Maaltijdvoorziening Den Ham

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Den Ham

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Den Ham is in het leven geroepen voor alle ouderen die i.v.m ouderdom of een handicap (tijdelijk) niet kunnen koken. In de gemeente Zuidhorn zien we meerdere maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit zijn landelijk actieve bedrijven zoals Maaltijdservice.nl, of kleinschalige services die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Middels soortgelijke services beschikt men altijd over vitale recepten zoals Kipdrumsticks, kerriekool en gekruide aardappelblokjes en/of Pasta carbonara. Op deze website vergelijkt men eet-instellingen en praktische inlichtingen betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteZuidhorn
Regio-code050 (+3150)
Postcode9883
Kosten (indicatie)v.a. €5,4
Geschikte maaltijdKoolvisfilet in mosterdsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
Koelvers
Vriesvers
6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2021

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Den Ham

Een eigen eetpatroon is cruciaal voor uw algehele gesteldheid. Een voedzaam diner vol voedingsstoffen draagt hier zeker aan bij. Kan een supermarkt bezoeken en gerechten klaarmaken niet eigenhandig omwille van het feit dat u een jaartje ouder wordt? En heeft u laag inkomen? Als antwoord daarop kunt u gebruik maken van verschillende subsidies / maaltijd regelingen. Concreet: goedkope maaltijden aan huis, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? We onderscheiden velerlei maaltijdsubsidies en wetten. Hieronder behandelen we de beste regelingen: thuiszorg/wijkverpleging via zorgverzekeraar, de WMO of de WLZ, en mantelzorg. Eventueel is er ook speciale bijzondere bijstand in de gemeente Zuidhorn.

WMO 2021

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Zuidhorn. Ontwikkeld voor inwoners die problemen ervaren bij het zelf invullen van de huishouding en als assistentie bij mantelzorg.

 • Boodschappenhulp
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor bewoners die permanent zorg in de nabijheid en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: ouderen met dementie of senioren met een beperking. De wet biedt ook hulp bij voeding en drinken (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Toediening van eten
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en ontvangt u al veel zorg? Misschien wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Vaak gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een bezorgmaaltijd opwarmen
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die wordt geboden aan familie, vrienden en bekenden. In sommige gevallen kan een familielid of vriend ondersteunen bij boodschappen doen of een maaltijd koken. In Den Ham staan ook vrijwilligers klaar die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Raadpleeg ook eens mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Den Ham vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Den Ham? In deze plaats zien we verscheidene firma’s en vrijwilligers die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en gehandicapten. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Zalmfilet, dillesaus, Parijse worteltjes, aardappelpuree en Kabeljauw in kruidensaus. U kunt kiezen uit leveranciers met expertise op het gebied van koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en aanbieders die de gerechten opgewarmd leveren.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? In dat geval kunt u prima kiezen voor vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. Dit is op te warmen op een moment dat het u schikt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Beschikt u niet over een keuken, en heeft u geen thuiszorg die voor u klaar staat? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw diner wordt warm gebracht, u kunt direct eten.
 • Hierna treft u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale bezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR de GrootBurg. Seinenstraat 329831 PWAduard
Keurslager de JongOverdiep 129902 BXAppingedam
Seniorenrestaurant Hooge HeemDe Gast 49861 BMGrootegast
TSN ThuiszorgHanckemalaan 19801 HJZuidhorn
BuurtzorgNieuwstraat 4a9801 CSZuidhorn
Taedes MaaltijdserviceProvincialeweg 29865 AHOpende
TSN ThuiszorgHoflaan 59861 BNGrootegast
Catering De VestingBolwerk 69901 GBAppingedam
Restaurant De Groene WeideSnelgersmastraat 159901 AAAppingedam
BuurtzorgProvincialeweg 989863 PJDoezum
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Neem dan contact op via email.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Den Ham

Een aantal zorginstellingen in de omgeving van Den Ham bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Plaatselijke wijkrestaurants faciliteren complete gerechten zoals Gewokte spinazie, voor de kleine portemonnee. In het restaurant kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. In sommige seniorenrestaurants bestaat er de mogelijkheid om het assortiment thuis af te leveren. Aan de hand van www.zuidhorn.nl vindt u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants die er zijn. Mogelijk interessant: Bijzondere bijstand.

Kerngegevens

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Zuidhorn
 • Netnummer: 050 (+3150)
 • Hoofdpostcode: 9883
 • Wijk: Wijk

Geschikte maaltijden

 • Ertwensoep met rookworst
 • Kersenpannenkoek
 • Spaghettischotel bolognese
 • Heldere vermicellisoep
 • Witlofschotel met ham en kaas

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Doelen we op kortstondige zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of hebben we het over zwaardere ondersteuning als thuiszorg?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Kijk naar welke vormen van zorg een optie zijn. Check Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ en WMO. Check ook wat de gemeente Zuidhorn kan betekenen betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.zuidhorn.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier selecteren

  Check de maaltijdservices in Den Ham voor ouderen en kies een geschikte. Controleer altijd beschikbare bezorgdagen en type maaltijden. Vind uit of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  Uw maaltijden zullen thuis geleverd worden, in de regel door uw eigen bezorger. De maaltijd klaarmaken kan doorgaans d.m.v. de magnetron en / of oven. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en kies voor ongeveer ongeveer 6 – 8 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie mogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers & koelvers. Het voordeel van koelvers is de meest verse maaltijden, maar een beperkte houdbaarheid. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar verminderd vers en lekker. Tafeltje dekje komt van pas op momenten wanneer eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met de eigenschappen van de maaltijden. Vriesverse maaltijden zijn er al vanaf €3,90. Koelverse/dagverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €6,70. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Den Ham bieden sommige aanbieders aan voor €8,50. Dikwijls wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers biedt vaak mogelijkheden. Proberen? Kies eens proef bestellingen (pakketten). Vul de gegevens van uw ouders in. De maaltijdservice voor 65-plussers contacteert uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de lokale bezorger bezorgt de maaltijden thuis en geeft een toelichting.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wenst u voor 1 of 2 weken opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. U bestelt altijd zelfstandig de maaltijden (met de bestellijst, telefonisch of online). U hebt dus geen verplichtingen (geen verplichtingen).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in oktober 2021

Eten aan huis bezorgen in Den Ham is zeer populair. Voor ouderen die zelf de boodschappen doen en koken resulteert dit in meer tijd en voordeel. Voor senioren die niet meer naar de winkel kunnen is het meer een noodzaak. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat senioren voldoende voeding binnenkrijgen. Steeds populairder zijn deze dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Daarnaast zijn ook diepvries- en koelverse maaltijden enorm verbeterd. Doorgaans meer dan 200 gram groente, noodzakelijke vitaminen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het klaarmaken van deze verse maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Den Ham: “bezorgen verschaft perfect service in postcodegebied 9833, 9883”. Ga door naar: Mantelzorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. zoutarm, gemalen, glutenvrij, lactosevrij en ook vloeibaar, eiwitrijk, vegetarisch, veganistisch: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: maaltijden met ruwweg 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!