Maaltijdvoorziening Waddinxveen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Waddinxveen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Waddinxveen is geschikt voor alle hulpbehoevenden die door ouderdom of door iets anders geen boodschappen kunnen doen. In de gemeente Waddinxveen kan men kiezen uit professionele maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit kunnen zijn; de bekende landelijke leveranciers als Mealhero, of gespecialiseerde instellingen die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Met behulp van deze unieke aanbieders kan men zeker zijn van verse recepten als Spaghettischotel bolognese en Zalmfilet in botersaus. Op deze website vergelijkt u leveranciers en nuttige informatie omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteWaddinxveen
Regio-code0182 (+31182)
Postcode2741
Kosten (indicatie)v.a. €6,59
Geschikte maaltijdRibkarbonade in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2023

Subsidie voor maaltijden aan huis in Waddinxveen

Een juist voedingsvoorschrift is nodig voor een verantwoorde levensstijl. Een gezond recept bomvol vitaminen staat hierbij centraal. Lukt naar de supermarkt gaan en uw potje klaarmaken niet eigenhandig omwille van problemen met de gezondheid? En beschikt u over onvoldoende geld? Met dat in het achterhoofd kunt u eens kijken naar handige subsidies / maaltijd regelingen. Samengevat: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Waar heb ik recht op? U kunt aankloppen bij een aantal wetten en regelingen (subsidie). Daarom gaan we dieper in op de beste regelingen: wijkverpleging uit de zorgverzekeringswet, de WMO en de WLZ, en de mantelzorg. Mogelijkerwijs kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Waddinxveen.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Waddinxveen. Relevant voor bejaarden die problemen ervaren bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en voor mantelzorgers.

 • Een boodschappenhulp
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is speciaal voor ouderen die permanent zorg in de nabijheid of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: dementerende bejaarden of bewoners met beperkingen. Deze wet is er ook voor hulp bij het avondeten (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Gezamenlijk eten
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en is de huidige zorgvraag hoog? Misschien wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Gewoonlijk wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een seniorenmaaltijd opwarmen
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die iemand geeft aan naasten. In sommige situaties kan een partner helpen met een supermarkt bezoeken of een maaltijd brengen. In Waddinxveen kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Meer ondersteuning in huis
 • Raadpleeg ook eens Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Waddinxveen vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Waddinxveen? In de buurt van uw postcode bestaat er de keuze uit vele tafeltje dekjes en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. U kunt denken aan gerechten als Macaroni of Spaghetti met broccoli. U kunt kiezen uit services die voornamelijk gericht zijn op koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en bezorgdiensten die het diner opgewarmd leveren.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Dan bent u goed af met vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen op ieder gewenst moment. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en is er niet iemand die u daarbij wil / kan ondersteunen? Probeer dan eens tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm geleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Onderstaand tonen wij een tabel met landelijke services aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Stichting iedereen een maaltijdCopeliaschouw 182726 JAZoetermeer
Keurslager KonermannKorte Groenendaal 222801 JNGouda
BuurtzorgMozartlaan 2 tot 42742 BNWaddinxveen
Palet WelzijnWattstraat 28E2723 RCZoetermeer
Keurslager ReasQuirinegang 752719 CGZoetermeer
Keurslager van TolDorpsstraat 1682761 AJZevenhuizen
Keurslager CompeerGroensvoorde 62742 DJWaddinxveen
VierstroomPostbus 5712800 ANGouda
Keurslager ReasBurgemeester Colijnstraat 182771 GDBoskoop
Woonzorgcentrum Beth-SanWilde Veenen 12751 EEMoerkapelle
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Stuur ons dan een mail.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Waddinxveen

Diverse verzorgingstehuizen in de gemeente Waddinxveen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een gezellig buurtrestaurant voor senioren. Sociale wijkrestaurants bieden complete gerechten zoals Drumsticks met vleesjus, gebakken aardappelen, sperziebonen, met weinig winstmarge. Hier is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Bij sommige eetpunten bestaat er de mogelijkheid om het aanbod af te halen of te laten bezorgen. Op www.waddinxveen.nl checkt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants die er zijn. Ga door naar: Mealhero.

Gegevens

Smaakvolle maaltijden

 • Gebakken krieltjes
 • Stamppot boerenkool met worst
 • Gestoofde lamsschouder
 • Vegetarische lasagna, spinazie
 • Gekarameliseerde witlof

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Om wat voor zorg gaat het? Gaat het om kortstondige zorg zoals een maaltijd opwarmen? Of is er behoefte aan meer grondige zorg als hulp bij het eten?

 2. Subsidie aanvragen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Doorzoek welke manieren van (thuis)zorg beschikbaar zijn. Check Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ & WMO. Achterhaal ook wat de gemeente Waddinxveen aanbiedt inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.waddinxveen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst uitkiezen

  Bekijk de maaltijdservices in Waddinxveen voor ouderen en start met bestellen. Analyseer punten als de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en type maaltijden. Vraag of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  Uw gerechten zult u thuisbezorgd krijgen, gebruikelijk door een lokale bezorger, op een vast moment. De maaltijd klaarmaken gebeurt zonder problemen in de magnetron of oven. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en zet hem op zo’n 6 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

Standaard kunt u kiezen uit 3 type maaltijden: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & koelvers. Het handige van koelvers is super verse leveringen, echter de houdbaarheid is beperkt. Vriesvers is langer houdbaar, maar beperkt vers en lekker. Tafeltje dekje biedt uitkomst in situaties waarbij een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van het soort gerecht. Vriesverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €3,90. Gezonde koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €7,00. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Waddinxveen kunt u al aanvragen voor €7,80. Niet zelden wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Voor een test bestelt men proef bestellingen (pakketten). U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Zo’n maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Zo wordt er een levering ingepland, en de persoonlijke bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en verstrekt benodigde info.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wenst u slechts tijdelijk een bezorgservice voor maaltijden? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. Men selecteert altijd zelf de lekkerste maaltijden (telefonisch, met de bestellijst en online). U zit dus nooit ergens aan vast (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden aan huis in juni 2023

Eten aan huis bezorgen in Waddinxveen is sterk in opkomst. Voor bejaarden die zichzelf kunnen redden verschaft dit meer rust en comfort. Voor bejaarden die niet meer op eigen benen staan is het haast onvermijdbaar. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat bejaarden kwiek en energiek blijven. Vooral deze dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Tevens zijn ook de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten enorm vooruitgegaan. Doorgaans meer dan 200 gram groente, belangrijke voedingsstoffen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het klaarmaken van deze heerlijke maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Waddinxveen: “bezorgen resulteert in veel voordelen in postcodegebied 2740, 2741, 2742, 2743”. Ga door naar: Vergelijken.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw dieet, allergie of voorkeuren. glutenvrij, lactosevrij, gemalen, natriumarm of juist koolhydraatarm, eiwitrijk, vloeibaar, vegetarisch: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: diners met plusminus 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!