Maaltijdvoorziening Zevenaar

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Zevenaar

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Zevenaar wordt veel gebruikt door alle mensen die vanwege leeftijd of een lichamelijke beperking niet zelf kunnen koken. In de gemeente Zevenaar zien we meer en meer maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Bijvoorbeeld landelijke maaltijdservices als Maaltijdservice.nl, of thuiszorg tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Door deze diensten heeft men de beschikking over vitale maaltijden zoals Maaltijdpoffertjes en/of Vegastukjes in paddenstoelensaus met koolrabi à la crème en volkoren macaroni. Onderstaand doorzoekt u beschikbare bedrijven en waardevolle informatie aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteZevenaar
Regio-code0316 (+31316)
Postcode6901
Kosten (indicatie)v.a. €5,84
Maaltijd ideeGepaneerdeschnitzel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidie op maaltijden aan huis in Zevenaar

Een uitgekiend voedingspatroon is relevant voor een verantwoorde levensstijl. Een gezond recept vol vitaminen moet dan ook het streven zijn. Lukt het boodschappen inkopen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet meer op eigen houtje wegens fysieke ongemakken? En is uw budget niet toereikend? Gelukkig kunt u een beroep doen op verschillende subsidies en maaltijdregelingen. Denk dan aan: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, samen eten in een wijkgebouw, of hulp bij u thuis. Hoe maak ik hier aanspraak op? U dient rekening te houden met velerlei maaltijdsubsidies en wetten. In dit hoofdstuk behandelen we de populairste vormen: de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, en persoonlijke mantelzorg. Eventueel is er ook speciale bijzondere bijstand via de gemeente Zevenaar.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Zevenaar. Speciaal voor ouderen die moeite hebben met het zelfstandig thuis wonen en mantelzorgondersteuning.

 • Een boodschappenhulp
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is unieke voor senioren die de hele dag door professionele zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: mensen met dementie of senioren met beperkingen. Er zijn ook maatregelen te nemen voor eten en drinken (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Moment voor samen eten
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Gewoonlijk wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van kant-en-klaar maaltijden
 • hulp bij toediening
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die iemand geeft aan naasten. Onder sommige omstandigheden kan een partner ondersteunen bij kleine boodschappen doen of helpen bij het eten. In Zevenaar kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Raadpleeg ook eens zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Zevenaar vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Zevenaar? In en rondom uw woonplaats zijn er een aantal organisaties en instanties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en gehandicapten. Bijvoorbeeld Tapasballetjes in arrabiatasaus, Bladspinazie, Tortelloni of Kipschnitzel. U kunt kiezen uit bedrijven die zich focussen op vriesverse gerechten & koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en services die de gerechten opgewarmd bezorgen.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. Dit kan verwarmd worden wanneer u dat schikt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en is er niet iemand die u daarbij wil / kan ondersteunen? Denk dan een na over tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm bezorgd, u kunt direct eten.
 • Onderstaand tonen wij een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Attent – KastanjehofKastanjehof 26883 JRVelp
Keurslager VossRijnstraat 106916 BDTolkamer
PrivaZorgKoningslinde 136903 CVZevenaar
Innoforte – OosterwoldeMiddelhagenhof 16883 JKVelp
BuurtzorgScheldestraat 2b6882 NEVelp
De goede dagSlenterweg 156905 DNZevenaar
BuurtzorgDe Hooge Bongert 1A6903 DAZevenaar
De oude waalSchoolstraat 66911 AZPannerden
Mobiele EetheidBabberichseweg 33c6905 JRZevenaar
SPAR MaaltijdserviceSpaansmaat 106903 DJZevenaar
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Neem dan contact op via email.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Zevenaar

Een aantal bejaardentehuizen in de gemeente Zevenaar bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een maatschappelijk buurtrestaurant voor ouderen. Sociale wijkrestaurants hebben een aanbod gezonde menu’s als Donkey Kicks Chicken, voor de kleine portemonnee. Bij dit ontmoetingspunt is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Bij sommige eetpunten is het bovendien mogelijk om de maaltijden af te halen of te laten bezorgen. Op www.zevenaar.nl spot u handige info over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Ga door naar: ZVW.

Stats & Facts

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Zevenaar
 • (Regio) nummer: 0316 (+31316)
 • Postcodegebied: 6901
 • Lokale wijk: Herwen

Smaakvolle maaltijden

 • Gestoofde wortel
 • Gekruide speklap
 • Varkensfilet in jus met koolraap
 • Varkensvlees in saus
 • Stamppot knolselderij met rucola

Plaatsen in de buurt


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Wat heeft u precies nodig? Spreken we over beperkte ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of is er behoefte aan meer intensieve zorg als hulp bij het eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Doorzoek welke vormen van zorg geschikt zijn. Doorzoek WLZ, WMO of zorg vanuit de zorgverzekering. Informeer ook wat uw gemeente Zevenaar verzorgt inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.zevenaar.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice uitzoeken

  Analyseer de maaltijdservices in Zevenaar voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Let op belangrijk dingen zoals: de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en de variatie in gerechten. U kunt uitzoeken of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  Uw gerechten kunt u thuis verwachten, in de regel op een vast moment, door een vaste bezorger. Het eten opwarmen gaat zonder slag of stoot d.m.v. de magnetron en / of oven. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en stel de tijd in op tussen de 6 en 8 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

In beginsel spreken we over drie keuzemogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers of koelvers. Koelvers biedt maximale versheid, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers kan je langer bewaren, maar beperkt vers en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje is ideaal wanneer een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Dit hangt sterk af van de eigenschappen van de maaltijden. Diepvriesmaaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €5,30. Verse koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €6,30. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Zevenaar vindt u al vanaf €7,70. Meestal is dit inclusief bezorgkosten.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw ouders? Zo’n maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Probeer het uit met zo’n proefbestelling (pakket). Vul de gegevens van uw ouders in. Een ouderen-maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen voor nadere toelichting. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt en de persoonlijke bezorger bezorgt de maaltijden thuis en kan eventuele vragen behandelen.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en zoekt u voor een korte periode een bezorgservice voor maaltijden? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men selecteert altijd zelf de gerechten (met de bestellijst, online of telefonisch). U bent dus volledig flexibel (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden aan huis in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Zevenaar is sterk in opkomst. Voor inwoners die zelfstandig kunnen koken faciliteert dit meer vrije tijd en gemak. Voor bejaarden die niet meer op eigen benen staan is het soms de enige oplossing. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat ouderen kwiek en energiek blijven. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Verder zijn ook de diepvries- en koelverse maaltijden enorm verbeterd. Ze bevatten steeds meer groenten, belangrijke vitaminen (B12) en steeds minder zout en vet. Het klaarmaken van deze vers bereidde maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Zevenaar: “bezorgen faciliteert veel autonomie in postcodegebied 6900, 6901, 6902, 6903, 6904, 6905”. Ga door naar: Boodschappenhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw eigen voedingspatroon. natriumarm, zoutarm, glutenvrij, gemalen of wellicht eiwitrijk, vegetarisch, vloeibaar, veganistisch: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: maaltijden met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente