Maaltijdvoorziening Hattem

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Hattem

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Hattem is bedoeld voor alle bejaarden die i.v.m ouderdom of een handicap niet in de keuken kunnen staan. Binnen de gemeente Hattem is er de keuze uit tal van maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Bijvoorbeeld landelijke maaltijdservices als Mealhero, of zorghuizen en instellingen die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Door zulk soort bedrijven kan men zeker zijn van vitale recepten als Vegetarische abdijbierschotel, Selderijgroenten, Aardappelschijfjes met peterselie en/of Hutspot, hachee. Onderstaand doorzoekt men organisaties en nuttige details omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteHattem
Regio-code038 (+3138)
Postcode8051
Kosten (indicatie)v.a. €5,54
Recept tipZalmfilet in zoete mosterdsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidie maaltijden aan huis in Hattem

Een bepaald eetpatroon is aan te raden voor voldoende energie en levenslust. Een voedzaam recept vol groenten moet dan ook het streven zijn. Kan boodschappen kopen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet eigenhandig omwille van fysieke ongemakken? En is uw budget niet toereikend? Met dat in het achterhoofd kunt u eens kijken naar handige subsidies / maaltijd regelingen. Die faciliteren maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of hulp via zorghuizen. Wat moet ik hiervoor doen? Er zijn meerdere maaltijdsubsidies en wetten. Daarom vertellen we wat meer over deze zorgwetten; Wmo-ondersteuning, Wijkverpleging vanuit de Zvw en Zorg vanuit de Wet langdurige zorg, en eigen mantelzorg. Mogelijk kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand in de gemeente Hattem.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Hattem. Bedoeld voor inwoners die moeite hebben met het zelfredzaam blijven en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Korting op een maaltijdservice
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor hulpbehoevenden die de hele dag extra zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere dementerende ouderen of hulpbehoevenden met beperkingen. Tevens is er financiële ruimte voor voeding (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en ontvangt u al veel zorg? Soms wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Meestal wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een thuismaaltijd opwarmen
 • toezicht bij eten
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg die mensen geven vanwege een persoonlijke relatie die ze hebben. Vaak kunnen vrienden ondersteunen bij boodschappen kopen of een maaltijd koken. In Hattem zien we ook vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Meer ondersteuning in huis
 • Voor meer info zie ook RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Hattem vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Hattem? In deze plaats zien we veel verschillende partijen en vrijwilligers die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en beperkten. U kunt denken aan gerechten als Viscurry, Sajour boontjes, Couscous of Varkensschnitzel in stroganoffsaus, sperziebonen en gebakken aardappelschijfjes. U kunt kiezen voor instellingen die gericht zijn op koelverse gerechten en vriesverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en leveranciers die de maaltijd opgewarmd bezorgen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Ontdek dan het gemak van koelverse gerechten en vriesverse maaltijden. U zet het in de magnetron wanneer u dat uitkomt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en is er niet iemand die u ondersteunt? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt opgewarmd geleverd, geen handelingen benodigd.
 • Onderstaand treft u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgMolenbelt 28051 EVHattem
Oma Jet & Tante MinaHullerweg 107-B8071 RNNunspeet
De Bongerd – Bistro ’t SluusienBongerd 328051 VLHattem
Het Zonnehuis: Grand caféNijenhuislaan 28043 WBZwolle
Driezorgwoningen De WendakkerWintersdijkstraat 308043 VSZwolle
Slagerij BruintjesSchoolstraat 188064 DKZwartsluis
IJsselheem – De HazelaarHet Gasthuysland 3008061 KLHasselt
Catering CulinairEdisonweg 298071 RCNunspeet
Keurslager De KievidHarderwijkerweg 158071 EMNunspeet
Anne’s KokerijPurperreigerlaan 348064 DCZwartsluis
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Stuur dan een bericht.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Hattem

Verscheidene zorgcentra in de buurt van Hattem bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een laagdrempelig buurtrestaurant. Lokale wijkrestaurants bieden gezonde maaltijden als Vegetarische balletjes in saus, met weinig winstmarge. Bij dit ontmoetingspunt kunt u natuurlijk ook een praatje maken. In sommige seniorenrestaurants is het tevens mogelijk om de menu’s af te halen of te laten bezorgen. Op de URL www.hattem.nl treft u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Mogelijk interessant: Apetito.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Hattem
 • (Regio) nummer: 038 (+3138)
 • Hoofdpostcode: 8051
 • Veel gezochte wijk: Hattem

Geschikte maaltijden

 • Varkensfilet in jus met koolraap
 • Tortellini met gehakt en kaas
 • Gebonden kerrie-champignonsoep
 • Gehakt in roomsaus
 • Varkensfilet in jus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Wat is het precieze probleem? Betreft het tijdelijke ondersteuning zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of betreft het zwaardere zorg als wijkverpleging?

 2. Aanvragen van subsidie

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Vergelijk welke manieren van (thuis)zorg te kiezen zijn. Doorzoek WMO, WLZ of zorg vanuit de zorgverzekering. Informeer ook wat de gemeente Hattem verzorgt inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.hattem.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice bepalen

  Vergelijk de maaltijdservices in Hattem voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Controleer altijd bestelopties, betaalopties, klantenservice en het assortiment. Bekijk of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  Uw maaltijden zullen thuis geleverd worden, steeds vaker door een persoonlijke bezorger. De bereiding van het gerecht kan moeiteloos in de magnetron of oven. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, zet de instellingen op 600 watt en kies voor ongeveer circa 7 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 opties: vriesvers, koelvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Koelvers biedt 100% verse maaltijd, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, echter beperkt vers en vaak zouter. Tafeltje dekje is perfect in het geval dat eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met het soort gerecht. Vriesverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €4,00. Koelverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €7,20. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Hattem is verkrijgbaar vanaf €8,20. Normaliter is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De maaltijdservice kan uitkomst bieden. De dienst zelf proberen kan met een proefpakket. Vraag deze vrijblijvend aan. Zo’n maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale chauffeur brengt het eten bij hen thuis en geeft antwoord op vragen.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u voor 1 of 2 weken bezorgmaaltijden thuis ontvangen? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men kiest steeds eigenhandig de maaltijden (met de bestellijst, online & telefonisch). U bent dus volledig flexibel (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Hattem is een ware uitkomst. Voor bejaarden die het huishouden nog prima managen levert dit ongebondenheid en voordeel. Voor senioren die niet meer zelfstandig kunnen koken is het haast onvermijdbaar. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat hulpbehoevenden voldoende voeding binnenkrijgen. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Tegelijkertijd zijn ook de diepvries + koelverse menu’s in kwaliteit gestegen. Altijd met voldoende groente, goede bouwstoffen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het opwarmen van deze de lekkerste maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Hattem: “bezorgen verschaft veel vrijheid in postcodegebied 8050, 8051, 8052”. Bekijk ook info over Dieetmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw diëten en allergieën. lactosevrij, natriumarm, zoutarm, glutenvrij en ook veganistisch, vegetarisch, eiwitrijk, koolhydraatarm: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: gerechten met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!