Maaltijdvoorziening Midden-Delfland

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Midden-Delfland

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Midden-Delfland biedt uitkomst voor alle senioren die mede door leeftijd of ernstige beperkingen geen boodschappen kunnen doen. Voor de gemeente Midden-Delfland zien we tal van maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Het gaat om landelijk opererende diensten als De Dievpriesman, of lokale restaurants die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Door zulk soort organisaties kan iedereen rekenen op verantwoorde menu’s zoals Kipfilet in piri piri saus en/of Bami goreng. Via onze service leest u meer over de verschillende services en bruikbare informatie betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteMidden-Delfland
Regio-code015 (+3115)
Postcode2636
Kosten (indicatie)v.a. €6,4
Voorbeeld maaltijdKip, worteltjes, aardappelpuree

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Midden-Delfland

Een gebalanceerd voedingsvoorschrift is onmisbaar voor uw vitaliteit. Een gezond gerecht vol vitaminen mag men niet overslaan. Gaat het doen van boodschappen en het bereiden van een maaltijd niet meer vanwege leeftijd en/of handicap? Of heeft u weinig financiële middelen? Als antwoord daarop kunt u aanspraak doen op verschillende maaltijdregelingen en subsidies. Concreet: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp bij u thuis. Hoe werkt dit? Er zijn velerlei zorgwetten en maaltijdsubsidies. Op deze pagina verwerken we de belangrijkste vormen: Wmo-ondersteuning, Wijkverpleging vanuit de Zvw en Zorg vanuit de Wet langdurige zorg, als ook mantelzorg. Mogelijkerwijs kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Midden-Delfland.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Midden-Delfland. In het leven geroepen voor senioren die moeilijkheden hebben met alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en voor mantelzorgers.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor mensen die doorlopend extra zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende bejaarden of senioren met een lichamelijke handicap. Ook is er budget beschikbaar voor het avondeten (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Gezamenlijk eten
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Gewoonlijk wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een seniorenmaaltijd
 • eten in de mond stoppen
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en intensieve zorg voor een hulpbehoevende. Dikwijls kan een partner ondersteunen bij naar de supermarkt gaan of samen eten. In Midden-Delfland zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Meer ondersteuning in huis
 • Bezoek ook eens Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Midden-Delfland vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Midden-Delfland? In de regio zijn er een groot aantal aanbieders en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. Denk dan aan Bloemkool cordonbleu schotel of Hamlapje in jus met stamppot andijvie. Wij onderscheiden organisaties met een ruim aanbod diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en maaltijdservices die de maaltijd warm aan huis brengen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Ontdek dan het gemak van koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. Dit is klaar te maken wanneer u dat uitkomt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Kun u dit zelf niet, en heeft u niet iemand die hierin uitkomst kan bieden? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw maaltijd wordt warm aan huis geleverd, geen handelingen benodigd.
 • Hierna tonen wij een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale bezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Korpershoek SchipluidenWindrecht 10a2636 JASchipluiden
Eri CateringBurgemeester Elsenweg 122671 DCNaaldwijk
Keurslager OpstalAckershof 112641 DXPijnacker
De DorpstafelPrins Willem Alexanderhof 22635 JMDen Hoorn
Klein WestlandDijkshoornseweg 212635 EJDen Hoorn
Makkelijke maaltijd LansingerlandWesterplein 962651 JMBerkel en Rodenrijs
BuurtzorgHet Baken 42641 JNPijnacker
Slagerij de WithDorpsstraat 702665 BKBleiswijk
BuurtzorgNotaris Kruytstraat 362661 HPBergschenhoek
Slagerij de RooijRodenrijseweg 52651 BMBerkel en Rodenrijs
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Midden-Delfland

Een deel van de zorgcentra rondom Midden-Delfland bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Lokale wijkrestaurants voeren een assortiment uitstekende menu’s zoals Gegrilde stukjes van soja in uienjus, groentemix van sperziebonen, boterbonen en parijse worteltjes en kruimig gekookte aardappelen, tegen lage kosten. Daar kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Bij sommige eetpunten bestaat er de optie om het assortiment aan huis te bezorgen. Op uw gemeente website www.middendelfland.nl bekijkt u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Lees verder over Boodschappenhulp.

Feiten

Smaakvolle maaltijden

 • Penne pesto, kip, groene groenten
 • Spaghetti bolognese
 • Vissticks met groenten
 • Pannenkoeken met appelvulling
 • Aardappelgratin

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Om wat voor zorg gaat het? Doelen we op kortstondige ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of betreft het zwaardere zorg als thuishulp bij eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Kijk naar welke types zorg geschikt zijn. Bekijk WLZ, WMO of zorg vanuit de zorgverzekering. Informeer ook wat de gemeente Midden-Delfland aanbiedt betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.middendelfland.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst kiezen

  Vergelijk de maaltijdservices in Midden-Delfland voor ouderen en maak een keuze. Bekijk grondig de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en de variatie in gerechten. Vind uit of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  Uw bestellingen kunnen thuisbezorgd worden, in de regel door uw eigen bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd kan moeiteloos door middel van oven of magnetron. Maak wat gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en verhit de maaltijd in zo’n 6 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie alternatieven: vriesvers, koelvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Waarom kiezen voor koelvers? Om 100% verse maaltijd, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers kan je langer bewaren, maar minder vers en lekker. Tafeltje dekje is ideaal in het geval dat een maaltijd opwarmen niet meer kan.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van de gekozen opties. Diepvriesmaaltijden zijn er al vanaf €5,20. Dagverse/koelverse maaltijden zijn er al vanaf €6,80. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Midden-Delfland bestelt u vanaf €7,30. Niet zelden betaalt u geen extra bezorgkosten.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers is dan ideaal. Proberen? Kies eens proef bestellingen (pakketten). U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Een (online) maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale chauffeur brengt de gerechten bij uw ouders thuis en verstrekt benodigde info.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wilt u slechts tijdelijk opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men bestelt wekelijks persoonlijk uw maaltijden (telefonisch, met de bestellijst & online). Het is dus helemaal vrijblijvend (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden aan huis in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Midden-Delfland is ontzettend handig. Voor cliënten die nog wel zelf hun potje kunnen koken faciliteert dit meer zelfstandigheid en structuur. Voor cliënten die hier meer moeite mee hebben is het vrijwel onmisbaar. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat senioren fit en vitaal blijven. Veel besteld zijn o.a. deze dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Bovendien zijn de diepvries- en koelverse maaltijden sterk in kwaliteit verbeterd. Tegenwoordig met veel groenten, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het bereiden van deze verse maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Midden-Delfland: “bezorgen resulteert in veel voordelen in postcodegebied 2636”. Wellicht relevant: Mealhero.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw individuele wensen. lactosevrij, glutenvrij, natriumarm, zoutarm en ook eiwitrijk, vegetarisch, koolhydraatarm, vloeibaar: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: gerechten met minder dan < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente