Maaltijdvoorziening Binnenmaas

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Binnenmaas

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Binnenmaas wordt veel gebruikt door alle mensen die vanwege ouderdom of door een lichamelijke beperking geen boodschappen kunnen doen. In de gemeente Binnenmaas is er de keuze uit veel maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Denk dan aan bedrijven met landelijke dekking als Mealhero, of thuiszorg tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Dankzij soortgelijke leveranciers kan elke oudere weer genieten van complete gerechten als Gegrilde kippenpoot en Chicken Lunges. Via onze service treft u populaire bezorgers en praktische gegevens over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteBinnenmaas
Regio-code0186 (+31186)
Postcode3271
Kosten (indicatie)v.a. €6,12
Maaltijd ideeNasi goreng, quorn, satésaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen maart 2023

Subsidie maaltijden aan huis in Binnenmaas

Een goed voedingspatroon is aan te raden voor voldoende energie en levenslust. Een gezond recept met voldoende voedingsstoffen is daarom ook de basis. Wil een bezoekje aan de winkel en gerechten klaarmaken niet langer zelfstandig ter wille van gezondheidsproblemen? Of heeft u een relatief laag inkomen? In dat geval kunt u een beroep doen op belangrijke maaltijdregelingen / subsidies. Denk dan aan: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, samen eten in een wijkgebouw, of hulp via zorghuizen. Wat moet ik hiervoor doen? U kunt zich beroepen op speciale wetten en regelingen (subsidie). Hieronder zoomen we in op deze zorgwetten; Thuiszorg (wijkverpleging via Zvw), WMO of de Wet langdurige zorg, en persoonlijke mantelzorg. Soms kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand via de gemeente Binnenmaas.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Binnenmaas. In het leven geroepen voor inwoners die problemen ervaren bij het zelfstandig thuiswonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Een boodschappen-buddy
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor bewoners die continu zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan mensen met dementie en inwoners met een lichamelijke beperking. Ook relevant bij een hulpvraag rondom de avondmaaltijd (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Doorgaans loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van kant-en-klaar maaltijden
 • Samen eten
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en intensieve zorg voor een hulpbehoevende. Dikwijls kan een partner ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of een maaltijd opwarmen. In Binnenmaas staan ook vrijwilligers klaar die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Bekijk ook Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Binnenmaas vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Binnenmaas? In en rondom uw woonplaats vinden we veel verschillende maaltijdservices en zorginstellingen die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. U kunt denken aan gerechten als Zuurkoolstamppot of Gebonden tomatensoep. U kunt kiezen voor organisaties met een ruim aanbod koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en bedrijven die de maaltijd warm aan huis leveren.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Probeer dan eerst eens koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. Dit is op te warmen als het u treft. U geniet van maximale vrijheid.
 • Beschikt u niet over een keuken, en heeft u geen thuiszorg die kan helpen? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. De maaltijd wordt warm afgeleverd, u kunt direct eten.
 • Onderstaand bieden wij een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR HeikoopKade 22C3265 AAPiershil
SPAR KoellinGrote Markt 753311 BGDordrecht
SPAR MaaltijdserviceT Haagje 73273 AEWestmaas
BuurtzorgKoninginneweg 98A3262 JDOud-Beijerland
Alerimus de Open WaardZoomwijckplein 113262 DAOud-Beijerland
Mariet Party’s & EventsEinsteinstraat 353281 NJNumansdorp
Slagerij ViergeverMunnikendijk 20A3273 LEWestmaas
BuurtzorgRaadhuisstraat 353299 APMaasdam
Hoeksche MaaltijdWaleplein 23291 CZStrijen
Alerimus de BuitensluisBernhardstraat 253281 BCNumansdorp
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Binnenmaas

Diverse bejaardentehuizen in de gemeente Binnenmaas bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een gezellig buurtrestaurant voor senioren. Dergelijke wijkrestaurants serveren verse maaltijden zoals Gehaktbal in jus, broccoli bloemkoolmix en gekookte aardappelen, voor scherpe prijzen. In het restaurant is ook voldoende gelegenheid om te praten. Bij sommige eetpunten bestaat er de optie om het assortiment aan huis te bezorgen. Op de website www.binnenmaas.nl leest u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants die er zijn. Klik verder naar Vergelijken.

Kerngegevens

Maaltijd suggesties

 • Tortellini gevuld met kaas
 • Andijviestamppot, speklapje
 • Gehakt in roomsaus
 • Speklapje in jus
 • Varkenshaasje in pepersaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Wat voor soort zorg is er nodig? Kiest men voor eenvoudige ondersteuning zoals koken of opwarmen van gerechten? Of is er behoefte aan ingrijpendere zorg als het toedienen van eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Kijk naar welke manieren van (thuis)zorg geschikt zijn. Zoek naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ & WMO. Bekijk ook wat de gemeente Binnenmaas te bieden heeft m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.binnenmaas.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst zoeken

  Vergelijk de maaltijdservices in Binnenmaas voor ouderen en maak een keuze. Neem zaken in acht als: de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en beschikbare diëten. Vraag of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  De maaltijden zullen thuis geleverd worden, altijd door een persoonlijke bezorger. Het verwarmen van de maaltijd kan moeiteloos in de magnetron of oven. Maak wat gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en stel de tijd in op ongeveer 5 – 7 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 smaken: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers en vriesvers. Koelvers biedt de meest verse maaltijden, echter de houdbaarheid is beperkt. Vriesvers is langer houdbaar, echter minder fris en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is perfect op het moment dat eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met het soort gerecht. Vriesverse maaltijden koopt u voor circa €5,00. Voedzame koelverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €6,90. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Binnenmaas kan u al bestellen vanaf €8,20. Niet zelden wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een ouderen-maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Kies daarom direct voor proefpakketten. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de vaste chauffeur bezorgt het proefpakket aan huis en verstrekt benodigde info.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en zoekt u voor beperkte tijd magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. Men bestelt steeds zelf de lekkerste maaltijden (telefonisch, online of met de bestellijst). Zelf de touwtjes in handen houden (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in maart 2023

Eten aan huis bezorgen in Binnenmaas kent vele pluspunten. Voor cliënten die nog wel zelf hun potje kunnen koken verschaft dit meer zelfstandigheid en regelmaat. Voor inwoners die niet zelf hun potje kunnen koken is het meer een noodzaak. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat bejaarden voldoende voeding binnenkrijgen. Steeds populairder zijn deze dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Daarbij zijn de diepvries + koelverse menu’s enorm vooruitgegaan. Vol met groenten, goede voedingsstoffen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het bereiden van deze smaakvolle maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Binnenmaas: “bezorgen biedt veel voordelen in postcodegebied 3270, 3271”. Ga door naar: Kant en klaar maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw dieet, allergie of voorkeuren. gemalen, lactosevrij, zoutarm, natriumarm of misschien eiwitrijk, veganistisch, koolhydraatarm, vegetarisch: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: specialiteiten met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!



Alle plaatsen in deze gemeente