Maaltijdvoorziening Woudrichem

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Woudrichem

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Woudrichem is zeer populair bij alle bewoners die vanwege leeftijd of door iets anders niet zelf kunnen koken. Voor de gemeente Woudrichem is er de keuze uit tal van maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Onder andere bedrijven met landelijke dekking als Vers aan Tafel, of provinciale instellingen die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Door gebruik te maken van zulk soort organisaties zit er niemand zonder uitstekende menu’s als Rundvlees hoy sin met atjar komkommer en bami goreng en Sukadelapje in jus. Op deze website treft u aanbieders en belangrijke informatie inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWoudrichem
Regio-code0183 (+31183)
Postcode4285
Kosten (indicatie)v.a. €4,96
Voorbeeld maaltijdPasta kip madras

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Woudrichem

Een goed eetpatroon is noodzakelijk voor uw gezonde leefstijl. Een gezond diner bomvol groenten moet dan ook het streven zijn. Lukt het boodschappen inkopen en lekker kokkerellen niet 100% veilig meer ter wille van gezondheidsproblemen? Of heeft u een relatief laag inkomen? Dan kunt u aanspraak doen op bruikbare maaltijdregelingen / subsidies. Dit houdt in: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, voordelig eten in een lokaal restaurant, of thuiszorg. Wat moet ik hiervoor doen? Hiervoor zijn er een aantal maaltijdsubsidies en wetten. Hierna gaan we dieper in op de beste regelingen: thuiszorg/wijkverpleging via zorgverzekeraar, de WMO of de WLZ, en lokale mantelzorg. Mogelijkerwijs kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Woudrichem.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) gaat uit vanuit de gemeente Woudrichem. Bedoeld voor senioren die hulpvragen hebben bij het zelfredzaam blijven en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is gericht op mensen die de hele dag speciale zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: ouderen met dementie of bewoners met een lichamelijke handicap. Ook relevant bij een hulpvraag rondom de avondmaaltijd (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en is de huidige zorgvraag hoog? Soms wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Dikwijls wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een thuismaaltijd
 • eten in de mond stoppen
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorgen voor familie/bekenden. Onder sommige omstandigheden kunnen vrienden helpen met kleine boodschappen doen of samen eten. In Woudrichem kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Raadpleeg ook eens mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Woudrichem vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Woudrichem? In deze gemeente bestaan er een hoop tafeltje dekjes en zorginstanties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en beperkten. U kunt hierbij denken aan onder andere Zomerzuurkool met casselerrib of Aspergeragout met mini krieltjes met peterselie. U kunt kiezen uit instellingen gespecialiseerd in koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en maaltijdservices die uw avondmaaltijd warm aanleveren.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Dan bent u goed af met koelverse gerechten en vriesverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, zodra u het schikt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Beschikt u niet over een keuken, en heeft u geen thuiszorg die u daarbij wil / kan ondersteunen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm aan huis geleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Onderstaand vindt u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR MaaltijdserviceDorpsstraat 49A4284 EGRijswijk
BuurtzorgNoorddijkstraat 84318 BJBrouwershaven
Keurslager BartenVoorstraat 2g4286 ALAlmkerk
De NotenhoffLijsterplein 94281 PAAndel
SPAR MaaltijdserviceBurgemeester van der Schansstraat 184281 LJAndel
Odensehuis Schouwen-DuivenlandGrevelingenstraat 24301 XXZierikzee
Brasserie StadspoortEmil Sandstromweg 24301 NWZierikzee
SPAR MaaltijdserviceMarkt 16-184318 AGBrouwershaven
Brasserie Hofplein – AllevoDokter De Kockstraat 134311 EKBrunisse
Allevo – Brasserie CorneliaBorrendamme 64301 VDZierikzee
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Neem dan contact op via email.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Woudrichem

Diverse verzorgingstehuizen in de omgeving van Woudrichem bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Maatschappelijke wijkrestaurants serveren warme maaltijden als Rundvlees, rode bietjes, aardappelpuree, voor de kleine portemonnee. Daar is er ook ruimte voor ontmoeting. Soms bieden ze ook de optie het assortiment thuis te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.woudrichem.nl vindt u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Mogelijk interessant: Koelverse maaltijden.

Cijfers en feiten

Voorbeeld maaltijden

 • Linzensoep
 • Penne pesto, kip, groene groenten
 • Rundvlees met gegrilde groente
 • Biogarde
 • Kippenbout in jus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Wat heeft u precies nodig? Gaat u voor tijdelijke ondersteuning zoals koken of opwarmen van gerechten? Of hebben we te maken met meer intensieve zorg als wijkverpleging?

 2. Een subsidie regelen

  Is de zorgvraag bekend? Vergelijk welke soorten zorg te kiezen zijn. Doorzoek Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ of WMO. Informeer ook wat uw gemeente Woudrichem aanbiedt inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.woudrichem.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst uitzoeken

  Ontdek de maaltijdservices in Woudrichem voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Neem zaken in acht als: bestelopties, betaalopties, klantenservice en de variatie in gerechten. Zoek uit of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  De maaltijden worden aan huis bezorgd, tegenwoordig door een vaste bezorger. Het verwarmen van de thuismaaltijd kan simpelweg in de magnetron, oven of in de pan. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, zet de magnetron op 500 watt en kies voor een opwarmtijd van circa 5 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

In beginsel spreken we over drie keuzes: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en koelvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om super verse leveringen, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar beperkt vers en lekker. Tafeltje dekje biedt uitkomst voor mensen waarbij een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van het type maaltijd. Diepvriesmaaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €5,10. Verse koelverse maaltijden bestelt u vanaf €6,30. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Woudrichem is verkrijgbaar vanaf €7,60. Veelal is dit bedrag inclusief bezorging.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Zo’n maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Bestel veilig en snel proefpakketten. Vraag deze vrijblijvend aan. De maaltijdservice voor 65-plussers zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale chauffeur levert de gerechten aan huis en geeft een toelichting.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wilt u slechts tijdelijk een maaltijdservice aan huis? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. U bepaald steeds zelf de gerechten (online, telefonisch & met de bestellijst). Altijd geheel vrijblijvend (geen abonnement).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Woudrichem is een ware uitkomst. Voor mensen die zelf de boodschappen doen en koken verschaft dit meer vrije tijd en gemak. Voor senioren die niet meer op eigen benen staan is het haast een “must”. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat senioren voldoende voeding (en dus energie) krijgen. In het bijzonder deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Daarbij zijn de diepvries + koelverse menu’s met sprongen vooruit gegaan. Ze bevatten steeds meer groenten, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en steeds minder zout en vet. Het klaarmaken van deze verse maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Woudrichem: “bezorgen resulteert in perfect service in postcodegebied 4285”. Bezoek de pagina: Bijzondere bijstand.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uiteenlopende diëten. natriumarm, gemalen, zoutarm, glutenvrij of eiwitrijk, koolhydraatarm, veganistisch, vegetarisch: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: specialiteiten met zo’n 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!



Alle plaatsen in deze gemeente