Maaltijdvoorziening Renkum

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Renkum

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Renkum is zeer populair bij alle ouderen die door ouderdom of een lichamelijke handicap geen boodschappen kunnen doen. Voor de gemeente Renkum zijn er verschillende maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Het gaat om landelijk actieve bedrijven zoals De Dievpriesman, of zorghuizen en services die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Met behulp van deze unieke oplossingen heeft men de beschikking over complete gerechten als Varkens-groenteschotel en Vegetarische rookworst met vegetarische jus, stamppot andijvie. Op deze pagina leest men meer over beschikbare bedrijven en essentiële gegevens wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteRenkum
Regio-code0317 (+31317)
Postcode6861
Kosten (indicatie)v.a. €5,73
Voorbeeld maaltijdChili con carne

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidie voor maaltijden aan huis in Renkum

Een speciaal voedingsvoorschrift is relevant voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzaam diner met voldoende groenten is dan ook een belangrijke factor. Wil boodschappen doen en uw potje klaarmaken niet 100% veilig meer door leeftijd en/of handicap? En beschikt u over onvoldoende geld? Gelukkig kunt u eens kijken naar prima maaltijdregelingen / subsidies. Die faciliteren korting op maaltijden aan huis, samen eten in een wijkgebouw, of thuiszorg. Waar heb ik recht op? We onderscheiden diverse zorgwetten en subsidies voor maaltijden. Op deze pagina gaan we dieper in op een aantal van deze wetten: WMO, WLZ, en ZVW, en lokale mantelzorg. In sommige gevallen zijn er regelingen voor bijzondere bijstand bij de gemeente Renkum.

WMO 2023

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Renkum. In het leven geroepen voor senioren die tegen problemen aanlopen bij het zelfredzaam blijven en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Korting op een maaltijdservice
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is unieke voor inwoners die 24/7 goede zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere dementerende bejaarden of ouderen met een lichamelijke handicap. Er zijn ook maatregelen te nemen voor voeding (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Toezicht bij het eten
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en wordt er al veel zorg aan u verleend? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Meestal ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Helpen maaltijden opwarmen
 • hulp bij toediening
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die wordt geboden aan familie, vrienden en bekenden. Gelukkigkunnen bekenden helpen met een bezoekje aan de winkel brengen of samen eten. In Renkum kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Extra handjes in huis
 • Verdere info vindt u ook op zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Renkum vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Renkum? In deze gemeente bestaat er de keuze uit een aantal maaltijdservices en instanties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. Bijvoorbeeld Rundersukade met vleesjus, aardappelpuree met persillade, sperziebonen of Zalmfiletstukjes in kervelsaus, Penne met groente. U kunt kiezen voor maaltijdservices met expertise op het gebied van diepvriesgerechten en koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en organisaties die de maaltijd opgewarmd bezorgen.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Probeer dan eerst eens diepvriesgerechten & koelverse maaltijden. Dit is op te warmen als het u gelegen komt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Beschikt u niet over een keuken, en heeft u niet iemand die kan helpen? Dan raden wij tafeltje dekje aan. De maaltijd wordt warm afgeleverd, u kunt direct eten.
 • Hieronder bieden wij een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale organisaties, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
De GasterijeBackerstraat 216861 XROosterbeek
BuurtzorgEuropalaan 866871 BZRenkum
BuurtzorgPietersbergseweg 12 b6862 BVOosterbeek
BuurtzorgPlaza 196852 RLHuissen
Tafeltje Dekje StichtingWildzang 276852 JSHuissen
Van de Graaf MaaltijdserviceUtrechtseweg 626866 CMHeelsum
SPAR MaaltijdserviceUtrechtseweg 456866 CJHeelsum
Hulp Waar NodigKerkstraat 876871 BJRenkum
Keurslagerij BuddingDorpsstraat 586871 AMRenkum
BuurtzorgUtrechtseweg 476866 CJHeelsum
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Neem dan contact op via email.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Renkum

Sommige bejaardentehuizen in de gemeente Renkum bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Maatschappelijke wijkrestaurants hebben een aanbod warme gerechten zoals Pannenkoeken met spek, voor enkele euro’s. In zo’n omgeving kunt u ook andere senioren ontmoeten. Soms bestaat er de mogelijkheid om de maaltijden thuis af te leveren. Middels www.renkum.nl spot u meer informatie overde seniorenrestaurants in uw omgeving. Klik verder naar Dieetmaaltijden.

Stats & Facts

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Renkum
 • (Regio) nummer: 0317 (+31317)
 • Postcodegebied: 6861
 • Veel gezochte wijk: Renkum

Lekkere maaltijden

 • Gehaktschijf met appelcompote
 • Varkensfilet in jus
 • Penne, champignonragout, broccoli
 • Pasta Venetia
 • Gestoofde wortel

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Waar heeft men behoefte aan? Doelen we op kortstondige zorg zoals een maaltijd opwarmen? Of gaat het om ingrijpendere zorg als mantelzorg voor eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Zoek uit welke zorgvormen geschikt zijn. Vergelijk WMO, WLZ & zorg vanuit de zorgverzekering. Ontdek ook wat uw gemeente Renkum doet aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.renkum.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice selecteren

  Onderzoek de maaltijdservices in Renkum voor ouderen en maak een keuze. Bekijk grondig de manier waarop u kunt bestellen en betalen en het assortiment. Vind uit of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  De gerechten zullen thuis gebracht worden, tegenwoordig door een persoonlijke bezorger. Het verwarmen van de thuismaaltijd kan simpelweg in uw eigen magnetron of oven. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en verhit de maaltijd in circa 5 – 6 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Feitelijk zijn er drie type maaltijden: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Het grote koelvers voordeel: de meest verse maaltijden, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, maar beperkt vers en smaakvol. Tafeltje dekje is perfect zodra zelf opwarmen niet lukt.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met het soort gerecht. Vriesverse maaltijden zijn er al vanaf €4,90. Gezonde koelverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €7,20. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Renkum is verkrijgbaar vanaf €8,10. Normaliter betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers biedt vaak mogelijkheden. Bestel veilig en snel het proefpakket. Vul de gegevens van uw ouders in. Zo’n maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de lokale bezorger bezorgt de maaltijden thuis en neemt de laatste zaken door.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wenst u slechts tijdelijk een bezorgservice voor maaltijden? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. U koopt altijd persoonlijk uw maaltijden (online, telefonisch of met de bestellijst). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Renkum kent vele pluspunten. Voor inwoners die nog wel zelf hun potje kunnen koken biedt dit ongebondenheid en routine. Voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen koken is het haast een “must”. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die geven dat mensen voldoende voeding binnenkrijgen. Bovenal de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Ook zijn de diepvries + koelverse menu’s enorm vooruitgegaan. Altijd met voldoende groente, noodzakelijke mineralen (B12) en steeds minder zout en vet. Het klaarmaken van deze complete maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Renkum: “bezorgen biedt perfect service in postcodegebied 6870, 6871”. Lees verder over Diepvriesmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw diëten en allergieën. lactosevrij, natriumarm, gemalen, glutenvrij of wellicht vloeibaar, vegetarisch, eiwitrijk, koolhydraatarm: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: voedsel met plusminus < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente