Maaltijdvoorziening Zoetermeer

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Zoetermeer

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Zoetermeer is in het leven geroepen voor alle inwoners die door ouderdom of een lichamelijke handicap niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. In de gemeente Zoetermeer zijn er diverse maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Onder andere landelijke maaltijdservices als Mealhero, of lokale services die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Met behulp van dit soort mogelijkheden kan iedereen weer genieten van verse gerechten als Pangasiusfilet met pangangsaus, gado gado en witte rijst of Kip in mozzarella kaassaus, groentemix en penne pasta. Hieronder treft men eet-bedrijven en bruikbare details aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteZoetermeer
Regio-code079 (+3179)
Postcode2711
Kosten (indicatie)v.a. €6,64
Maaltijd ideeProcureurlapje met groenten

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen februari 2024

Subsidie op maaltijden aan huis in Zoetermeer

Een bepaald voedingsvoorschrift is cruciaal voor de gezondheid. Een voedzame maaltijd vol mineralen mag men niet overslaan. Wil een bezoekje aan de winkel en uw potje klaarmaken niet eigenhandig omwille van fysieke ongemakken? En heeft u laag inkomen? In dat geval kunt u eens kijken naar interessante maaltijdregelingen / subsidies. Samengevat: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, voordelig eten in een lokaal restaurant, of wijkverpleging. Hoe gaat dit precies in z’n werk? We onderscheiden speciale zorgwetten en subsidies voor maaltijden. In dit hoofdstuk zoomen we in op deze zorgwetten; wijkverpleging uit de zorgverzekeringswet, de WMO en de WLZ, en lokale mantelzorg. Eventueel is er ook ruimte voor bijzondere bijstand via de gemeente Zoetermeer.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Zoetermeer. Bedoeld voor mensen die tegen problemen aanlopen bij het zelf invullen van de huishouding en mantelzorgondersteuning.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor bewoners die 24/7 goede zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere dementerende mensen of ouderen met lichamelijke beperkingen. Er is ruimte voor ondersteuning bij de avondmaaltijd (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Toediening van eten
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Meestal gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van kant-en-klaar maaltijden
 • eten in de mond stoppen
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familieleden of vrienden. In sommige gevallen kunnen bekenden ondersteunen bij boodschappen doen of helpen bij het eten. In Zoetermeer staan ook vrijwilligers klaar die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Persoonlijke zorg
 • Bezoek ook eens Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Zoetermeer vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Zoetermeer? In deze plaats zien we allerlei tafeltje dekjes en zorginstellingen die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. U kunt hierbij denken aan onder andere Roerei met spinazie à la crème en Kipvink in jus. U kunt kiezen voor keukens die voornamelijk gericht zijn op koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en aanbieders die het eten warm aan huis leveren.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Dan adviseren wij koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. Dit is op te warmen op een moment dat het u schikt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Kun u dit zelf niet, en heeft u geen thuiszorg die u hierbij hulp kan bieden? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Het gerecht wordt warm gebracht, geen handelingen benodigd.
 • Onderstaand vindt u een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
MdinnerLuxemburglaan 562711 BEZoetermeer
BuurtzorgMozartlaan 2 tot 42742 BNWaddinxveen
BuurtzorgBredewater 162715 CAZoetermeer
Keurslager PoleijLangestraat 2212691 BGs-Gravenzande
Keurslager van der MaarelVoorstraat 532685 EJPoeldijk
Keurslager ReasQuirinegang 752719 CGZoetermeer
Slagerij AlblasMiddelwaard 832716 CWZoetermeer
Stichting iedereen een maaltijdCopeliaschouw 182726 JAZoetermeer
Palet WelzijnWattstraat 28E2723 RCZoetermeer
Cuisine de LienKoraalrood 1532718 SBZoetermeer
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Stuur dan een bericht.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Zoetermeer

Verscheidene zorgcentra in de buurt van Zoetermeer bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een sociaal buurtrestaurant voor senioren. Lokale wijkrestaurants verstrekken smaakvolle menu’s als Aspergesoep, voor de kleine portemonnee. Daar kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Bij sommige restaurants bestaat er de optie om het aanbod op te halen of te laten bezorgen. Via www.zoetermeer.nl spot u details aangaande de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Klik verder naar WMO.

Belangrijke info

Maaltijd suggesties

 • Gehakt, prei, aardappelpuree
 • Champignonsoep met rundvlees
 • Kippensoep
 • Macaronischotel
 • Macaroni

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Waar heeft men behoefte aan? Gaat u voor beperkte zorg zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of betreft het permanente zorg als mantelzorg voor eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Kijk naar de verschillende soorten zorg die te kiezen zijn. Doorzoek WMO, zorg vanuit de zorgverzekering & WLZ. Check ook wat de gemeente Zoetermeer verzorgt m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.zoetermeer.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger uitzoeken

  Onderzoek de maaltijdservices in Zoetermeer voor ouderen en kies een geschikte. Let vooral op de beste- en betaalmogelijkheden en type maaltijden. Zoek uit of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  Uw maaltijden zult u thuisbezorgd krijgen, in de regel door een lokale bezorger, op een vast moment. Het verwarmen van de thuismaaltijd gaat eenvoudig in uw eigen magnetron of oven. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en kies voor ongeveer ongeveer 6 – 8 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 mogelijkheden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of vriesvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om de meest verse maaltijden, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter minder fris en verantwoord. Tafeltje dekje komt van pas op momenten wanneer eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met de gekozen opties. Vriesverse maaltijden bestelt u vanaf €4,70. Koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €7,60. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Zoetermeer bestelt u vanaf €7,80. In de regel wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een ouderen-maaltijdservice is mogelijk de oplossing. De dienst zelf proberen kan met een proefbestelling (pakket). Vul het formulier in. Een maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen om de aanvraag te bespreken. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de lokale chauffeur brengt het eten bij hen thuis en geeft antwoord op vragen.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Heeft u een operatie achter de rug, en wenst u tijdelijk een service voor thuismaaltijden? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. U bestelt steeds de maaltijden die u aanspreken (met de bestellijst, online & telefonisch). U bent dus volledig flexibel (zonder afnameverplichting).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in februari 2024

Eten aan huis bezorgen in Zoetermeer is ontzettend handig. Voor ouderen die nog wel zelfstandig kunnen koken biedt dit extra tijd en comfort. Voor inwoners die niet meer op eigen benen staan is het soms de enige oplossing. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat bejaarden voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. In het bijzonder de dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Ook zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden in kwaliteit gestegen. Ze bevatten steeds meer groenten, noodzakelijke mineralen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het bereiden van deze complete maaltijden doet u snel via magnetron of oven, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Zoetermeer: “bezorgen levert veel autonomie in postcodegebied 2381, 2700, 2701, 2702, 2711, 2712, 2713, 2715, 2716, 2717, 2718, 2719, 2721, 2722, 2723, 2724, 2725, 2726, 2727, 2728, 2729”. Bekijk ook info over Vers aan Tafel.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw eetpatroon. lactosevrij, natriumarm, gemalen, glutenvrij of misschien vloeibaar, koolhydraatarm, veganistisch, eiwitrijk: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: gerechten met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!