Maaltijdvoorziening Zwolle

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Zwolle

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Zwolle is aantrekkelijk voor alle senioren die vanwege ouderdom of een andere oorzaak geen boodschappen kunnen doen. In de gemeente Zwolle onderscheiden we allerlei maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit zijn de bekende landelijke leveranciers als Mealhero, of gespecialiseerde services die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Door gebruik te maken van deze unieke instellingen heeft iedereen toegang tot gezonde maaltijden als Zalm in vissaus, wortelen een aardappelpuree of Wisselmenu Aspergesoep met zalm. Hieronder leest men meer over aanbieders en bruikbare kennis aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieOverijssel
GemeenteZwolle
Regio-code038 (+3138)
Postcode8017
Kosten (indicatie)v.a. €5,68
Maaltijd tipGebonden rundvleessoep

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Zwolle

Een juist maaltijdplan is essentieel voor de gezondheid. Een gezond gerecht met voldoende groenten staat hierbij centraal. Gaat naar de supermarkt gaan en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet langer zelfstandig omwille van problemen met de gezondheid? En beschikt u over onvoldoende geld? In die situatie kunt u eens kijken naar prima subsidies en maaltijdregelingen. Die faciliteren korting op maaltijden aan huis, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of wijkverpleging. Heeft u hulp nodig? U dient rekening te houden met meerdere wetten en regelingen (subsidie). Hieronder zoomen we in op de beste regelingen: ZVW (thuiszorg), WMO en WLZ, en lokale mantelzorg. Mogelijkerwijs is er ook ruimte voor bijzondere bijstand bij de gemeente Zwolle.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Zwolle. Bedoeld voor mensen die hulpvragen hebben bij het zelfstandig thuis wonen en mantelzorgondersteuning.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor bejaarden die 24 uur per dag extra zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende bejaarden en hulpbehoevenden met lichamelijke beperkingen. Ook relevant bij een hulpvraag rondom voeding en drinken (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Toezicht bij het eten
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en ontvangt u al veel zorg? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Over het algemeen gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een thuismaaltijd opwarmen
 • Samen eten
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. Dikwijls kunnen vrienden ondersteunen bij boodschappen doen of een maaltijd brengen. In Zwolle kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Individuele zorg
 • Verdere info vindt u ook op mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Zwolle vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Zwolle? In de regio onderscheiden we diverse tafeltje dekjes en zorghuizen die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en gehandicapten. U kunt denken aan Kipstukjes in mosterdsaus of Varkensfilet in jus, spruitjes en aardappelpuree. U kunt kiezen uit bedrijven gespecialiseerd in koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die u zelf moet opwarmen, en keukens die de menu’s opgewarmd leveren.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Wij raden aan om te beginnen met vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron wanneer u dat schikt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Is dit erg lastig voor u, en kent u niemand die voor u klaar staat? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw maaltijd wordt warm afgeleverd, u hoeft niets te doen.
 • Onderstaand vindt u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
De KievitsbloemPatriottenlaan 38014 XPZwolle
De Buurman VersLokaalCampherbeeklaan 528024 BZZwolle
De VenusSpoolderbergweg 198019 BBZwolle
Restaurant De Keuken van ZuidGelijkheid 18014 XCZwolle
Keurslager van de WegPijmanstraat 218014 VBZwolle
Driezorgwoningen ArcadiaHogenkampsweg 1508022 DMZwolle
Restaurant Onder de EsdoornEsdoornstraat 78021 WBZwolle
Stern Maaltijdservice PlusOssenkamp 2-M8024 AEZwolle
SPAR MulderRoemer Visscherstraat 198023 ALZwolle
Radewijntje: lekker in DiezeRadewijnsstraat 18022 BGZwolle
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Stuur ons dan een mail.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Zwolle

Verschillende zorgcentra in de buurt van Zwolle bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een speciaal buurtrestaurant voor senioren. Plaatselijke wijkrestaurants bieden de lekkerste maaltijden zoals Gebakken lekkerbekje met vegetarische jus, gebakken aardappelen, wortelen met doperwten, voor enkele euro’s. Bij dit ontmoetingspunt is ook voldoende gelegenheid om te praten. Bij sommige eetpunten bieden ze ook de optie de maaltijden thuis te laten bezorgen. Op www.zwolle.nl spot u praktische info over de seniorenrestaurants in uw omgeving. Lees verder over Vergelijken.

Belangrijke info

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Zwolle
 • (Net) nummer: 038 (+3138)
 • Centrale postcode: 8017
 • Lokale wijk: Binnenstad

Maaltijd ideën

 • Tomatensoep met prei vg
 • Spinazie à la crème met champignons
 • Gewokte spinazie
 • Rundergehaktballetjes in saus
 • Spaghetti, tonijn, kappertjes

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Wat heeft u precies nodig? Spreekt met van tijdelijke zorg zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of hebben we het over zwaardere ondersteuning als thuiszorg?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is de zorgvraag bekend? Zoek uit de verschillende soorten zorg die te kiezen zijn. Bekijk WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering en WMO. Informeer ook wat uw gemeente Zwolle faciliteert rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.zwolle.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder bepalen

  Ontdek de maaltijdservices in Zwolle voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Controleer altijd bestelopties, betaalopties, klantenservice en het assortiment. Probeer of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  Uw bestellingen kunnen thuisbezorgd worden, tegenwoordig door een lokale bezorger, op een vast moment. Het eten opwarmen kan moeiteloos d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, zet de magnetron op 500 watt en stel de tijd in op circa 7 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

Standaard kunt u kiezen uit 3 type maaltijden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of vriesvers. Het voordeel van koelvers is maximale versheid, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, echter beperkt vers en verantwoord. Tafeltje dekje is zeer geschikt voor mensen waarbij een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

Het tarief wordt vooral gevormd door het soort eten. Vriesverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €4,40. Koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €6,00. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Zwolle is er al voor €7,60. Veelal zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers biedt vaak mogelijkheden. Proberen? Kies eens proef bestellingen (pakketten). Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice voor 65-plussers zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren voor nadere toelichting. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de lokale chauffeur bezorgt het proefpakket aan huis en neemt de laatste zaken door.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u tijdelijk opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U bestelt steeds eigenhandig de maaltijden (online, met de bestellijst & telefonisch). U zit dus nooit ergens aan vast (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Zwolle heeft veel voordelen. Voor cliënten die zichzelf kunnen redden geeft dat ongebondenheid en gemak. Voor bewoners die hier meer moeite mee hebben is het haast onvermijdbaar. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die geven dat bejaarden fit en vitaal blijven. Met name deze dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Verder zijn ook de koelverse – en diepvriesmaaltijden steeds gezonder. Vol met groenten, belangrijke mineralen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het bereiden van deze gezonde maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Zwolle: “bezorgen verschaft perfect service in postcodegebied 8000, 8001, 8002, 8003, 8004, 8007, 8011, 8012, 8013, 8014, 8015, 8016, 8017, 8019, 8021, 8022, 8023, 8024, 8025, 8026, 8028, 8031, 8032, 8033, 8034, 8035, 8041, 8042, 8043, 8044, 8045”. Bekijk ook info over Kant en klaar maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw diëten en allergieën. glutenvrij, natriumarm, zoutarm, gemalen of misschien eiwitrijk, vloeibaar, koolhydraatarm, vegetarisch: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: menu’s met niet meer dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!