Maaltijdvoorziening Teylingen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Teylingen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Teylingen is in het leven geroepen voor alle senioren die mede door leeftijd of een handicap geen maaltijd kunnen bereiden. Voor de gemeente Teylingen zijn er velerlei maaltijdvoorzieningen voor senioren. Denk dan aan de bekende landelijke leveranciers als Uitgekookt, of regionale instanties die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Via zulke oplossingen zit er niemand zonder de lekkerste menu’s zoals Gehaktbal, bloemkool, groentesaus, gek, aardappelen of Ajam pangang, nasi goreng. Onderstaand leest men meer over leveranciers en nuttige gegevens over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteTeylingen
Regio-code071 (+3171)
Postcode2171
Kosten (indicatie)v.a. €6,56
Lekkere maaltijdGehaktballetjes in uienjus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Teylingen

Een eigen maaltijdplan is aan te raden voor voldoende energie en levenslust. Een voedzaam recept vol groenten mag men niet overslaan. Gaat een bezoekje aan de winkel en het bereiden van een maaltijd niet meer vanwege fysieke ongemakken? En is uw inkomen beperkt? In dat geval kunt u een beroep doen op een aantal maaltijdregelingen / subsidies. Denk dan aan: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp bij u thuis. Hoe maak ik hier aanspraak op? U kunt een beroep doen op een aantal maaltijdsubsidies en wetten. Hieronder bespreken we de beste regelingen: thuiszorg/wijkverpleging via zorgverzekeraar, de WMO of de WLZ, als ook mantelzorg. Mogelijk is er ook ruimte voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Teylingen.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Teylingen. Uniek voor bewoners die moeilijkheden hebben met het zelfstandig thuiswonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor bewoners die continu speciale zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: ouderen met dementie en bejaarden met een fysiek ongemak. Ook relevant bij een hulpvraag rondom het avondeten (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Iemand die het eten toedient
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Dikwijls wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een magnetronmaaltijd opwarmen
 • toezicht bij eten
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familieleden of vrienden. Onder sommige omstandigheden kunnen bekenden helpen met een supermarkt bezoeken of helpen bij het eten. In Teylingen zijn er ook vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Bekijk ook mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Teylingen vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Teylingen? In uw omgeving onderscheiden we een aantal bedrijven en instanties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en beperkten. U kunt denken aan Runderstooflapje met jus, Rodekool met appeltjes, Aardappelpuree en Kip kerrie ananas met risotto. U kunt kiezen voor bezorgdiensten die zich vooral richten op diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en services die uw maal warm aan huis brengen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Wij raden aan om te beginnen met vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. Dit is klaar te maken op een moment dat het u schikt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Kun u dit zelf niet, en is er geen mantelzorger die daarbij ondersteuning biedt? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt warm afgeleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Hieronder vindt u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale bezorgers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslagerij ScholtenHoofdstraat 2612171 BDSassenheim
Keurslager van der BentKerkstraat 502201 KNNoordwijk
BuurtzorgHoofdstraat 190 b2171 BMSassenheim
Dorpshuis De Meerkoet LisserbroekKrabbescheerstraat 12165 XGLisserbroek
Slagerij ClemensVivaldistraat 32162 AALisse
Keurslager van GennipHoofdstraat 1142181 EGHillegom
Stichting Welzijn TeylingenJ.P. Gouverneurlaan 40b2171 ERSassenheim
BuurtzorgKerkstraat 6 A2201 KMNoordwijk
Wesselius MaaltijdenSatellietbaan 29a2181 MGHillegom
BuurtzorgIndustriekade 12181 AJHillegom
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Neem dan contact op via email.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Teylingen

Sommige buurthuizen in de gemeente Teylingen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Lokale wijkrestaurants faciliteren gezonde gerechten zoals Broccolisoep, tegen lage kosten. Bij dit ontmoetingspunt is ook voldoende gelegenheid om te praten. Bij sommige restaurants bieden ze ook de optie het assortiment bij u thuis te brengen. Via www.teylingen.nl checkt u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants in uw omgeving. Ga door naar: Vergelijken.

Informatie

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Teylingen
 • (Net) nummer: 071 (+3171)
 • Postcodegebied: 2171
 • Lokale wijk: Sassenheim

Geschikte maaltijden

 • Kip, worteltjes, aardappelpuree
 • Pannekoeken met een gebakken ei
 • Gestoofde lamsschouder
 • Kaaskroketjes
 • Kipfilet in roomsaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Wat is het precieze probleem? Spreekt met van tijdelijke ondersteuning zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of hebben we te maken met permanente zorg als thuishulp bij eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Informeer naar welke types zorg een optie zijn. Vergelijk WMO, zorg vanuit de zorgverzekering & WLZ. Bekijk ook wat uw gemeente Teylingen verzorgt omtrent subsidies voor maaltijden aan huis (www.teylingen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier uitzoeken

  Check de maaltijdservices in Teylingen voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Let vooral op de beste- en betaalmogelijkheden en type maaltijden. Vraag of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  De menu’s zullen thuis geleverd worden, doorgaans door een lokale bezorger, op een vast moment. De maaltijd klaarmaken is gemakkelijk d.m.v. de magnetron en / of oven. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en kies voor een opwarmtijd van tussen de 6 en 8 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

U heeft eigenlijk drie keuzemogelijkheden: vriesvers, koelvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Het handige van koelvers is de meest verse maaltijden, maar een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je langer bewaren, echter beperkt vers en meer toevoegingen. Tafeltje dekje komt van pas op momenten wanneer eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met het type maaltijd. Vriesverse maaltijden vindt u al vanaf €5,20. Verse koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €7,10. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Teylingen kan u al bestellen vanaf €8,80. Meestal is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een (online) maaltijdservice is dan ideaal. Proberen? Kies eens zo’n proefbestelling (pakket). Vul de benodigde gegevens in. Zo’n maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de vaste bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en legt alles netjes uit.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wilt u slechts tijdelijk bezorgmaaltijden thuis ontvangen? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men selecteert steeds eigenhandig de maaltijden (met de bestellijst, telefonisch of online). U houdt de regie in eigen handen (geen contract).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Teylingen is zeer populair. Voor inwoners die zichzelf kunnen redden resulteert dit in extra tijd en gemak. Voor ouderen die niet zelf hun potje kunnen koken is het vrijwel onmisbaar. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat bejaarden fit en vitaal blijven. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Daarbij zijn de koelverse- en diepvriesgerechten enorm verbeterd. Tegenwoordig met veel groenten, belangrijke voedingsstoffen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het opwarmen van deze uitstekende maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Teylingen: “bezorgen biedt goede ondersteuning in postcodegebied 2360, 2361, 2362”. Klik verder naar Kant en klaar maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw diëten en allergieën. gemalen, natriumarm, lactosevrij, zoutarm of juist koolhydraatarm, veganistisch, vegetarisch, vloeibaar: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: diners met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente