Maaltijdvoorziening Oegstgeest

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Oegstgeest

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Oegstgeest is ideaal voor alle hulpbehoevenden die door hun leeftijd of een andere oorzaak niet in de keuken kunnen staan. In de gemeente Oegstgeest zijn er diverse maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Denk dan aan de grote landelijke aanbieders als Uitgekookt, of provinciale vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Door gebruik te maken van deze unieke services kan iedereen weer genieten van vitale recepten zoals Gebakken witvis of Alaska-koolvis. Op deze website bekijkt u eetpunten en praktische gegevens aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteOegstgeest
Regio-code071 (+3171)
Postcode2342
Kosten (indicatie)v.a. €6,46
Lekkere maaltijdVarkenssaucijs in jus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Oegstgeest

Een uitgekiend voedingspatroon is onmisbaar voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzaam recept vol voedingsstoffen is dan ook essentieel. Kan boodschappen kopen en in de keuken staan niet meer door fysieke ongemakken? Of heeft u een relatief laag inkomen? In dat geval onderscheiden we verschillende subsidies / maaltijd regelingen. Samengevat: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, aanschuiven in een buurtrestaurant, of via de zorginstelling geleverd. Hoe kan ik dit regelen? We onderscheiden verschillende (lokale) regelingen en subsidies. Op deze pagina behandelen we deze zorgwetten; Wet langdurige zorg, wet maatschappelijke ondersteuning en wijkverpleging vanuit de zorgverzekeringswet, en lokale mantelzorg. Eventueel zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand in de gemeente Oegstgeest.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Oegstgeest. Bedoeld voor ouderen die problemen ervaren bij het zelfredzaam blijven en voor mantelzorgers.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Korting op een maaltijdservice
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is unieke voor bejaarden die doorlopend zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: bejaarden met dementie en ouderen met fysieke ongemakken. Ook is er budget beschikbaar voor eten en drinken (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Iemand die het eten toedient
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Gewoonlijk wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een thuismaaltijd
 • eten in de mond stoppen
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. In sommige situaties kan familie helpen met het doen van boodschappen of helpen bij het eten. In Oegstgeest zien we ook vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Meer ondersteuning in huis
 • Voor meer info zie ook mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Oegstgeest vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Oegstgeest? In deze streek onderscheiden we allerlei tafeltje dekjes en zorginstellingen die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. Bijvoorbeeld Sucadelapje met jus, perencompote en aardappelpuree of Braadworst in barbecuesaus. Wij onderscheiden maaltijdservices die zich focussen op vriesverse gerechten & koelverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en bezorgdiensten die de maaltijd warm aanleveren.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Dan bent u goed af met koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. U zet het in de magnetron wanneer u dat uitkomt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en is er geen mantelzorger die voor u klaar staat? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Het menu wordt opgewarmd geleverd, geen handelingen benodigd.
 • Onderstaand vindt u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgDe Kempenaerstraat 9c2341 GEOegstgeest
Keurslager van der GeestDorpsstraat 312381 EKZoeterwoude
ActiViteCor Gordijnsingel 82353 GBLeiderdorp
Gemiva SVG – RustenborchApollolaan 3842341 AWOegstgeest
VerboonDa Costastraat 22321 ANLeiden
BuurtzorgNoordeinde 982371 CWRoelofarendsveen
Keurslager PestelWinkelhof 972353 TLLeiderdorp
Stichting Welzijn Ouderen “De Spil”Saskia van Uylenburchlaan 12377 CROude Wetering
Slagerij van der MeerNoordplein 122371 DARoelofarendsveen
Stichting Welzijn Ouderen Hoogmade-WoubruggeVan Alcmaerlaan 82355 BBHoogmade
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Neem dan contact op via email.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Oegstgeest

Meerdere zorgcentra in en rondom Oegstgeest bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Plaatselijke wijkrestaurants hebben gezonde maaltijden als Rundergehaktbal met jus, witlof à la crème en gekookte aardappelen, tegen een aantrekkelijke prijs. Hier kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. In sommige seniorenrestaurants is het bovendien mogelijk om de maaltijden aan huis te bezorgen. Op www.oegstgeest.nl vindt u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants die er zijn. Klik verder naar Mantelzorg.

Gegevens

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Oegstgeest
 • (Net) nummer: 071 (+3171)
 • Postcodegebied: 2342
 • Veel gezochte wijk: Oegstgeest

Maaltijd ideën

 • Indisch gehaktbrood
 • Boe­ren­kool­stoof met ei
 • Asperge beenham schotel
 • Chili con carne, gehakt, rijst
 • Nasi babi ketjap

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Wat is het precieze probleem? Gaat het om lichte ondersteuning zoals boodschappen doen of koken? Of gaat het om zwaardere zorg als thuishulp bij eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Check welke vormen van hulp tot de opties behoren. Zoek naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO en WLZ. Achterhaal ook wat de gemeente Oegstgeest verzorgt rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.oegstgeest.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder bepalen

  Vergelijk de maaltijdservices in Oegstgeest voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Controleer altijd beschikbare bezorgdagen en de variatie in gerechten. Vind uit of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  Uw gerechten kunnen thuisbezorgd worden, in de regel door uw eigen bezorger. Het verwarmen van de maaltijd gaat zonder slag of stoot d.m.v. de magnetron en / of oven. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en kies voor ongeveer zo’n 6 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

Standaard kunt u kiezen uit 3 keuzes: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers of koelvers. Het grote koelvers voordeel: dagverse bereiding, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Vriesvers kan je langer bewaren, echter verminderd fris en meer zout. Tafeltje dekje is zeer geschikt in het geval dat een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met de eigenschappen van de maaltijden. Diepvriesmaaltijden bestelt u vanaf €4,80. Koelverse maaltijden bestelt u vanaf €6,20. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Oegstgeest vindt u al vanaf €8,30. Normaliter wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw ouders? Zo’n maaltijdservice kan uitkomst bieden. Kies daarom direct voor proefpakketten. Vul het formulier in. De maaltijdservice voor 65-plussers zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Zo wordt er een levering ingepland, en de eigen bezorgservice levert de gerechten aan huis en verstrekt benodigde info.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en zoekt u voor een korte periode opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U bepaald altijd de maaltijden die u aanspreken (telefonisch, met de bestellijst en online). U hebt dus geen verplichtingen (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Oegstgeest kent vele pluspunten. Voor bejaarden die zelf de boodschappen doen en koken verschaft dit meer rust en routine. Voor ouderen die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het iets noodzakelijks. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat mensen niet ondervoed raken. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Daarbij zijn de diepvries- en koelverse gerechten in kwaliteit gestegen. Tegenwoordig met veel groenten, noodzakelijke mineralen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het klaarmaken van deze gezonde maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Oegstgeest: “bezorgen geeft veel gemak in postcodegebied 2340, 2341, 2342, 2343”. Bekijk ook info over ZVW.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw eigen voedingspatroon. zoutarm, natriumarm, glutenvrij, lactosevrij en ook eiwitrijk, koolhydraatarm, veganistisch, vegetarisch: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: menu’s met zo’n < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!