Maaltijdvoorziening Zwartewaterland

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Zwartewaterland

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Zwartewaterland is aantrekkelijk voor alle bejaarden die vanwege ouderdom of een andere oorzaak niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. In de gemeente Zwartewaterland kan men kiezen uit verscheidene maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit kunnen zijn; bedrijven met landelijke dekking als Uitgekookt, of gespecialiseerde bedrijven die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Middels dit soort diensten heeft men de beschikking over verse recepten zoals Zalmfilet in botersaus en/of Stamppot andijvie. Op dit portaal doorzoekt men organisaties en handige informatie wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieOverijssel
GemeenteZwartewaterland
Regio-code038 (+3138)
Postcode8061
Kosten (indicatie)v.a. €5,67
Geschikte maaltijdHeldere vermicellisoep

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidie voor maaltijden aan huis in Zwartewaterland

Een eigen voedingsvoorschrift is aan te raden voor de gezondheid. Een gezonde maaltijd met voldoende voedingsstoffen moet dan ook het streven zijn. Wil naar de supermarkt gaan en koken niet meer door het feit dat u een jaartje ouder wordt? En moet u met weinig rondkomen? Gelukkig kunt u eens kijken naar prima maaltijdregelingen / subsidies. Vaak komt dat neer op: goedkope maaltijden aan huis, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of hulp via zorghuizen. Waar heb ik recht op? U dient rekening te houden met velerlei wetten en regelingen (subsidie). Op deze pagina zoomen we in op een aantal van deze wetten: WMO, wet langdurige zorg of via de thuiszorg (via de zorgverzekeraar), en de mantelzorg. In sommige gevallen zijn er regelingen voor bijzondere bijstand bij de gemeente Zwartewaterland.

WMO 2023

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Zwartewaterland. Ontwikkeld voor ouderen die problemen ervaren bij het zelf runnen van een huishouden en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

Deze wet langdurige zorg is unieke voor ouderen die doorlopend intensieve zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: dementerende senioren of ouderen met fysieke ongemakken. Ook is er budget beschikbaar voor voeding (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Toediening van eten
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Soms wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Over het algemeen wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd klaarzetten
 • eten in de mond stoppen
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp of zorg aan een bekende uit de omgeving die dit nodig heeft. Dikwijls kan een partner ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of een maaltijd opwarmen. In Zwartewaterland kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Zie ook zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Zwartewaterland vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Zwartewaterland? In de buurt van uw postcode onderscheiden we verschillende partijen en vrijwilligers die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en invaliden. U kunt hierbij denken aan onder andere Babi pangang met atjar ananas en nasi goreng of Draadjesvlees in biersaus, stoofpeertjes, aardappelkoekjes. Er zijn keukens die gericht zijn op vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en bedrijven die het eten warm aan huis leveren.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Probeer dan eerst eens koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. Deze kunt u opwarmen zodra u het schikt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en heeft u niet iemand die hierbij een rol kan spelen? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw diner wordt warm aan huis geleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hierna vindt u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
IJsselheem – De HazelaarHet Gasthuysland 3008061 KLHasselt
SeewendeHet Groene Portaal 18071 TPNunspeet
Anne’s KokerijPurperreigerlaan 348064 DCZwartsluis
De Bongerd – Bistro ’t SluusienBongerd 328051 VLHattem
BuurtzorgMolenbelt 28051 EVHattem
Catering CulinairEdisonweg 298071 RCNunspeet
Slagerij BruintjesSchoolstraat 188064 DKZwartsluis
Het Venster – Open maaltijdenElburgerweg 158071 TANunspeet
Oma Jet & Tante MinaHullerweg 107-B8071 RNNunspeet
Keurslager De KievidHarderwijkerweg 158071 EMNunspeet
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Contact opnemen kan per mail.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Zwartewaterland

Een aantal zorginstellingen in de streek Zwartewaterland bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een sociaal buurtrestaurant voor senioren. Plaatselijke wijkrestaurants voeren een assortiment vitale maaltijden als Foe yong hai, voor de kleine portemonnee. In zo’n omgeving kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. In sommige seniorenrestaurants is het ook mogelijk om het aanbod thuis af te leveren. Op www.zwartewaterland.nl bekijkt u praktische info over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Ga door naar: Maaltijdhulp.

Gegevens

Voorbeeld maaltijden

 • Gebakken krieltjes
 • Preiroomsoep
 • Gemengde groenteschotel
 • Wokgroenten
 • Omelet in champignonsaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Welke vorm van zorg is gewenst? Spreekt met van lichte ondersteuning zoals koken of opwarmen van gerechten? Of gaat het om permanente ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Zoek uit welke zorgvormen toepasbaar zijn. Kijk naar WMO, zorg vanuit de zorgverzekering of WLZ. Ontdek ook wat uw gemeente Zwartewaterland aanbiedt rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.zwartewaterland.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier bepalen

  Vergelijk de maaltijdservices in Zwartewaterland voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Let goed op bestelopties, betaalopties, klantenservice en de variatie in gerechten. Vraag of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  De menu’s kunt u thuis verwachten, steeds vaker door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd kan moeiteloos in de magnetron, oven of in de pan. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, zet de magnetron op 500 watt en zet hem op een kleine 7 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

In grote lijnen zijn er drie keuzes: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Koelvers biedt 100% verse ingrediënten, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Vriesvers is langer houdbaar, echter beperkt fris en meer toevoegingen. Tafeltje dekje biedt uitkomst in het geval dat een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De prijs die u betaalt hangt af van de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €4,70. Koelverse gerechten bestelt u vanaf €5,80. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Zwartewaterland kan u al bestellen vanaf €7,80. Vaak zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De senioren-maaltijdservice kan uitkomst bieden. De dienst zelf proberen kan met het proefpakket. Vul de gegevens van uw ouders in. Uw maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, en de persoonlijke bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en geeft een toelichting.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Heeft u een operatie achter de rug, en wilt u voor 1 of 2 weken een maaltijdleverancier? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. U selecteert steeds de menu’s die u lekker lijken (online, met de bestellijst of telefonisch). U houdt de regie in eigen handen (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Zwartewaterland is een ware uitkomst. Voor mensen die nog op eigen benen staan resulteert dit in meer tijd en regelmaat. Voor cliënten die niet meer naar de winkel kunnen is het vrijwel onmisbaar. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die geven dat bejaarden niet ondervoed raken. Vooral de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Verder zijn ook de koelverse – en diepvriesmaaltijden enorm vooruitgegaan. Tegenwoordig met veel groenten, belangrijke voedingsstoffen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het opwarmen van deze voedzame maaltijden doet u gewoon in de magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Zwartewaterland: “bezorgen houdt in: veel autonomie in postcodegebied 8064”. Ga door naar: Tafeltje dekje.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw eigen voedingspatroon. lactosevrij, zoutarm, natriumarm, gemalen en niet te vergeten veganistisch, eiwitrijk, koolhydraatarm, vegetarisch: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: menu’s met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente