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een maatschappelijk buurtrestaurant voor ouderen. Lokale wijkrestaurants faciliteren gezonde gerechten zoals Varkensvlees, erwten, aardappelpuree, voor enkele euro’s. Hier is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Zo nu en dan is het bovendien mogelijk om het assortiment op te halen of te laten bezorgen. Middels www.korendijk.nl ontdekt u meer informatie overde seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Bekijk ook info over Tafeltje dekje.

Gegevens

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Korendijk
 • Regionummer: 0186 (+31186)
 • Postcode: 3262
 • Veel gezochte wijk: Nieuw-Beijerland

Maaltijd ideën

 • Schnitzel champignonsaus
 • Jonge kabeljauw in roomsaus
 • Rundergehaktballetjes in saus
 • Gegrilde paprika
 • Reepjes kalkoenvlees in saus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Wat heeft u precies nodig? Spreken we over tijdelijke zorg zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of gaat het om zwaardere ondersteuning als thuiszorg?

 2. Aanvragen van subsidie

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Zoek uit welke zorgvormen geschikt zijn. Vergelijk WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering en WMO. Check ook wat uw gemeente Korendijk aanbiedt betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.korendijk.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice uitzoeken

  Vergelijk de maaltijdservices in Korendijk voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Bekijk grondig de manier waarop u kunt bestellen en betalen en het assortiment. Vind uit of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  Uw maaltijden kunnen bij u thuisbezorgd worden, vaak door een persoonlijke bezorger. Het opwarmen van de maaltijden kan simpelweg in vrijwel elke magnetron. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en stel de tijd in op een kleine 8 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

In beginsel spreken we over 3 keuzes: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers en vriesvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om super verse leveringen, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter minder fris en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje is makkelijk zodra een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met de eigenschappen van de maaltijden. Vriesverse maaltijden vindt u al vanaf €4,90. Gezonde koelverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €5,90. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Korendijk koopt u voor circa €9,00. Normaal zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw ouders? Zo’n maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Bestel veilig en snel het proefpakket. Vul het formulier in. De maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Zo wordt er een levering ingepland, en de regionale bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en geeft een toelichting.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wilt u voor 1 of 2 weken een maaltijdservice aan huis? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. Men bestelt wekelijks zelf de gerechten (met de bestellijst, telefonisch & online). U hebt dus geen verplichtingen (geen contract).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Korendijk heeft veel voordelen. Voor inwoners die nog op eigen benen staan geeft dit meer tijd en structuur. Voor bewoners die niet meer zelfstandig kunnen koken is het vrijwel onmisbaar. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat mensen niet ondervoed raken. Steeds populairder zijn deze dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Evenzeer zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten enorm verbeterd. Altijd met voldoende groente, belangrijke vitaminen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het bereiden van deze uitstekende maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Korendijk: “bezorgen biedt goede ondersteuning in postcodegebied 3284”. Ga door naar: Maaltijdservice.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw eetpatroon. natriumarm, gemalen, glutenvrij, lactosevrij of veganistisch, eiwitrijk, vegetarisch, vloeibaar: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: specialiteiten met ruwweg 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente