Maaltijdvoorziening Lansingerland

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Lansingerland

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Lansingerland is ideaal voor alle bejaarden die door hun leeftijd of een andere oorzaak geen boodschappen kunnen doen. In de gemeente Lansingerland zijn er veel maaltijdvoorzieningen voor ouderen. We spreken dan over landelijk opererende diensten als Eten Met Gemak, of kleinschalige tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Middels soortgelijke voorzieningen is iedereen verzekerd van verantwoorde recepten zoals Runderlapje, spruitjes, gekookte aardappelen en/of Gekruide krieltjes. Via maaltijdvoorzieningen.nl vindt u aanbieders en handige gegevens omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteLansingerland
Regio-code010 (+3110)
Postcode2662
Kosten (indicatie)v.a. €6,33
Geschikte maaltijdWisselmenu Asperge Brabanconne

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Lansingerland

Een goed voedingspatroon is onmisbaar voor de gezondheid. Een gezonde maaltijd met genoeg vitaminen moet dan ook het streven zijn. Lukt naar de supermarkt gaan en gerechten klaarmaken niet eigenhandig als gevolg van het feit dat u een jaartje ouder wordt? En heeft u laag inkomen? Als antwoord daarop onderscheiden we handige maaltijdregelingen en subsidies. Concreet: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe maak ik hier aanspraak op? Hiervoor zijn er diverse zorgwetten en maaltijdsubsidies. In dit hoofdstuk behandelen we de meest toegepaste wetten: WLZ, ZVW (thuiszorg en de WMO, en de mantelzorg. Misschien heeft u ook recht op bijzondere bijstand binnen de gemeente Lansingerland.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Lansingerland. Ontwikkeld voor senioren die hulp nodig hebben bij het zelf invullen van de huishouding en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Boodschappenhulp
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is gericht op ouderen die 24/7 zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: bejaarden met dementie en senioren met een lichamelijke handicap. Ook is er budget beschikbaar voor het avondeten (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Toezicht bij het eten
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Dikwijls gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Helpen maaltijden opwarmen
 • Samen eten
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die vaak familie aan een naaste verlenen. Gelukkigkan een familielid of vriend ondersteunen bij boodschappen doen of helpen bij het eten. In Lansingerland zien we ook vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Meer ondersteuning in huis
 • Bezoek ook eens mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Lansingerland vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Lansingerland? In deze gemeente vinden we talloze keukens en zorghuizen die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en invaliden. Bijvoorbeeld Rundergehaktbal met vleesjus, gebakken aardappelen, sperziebonen of Hete Bliksem met een speklapje. U kunt kiezen uit organisaties die zich focussen op koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden die u zelf moet opwarmen, en services die de gerechten warm aan huis leveren.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? In dat geval kunt u prima kiezen voor koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. Dit kan verwarmd worden op een moment dat het u schikt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die daarbij ondersteuning biedt? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm gebracht, u kunt direct eten.
 • Onderstaand treft u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgNotaris Kruytstraat 362661 HPBergschenhoek
Keurslager van den BergMolenstraat 202681 BSMonster
Slagerij de WithDorpsstraat 702665 BKBleiswijk
Makkelijke maaltijd LansingerlandWesterplein 962651 JMBerkel en Rodenrijs
Slagerij de RooijRodenrijseweg 52651 BMBerkel en Rodenrijs
Keurslagerij van LeeuwenRembrandtstraat 222671 GDNaaldwijk
Eri CateringBurgemeester Elsenweg 122671 DCNaaldwijk
BuurtzorgWaldeck Pyrmontstraat 42676 ARMaasdijk
CareynSint Martinusstraat 3072671 GKNaaldwijk
Versmaaltijden.nlRembrandtstraat 1B2671 GCNaaldwijk
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Lansingerland

Diverse zorginstellingen in de omgeving van Lansingerland bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een sociaal buurtrestaurant voor senioren. Sociale wijkrestaurants verstrekken voedzame menu’s zoals Gekruide speklapjes in jus, Kapucijners met amandel, Aardappelpuree met tuinkruiden, tegen een aantrekkelijke prijs. Daar is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Zo nu en dan is het tevens mogelijk om de gerechten aan huis te bezorgen. Op uw gemeente website www.lansingerland.nl ontdekt u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants die er zijn. Wellicht relevant: Maaltijdhulp.

Belangrijke info

Lekkere maaltijden

 • Garnalensoep
 • Forel met venkel
 • Kip in roomsaus
 • Boe­ren­kool­stoof met ei
 • Stamppot boerenkool

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Kiest men voor tijdelijke ondersteuning zoals koken of opwarmen van gerechten? Of hebben we het over ingrijpendere zorg als mantelzorg voor eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Zoek uit welke vormen van zorg een optie zijn. Doorzoek WMO, zorg vanuit de zorgverzekering of WLZ. Bekijk ook wat uw gemeente Lansingerland doet betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.lansingerland.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier bepalen

  Bekijk de maaltijdservices in Lansingerland voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Analyseer punten als de manier waarop u kunt bestellen en betalen en type maaltijden. Vraag of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  Uw bestellingen zullen thuis geleverd worden, tegenwoordig door een vaste bezorger. Het verwarmen van de maaltijd kan moeiteloos via oven of magnetron. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en zet hem op ongeveer 5 – 6 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

Feitelijk zijn er drie opties: vriesvers, koelvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Het grote koelvers voordeel: de meest verse ingrediënten, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers kan je langer bewaren, maar minder vers en gezond. Tafeltje dekje is praktisch in situaties waarbij een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met het soort gerecht. Diepvriesmaaltijden zijn beschikbaar vanaf €4,80. Gezonde koelverse maaltijden koopt u voor circa €5,80. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Lansingerland is er al vanaf €8,90. In algemene zin is dit bedrag inclusief bezorging.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. De dienst zelf proberen kan met zo’n proefbestelling (pakket). Vul de gegevens van uw ouders in. Een ouderen-maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Zo wordt er een levering ingepland, de vaste bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en neemt de laatste zaken door.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor 1 of 2 weken een maaltijdleverancier? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U selecteert altijd zelf de gerechten (online, telefonisch of met de bestellijst). U zit dus nooit ergens aan vast (geen abonnement).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Lansingerland is zeer populair. Voor bewoners die nog op eigen benen staan geeft dat meer vrije tijd en voordeel. Voor bejaarden die niet zelf hun potje kunnen koken is het soms de enige oplossing. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat hulpbehoevenden voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Steeds populairder zijn deze dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Ook zijn de diepvries- en koelverse maaltijden met sprongen vooruit gegaan. Doorgaans meer dan 200 gram groente, vitaminen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het klaarmaken van deze de lekkerste maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Lansingerland: “bezorgen verschaft veel autonomie in postcodegebied 2661, 2665”. Klik verder naar Tafeltje dekje.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. zoutarm, gemalen, natriumarm, glutenvrij en ook eiwitrijk, veganistisch, vegetarisch, koolhydraatarm: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: maaltijden met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente