Maaltijdvoorziening Westland

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Westland

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Westland biedt uitkomst voor alle senioren die mede door ouderdom of een andere oorzaak niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. In de gemeente Westland kunt u kiezen uit veel interessante maaltijdvoorzieningen voor ouderen. We spreken dan over landelijke maaltijdservices als Uitgekookt, of regionale services die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Via deze unieke voorzieningen is iedereen verzekerd van gezonde menu’s als Gehaktbal, witlof, gekookte aardappelen, bieslook of Kipstukjes in mosterdsaus. Onderstaand vergelijkt u aanbieders en essentiële info ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
Regio-code0174 (+31174)
Postcode2671
Kosten (indicatie)v.a. €6,61
Lekkere maaltijdCordon Bleu met groenten

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Westland

Een speciaal voedingsvoorschrift is noodzakelijk voor een verantwoorde levensstijl. Een gezond diner bomvol voedingsstoffen mag men niet overslaan. Wil boodschappen kopen en lekker kokkerellen niet meer ten gevolge van gezondheidsproblemen? En heeft u laag inkomen? Met dat in het achterhoofd onderscheiden we een aantal maaltijdregelingen en subsidies. Denk dan aan: korting op maaltijden aan huis, aanschuiven in een buurtrestaurant, of hulp via zorghuizen. Hoe werkt dit? U kunt zich beroepen op meerdere zorgwetten en maaltijdsubsidies. In deze paragraaf vertellen we wat meer over deze vormen van zorg: WMO, ZVW en WLZ, en de mantelzorg. Soms zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand bij de gemeente Westland.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Westland. Bedoeld voor bewoners die moeite hebben met het zelf invullen van de huishouding en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Korting op een maaltijdservice
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor senioren die doorlopend professionele zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: mensen met dementie of hulpbehoevenden met beperkingen. Er zijn ook maatregelen te nemen voor het diner (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Gezamenlijk eten
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en wordt er al veel zorg aan u verleend? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Dikwijls wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een magnetronmaaltijd opwarmen
 • toezicht bij eten
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp of zorg aan een bekende uit de omgeving die dit nodig heeft. Gelukkigkan een familielid of vriend ondersteunen bij kleine boodschappen doen of een maaltijd opwarmen. In Westland zien we ook vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Extra handjes in huis
 • Bezoek ook eens RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Westland vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Westland? In uw omgeving zien we meerdere tafeltje dekjes en zorginstanties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en invaliden. U kunt denken aan Spinaziestamppot, omelet en Verse rauwkostsalade. Er zijn instellingen die zich vooral richten op diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en services die uw maal warm aanleveren.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, op ieder gewenst moment. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en kent u niemand die hierin uitkomst kan bieden? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw diner wordt warm geleverd, u kunt direct aan tafel.
 • Hieronder vindt u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale bezorgers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Eri CateringBurgemeester Elsenweg 122671 DCNaaldwijk
Keurslager van der MaarelVoorstraat 532685 EJPoeldijk
Versmaaltijden.nlRembrandtstraat 1B2671 GCNaaldwijk
Slagerij de WithDorpsstraat 702665 BKBleiswijk
BuurtzorgNotaris Kruytstraat 362661 HPBergschenhoek
BuurtzorgWaldeck Pyrmontstraat 42676 ARMaasdijk
Keurslagerij van LeeuwenRembrandtstraat 222671 GDNaaldwijk
SPAR MaaltijdserviceBuitenhof 12681 JGMonster
Keurslager van den BergMolenstraat 202681 BSMonster
CareynSint Martinusstraat 3072671 GKNaaldwijk
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Contact opnemen kan per mail.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Westland

Verschillende buurthuizen in en rondom Westland bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een sociaal buurtrestaurant voor senioren. Plaatselijke wijkrestaurants verstrekken lekkere maaltijden zoals Varkensvlees, erwten, aardappelpuree, voor enkele euro’s. Bij dit ontmoetingspunt kunt u ook andere senioren ontmoeten. In sommige seniorenrestaurants is het tevens mogelijk om de menu’s bij u thuis te brengen. Op uw gemeente website www.gemeentewestland.nl spot u aanvullende info over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Klik verder naar Vers aan Tafel.

Belangrijke info

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Westland
 • Netnummer: 0174 (+31174)
 • Postcodegebied: 2671
 • Populaire wijk: Naaldwijk

Geschikte maaltijden

 • Bami babi ketjap
 • Venkelsoep met dille
 • Aardappelrösti
 • Bami babi pangang
 • Kip kerrie ananas met risotto

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Om wat voor zorg gaat het? Gaat het om eenvoudige zorg zoals koken of opwarmen van gerechten? Of hebben we het over meer intensieve zorg als het toedienen van eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Is de zorgvraag bekend? Check welke types zorg toepasbaar zijn. Kijk naar WMO, zorg vanuit de zorgverzekering of WLZ. Lees u ook in over wat uw gemeente Westland verzorgt ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.gemeentewestland.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger selecteren

  Check de maaltijdservices in Westland voor ouderen en maak een keuze. Let vooral op de beste- en betaalmogelijkheden en beschikbare diëten. Probeer of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  Uw menu’s kunnen bij u thuisbezorgd worden, gebruikelijk door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het eten opwarmen is gemakkelijk in uw eigen magnetron of oven. Prik gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en verwarm het gerecht zo’n 8 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

Feitelijk zijn er 3 type maaltijden: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Het pluspunt van koelvers is maximale versheid, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Vriesvers is langer houdbaar, maar beperkt vers en smaakvol. Tafeltje dekje is handig op momenten wanneer eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van de specificaties van de gerechten. Diepvriesmaaltijden zijn er al vanaf €5,00. Gezonde koelverse maaltijden zijn er al vanaf €7,50. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Westland bieden sommige aanbieders aan voor €8,90. In algemene zin zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Voor een test bestelt men het proefpakket. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. De senioren-maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren en zal de service nader toelichten. Zo wordt er een levering ingepland, de vaste bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en legt alles netjes uit.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wenst u slechts tijdelijk een service voor thuismaaltijden? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men selecteert wekelijks zelfstandig de maaltijden (telefonisch, online of met de bestellijst). Zelf de touwtjes in handen houden (zonder contract).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Westland kent vele pluspunten. Voor bejaarden die nog wel zelfstandig kunnen koken geeft dit meer rust en voordeel. Voor bejaarden die niet zelf hun potje kunnen koken is het meer een noodzaak. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat senioren voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Steeds populairder zijn deze dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Eveneens zijn de diepvries- en koelverse gerechten steeds gezonder. Ze bevatten steeds meer groenten, noodzakelijke mineralen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het verwarmen van deze complete maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Westland: “bezorgen biedt veel autonomie in postcodegebied 2290, 2291, 2292”. Lees verder over Uitgekookt.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uiteenlopende diëten. lactosevrij, glutenvrij, zoutarm, gemalen en ook vegetarisch, eiwitrijk, vloeibaar, veganistisch: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: voedsel met zo’n 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente