Maaltijdvoorziening Zuidplas

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Zuidplas

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Zuidplas is aantrekkelijk voor alle inwoners die vanwege ouderdom of beperking niet zelf kunnen koken. In de gemeente Zuidplas onderscheiden we meer en meer maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Het gaat om de grote landelijke aanbieders als Mealhero, of gespecialiseerde bedrijven die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Met behulp van dit soort faciliteiten kan elke oudere weer genieten van verantwoorde maaltijden zoals Tagliatelle, zalm, groene aspergepunten of Kipfilet mosterdsaus. Op deze pagina vergelijkt men eet-instellingen en bruikbare gegevens aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteZuidplas
Regio-code0594 (+31594)
Postcode2914
Kosten (indicatie)v.a. €6,06
Maaltijd tipCasselerrib in mosterdsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen maart 2023

Subsidie maaltijden aan huis in Zuidplas

Een gebalanceerd eetpatroon is essentieel voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzaam gerecht met voldoende voedingsstoffen staat hierbij centraal. Lukt het boodschappen inkopen en in de keuken staan niet meer zelf gezien uw gezondheidsproblemen? En heeft u laag inkomen? In dat geval bestaan er een aantal maaltijdregelingen en subsidies. Concreet: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, samen eten in een wijkgebouw, of wijkverpleging. Hoe kan ik dit regelen? U dient rekening te houden met velerlei zorgwetten en maaltijdsubsidies. Op deze pagina verwerken we de populairste vormen: ZVW, WLZ en WMO, en de mantelzorg. Misschien zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand bij de gemeente Zuidplas.

WMO 2023

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Zuidplas. Ontwikkeld voor bewoners die problemen ondervinden bij het zelf runnen van een huishouden en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor hulpbehoevenden die continu professionele zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: dementerende senioren of bewoners met fysieke ongemakken. Er zijn ook maatregelen te nemen voor voeding en drinken (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Meer info via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en is er reeds een hoge zorgvraag? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Meestal gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een bezorgmaaltijd opwarmen
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. In sommige situaties kan een partner helpen met het doen van boodschappen of het bereiden van een maaltijd. In Zuidplas staan ook vrijwilligers klaar die zich hiervoor inzetten.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Voor meer info zie ook Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Zuidplas vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Zuidplas? In en rondom uw woonplaats onderscheiden we een groot aantal bedrijven en zorghuizen die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en beperkten. Eten zoals Pastaschotel en Varkenssaucijsje met mosterdjus, witte rijst, sperziebonen. Wij onderscheiden keukens die voornamelijk gericht zijn op koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en services die het eten opgewarmd brengen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten en vriesverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen op ieder gewenst moment. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en heeft u niet iemand die u ondersteunt? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm bezorgd, smullen maar!
 • Onderstaand bieden wij een tabel met landelijke services aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Verkade maaltijdserviceMaalderij 272913 LZNieuwerkerk aan den IJssel
SPAR MaaltijdserviceLindenstraat 42971 ARBleskensgraaf
Hoogerbrug CuisineVan der Hoopstraat 24-262921 LRKrimpen aan den IJssel
De MeanderBoslaan 12912 PANieuwerkerk aan den IJssel
INIS – ThuiszorgBonnefanten 93A2907 NACapelle aan den IJssel
Keurslager BartenMargrietstraat 52964 CEGroot-Ammers
CrimpenersteynZandrak 662924 BCKrimpen aan den IJssel
Vrijwillige Hulpdienst GraafstreekBurgemeester Dekkingstraat 12971 ACBleskensgraaf
SPAR MaaltijdserviceWaterlinie 622965 CCNieuwpoort
SPAR WillemsteinKerkstraat 8-102959 BSStreefkerk
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Neem dan contact met ons op.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Zuidplas

Een deel van de woonzorgcentra in de omgeving van Zuidplas bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Maatschappelijke wijkrestaurants serveren heerlijke maaltijden zoals Gekruide krieltjes, voor de kleine portemonnee. Op deze plek kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Doorgaans is het mogelijk om het aanbod af te halen of te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.zuidplas.nl checkt u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants in uw gemeente. Bekijk ook info over ZVW.

Gegevens

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Zuidplas
 • Netnummer: 0594 (+31594)
 • Centrale postcode: 2914
 • Lokale wijk: Moerkapelle

Maaltijd ideën

 • Kip kerrie ananas met risotto
 • Tomatensoep met balletjes
 • Donkey Kicks Chicken
 • Kipfilet in saus
 • Linzensoep met bleekselderij

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Welke vorm van zorg is gewenst? Spreken we over tijdelijke zorg zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of gaat het om zwaardere zorg als hulp bij het eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de zorgvraag is? Kijk naar de verschillende soorten zorg die mogelijk zijn. Informeer over WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering of WMO. Zoek ook uit wat de gemeente Zuidplas regelt met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.zuidplas.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst zoeken

  Check de maaltijdservices in Zuidplas voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Controleer altijd de manier waarop u kunt bestellen en betalen en type maaltijden. Bekijk of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  De gerechten kunnen thuisbezorgd worden, gebruikelijk op een vast moment, door een vaste bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd is gemakkelijk in de magnetron, oven of in de pan. Maak wat gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en kies voor ongeveer circa 6 – 8 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 opties: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en vriesvers. Het pluspunt van koelvers is de meest verse ingrediënten, maar een beperkte houdbaarheid. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar verminderd vers en verantwoord. Tafeltje dekje is perfect wanneer een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van het type maaltijd. Diepvriesmaaltijden koopt u voor circa €4,20. Verse koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €6,00. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Zuidplas koopt u voor circa €7,40. Meestal is dit inclusief bezorging.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw ouders? Een maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Proberen? Kies eens zo’n proefpakket. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Uw maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale chauffeur levert de gerechten aan huis en geeft verdere uitleg.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Heeft u een operatie achter de rug, en wenst u voor 1 of 2 weken een bezorgservice voor maaltijden? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. U bepaald wekelijks zelf de gerechten (online, telefonisch & met de bestellijst). Zelf de touwtjes in handen houden (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in maart 2023

Eten aan huis bezorgen in Zuidplas is een service waar velen gebruik van maken. Voor bejaarden die zelf de boodschappen doen en koken verschaft dit meer tijd en comfort. Voor inwoners die niet zelf hun potje kunnen koken is het meer een noodzaak. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat ouderen voldoende voeding binnenkrijgen. In het bijzonder deze dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Daarbij zijn de koelverse- en diepvriesgerechten enorm verbeterd. Tegenwoordig met veel groenten, belangrijke vitaminen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het klaarmaken van deze verse maaltijden doet u snel via magnetron of oven, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Zuidplas: “bezorgen biedt perfect service in postcodegebied 2760, 2761, 9354”. Mogelijk interessant: Boodschappenhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw individuele wensen. glutenvrij, gemalen, lactosevrij, natriumarm of wellicht veganistisch, eiwitrijk, vegetarisch, vloeibaar: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: specialiteiten met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente