Maaltijdvoorziening Arnhem

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Arnhem

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Arnhem is men name interessant voor alle hulpbehoevenden die i.v.m leeftijd of door iets anders niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. Voor de gemeente Arnhem onderscheiden we meer en meer maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Denk dan aan grote landelijke instanties als Apetito, of provinciale maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Door middel van soortgelijke diensten is iedereen verzekerd van gezonde recepten zoals Broccoli rollade schotel of Kipfilet met kippenjus, spinazie en aardappelpuree. Op deze pagina bekijkt men maaltijddiensten en nuttige details omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteArnhem
Regio-code026 (+3126)
Postcode6811
Kosten (indicatie)v.a. €5,35
Maaltijd tipPastaschotel: kip met broccoli

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2024

Subsidie voor maaltijden aan huis in Arnhem

Een eigen eetpatroon is nodig voor voldoende energie en levenslust. Een gezond diner vol vitaminen is dan ook een belangrijke factor. Wil het doen van boodschappen en koken niet meer vanwege het feit dat u een jaartje ouder wordt? En heeft u laag inkomen? Dan kunt u aanspraak doen op bruikbare subsidies en maaltijdregelingen. Concreet: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Waar heb ik recht op? U kunt een beroep doen op een aantal zorgwetten en subsidies voor maaltijden. Op deze pagina verwerken we de belangrijkste vormen: WMO, WLZ, en ZVW, en persoonlijke mantelzorg. Eventueel is er ook speciale bijzondere bijstand via de gemeente Arnhem.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Arnhem. Te gebruiken door ouderen die problemen ondervinden bij het zelfstandig thuis wonen en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor ouderen die de hele dag door goede zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: senioren met dementie of bejaarden met beperkingen. Tevens is er financiële ruimte voor voeding en drinken (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en ontvangt u al veel zorg? Soms wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Dikwijls ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een seniorenmaaltijd opwarmen
 • eten in de mond stoppen
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp of zorg aan een bekende uit de omgeving die dit nodig heeft. In sommige gevallen kunnen bekenden helpen met boodschappen kopen of helpen met eten en drinken. In Arnhem kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Extra handjes in huis
 • Bekijk ook mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Arnhem vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Arnhem? In deze plaats onderscheiden we veel verschillende aanbieders en zorginstanties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. U kunt hierbij denken aan onder andere Hutspot, rundvlees en Witte rijst. U kunt kiezen voor bezorgdiensten die voornamelijk gericht zijn op koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en keukens die de gerechten warm brengen.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. Dit kan verwarmd worden op een moment dat het u uitkomt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Kun u dit zelf niet, en heeft u geen thuiszorg die hiermee kan helpen? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt warm aan huis geleverd, smullen maar!
 • Onderstaand tonen wij een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslagerij De HaasKoningstraat 46811 DEArnhem
Attent – Regina PacisVelperweg 1586824 MDArnhem
Insula Dei Hunze KohlmannBeeklaan 406811 DWArnhem
Opella – De VeenderijVeldjesgraaf 476744 VDEderveen
BuurtzorgBarneveldseweg 11 I6741 LHLunteren
Samen Thuis MaaltijdserviceGeitenkamp 456823 HDArnhem
Keurslagerij de HaasBeethovenlaan 686815 BMArnhem
Insula Dei Hunze KohlmannVelperweg 1396824 HKArnhem
Zilverzorg MaaltijdenVelperweg 176824 BCArnhem
Stichting Welzijn Ouderen ArnhemKazerneplein 26822 ETArnhem
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Neem dan contact op via email.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Arnhem

Diverse woonzorgcentra in de buurt van Arnhem bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Plaatselijke wijkrestaurants hebben heerlijke maaltijden als Tortellini met gehakt en kaas, tegen lage kosten. Daar kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Af en toe bestaat er de optie om de specialiteiten op te halen of te laten bezorgen. Via www.arnhem.nl treft u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Mogelijk interessant: Maaltijdservice.nl.

Belangrijke info

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Arnhem
 • (Net) nummer: 026 (+3126)
 • Postcodegebied: 6811
 • Lokale wijk: Centrum

Maaltijd ideën

 • Stamppot koolraap met appel
 • Kip tandoori
 • Kipfilet in piri piri saus
 • Gebakken witvis
 • Gegrilde paprika

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Wat heeft u precies nodig? Gaat het om kortstondige zorg zoals boodschappen doen of koken? Of betreft het zwaardere ondersteuning als het toedienen van eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Informeer naar welke vormen van hulp geschikt zijn. Zoek naar WLZ, WMO of zorg vanuit de zorgverzekering. Check ook wat uw gemeente Arnhem faciliteert met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.arnhem.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder kiezen

  Check de maaltijdservices in Arnhem voor ouderen en start met bestellen. Neem zaken in acht als: beschikbare bezorgdagen en beschikbare diëten. Bekijk of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  De gerechten zullen thuis gebracht worden, tegenwoordig door een vaste bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd gaat zonder slag of stoot in uw eigen magnetron of oven. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en verwarm het gerecht zo’n 6 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie keuzes: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of koelvers. Koelvers biedt maximale versheid, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Vriesvers kan je langer bewaren, echter minder fris en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje is handig op het moment dat zelf opwarmen niet lukt.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Dit hangt sterk af van de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden zijn er al vanaf €3,70. Dagverse/koelverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €6,00. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Arnhem vindt u al vanaf €7,60. Meestal is dit inclusief bezorging.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers kan uw ouders ontzorgen. Kies daarom direct voor zo’n proefbestelling (pakket). Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Uw maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen om de aanvraag te bespreken. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste chauffeur levert alles netjes af en geeft verdere uitleg.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en zoekt u voor beperkte tijd bezorgmaaltijden thuis ontvangen? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men kiest wekelijks de menu’s die u lekker lijken (online, telefonisch en met de bestellijst). Altijd geheel vrijblijvend (geen contract).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in juni 2024

Eten aan huis bezorgen in Arnhem is ontzettend handig. Voor bewoners die zichzelf kunnen redden resulteert dit in extra tijd en autonomie. Voor inwoners die niet meer naar de winkel kunnen is het meer een noodzaak. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat senioren fit en vitaal blijven. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Daarbij zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten met sprongen vooruit gegaan. Altijd met voldoende groente, goede mineralen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het opwarmen van deze ambachtelijke maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Arnhem: “bezorgen houdt in: veel autonomie in postcodegebied 6800, 6801, 6802, 6803, 6811, 6812, 6813, 6814, 6815, 6816, 6821, 6822, 6823, 6824, 6825, 6826, 6827, 6828, 6831, 6832, 6833, 6834, 6835, 6836, 6841, 6842, 6843, 6844, 6845, 6846”. Lees verder over Apetito.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw eigen voedingspatroon. natriumarm, glutenvrij, lactosevrij, zoutarm of misschien koolhydraatarm, veganistisch, vegetarisch, eiwitrijk: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: voedsel met niet meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!