Maaltijdvoorziening Werkendam

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Werkendam

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Werkendam is bedoeld voor alle senioren die i.v.m leeftijd of een belemmering tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. Binnen de gemeente Werkendam zijn er verscheidene maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Bijvoorbeeld bedrijven met landelijke dekking als Uitgekookt, of provinciale bedrijven die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Door zulk soort oplossingen zit er niemand zonder de lekkerste diners als Varkensoester met champignonroomsaus, sperziebonen en aardappelpuree en Hollandse hachee, rode kool, gekookte aardappelen. Onderstaand vergelijkt u maaltijddiensten en praktische info ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWerkendam
Regio-code0183 (+31183)
Postcode4251
Kosten (indicatie)v.a. €6,99
Recept tipGegrilde paprika

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Werkendam

Een speciaal maaltijdplan is essentieel voor de gezondheid. Een gezond gerecht vol voedingsstoffen moet dan ook het streven zijn. Gaat boodschappen kopen en gerechten klaarmaken niet meer zelf wegens gezondheidsproblemen? En heeft u laag inkomen? In dat geval kunt u gebruik maken van bruikbare maaltijdregelingen en subsidies. Dit houdt in: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, aanschuiven in een buurtrestaurant, of thuiszorg. Wat moet ik hiervoor doen? U kunt een beroep doen op velerlei wetten en subsidieregelingen. Daarom zoomen we in op de belangrijkste vormen: WMO, wet langdurige zorg of via de thuiszorg (via de zorgverzekeraar), en persoonlijke mantelzorg. Misschien zijn er regelingen voor bijzondere bijstand bij de gemeente Werkendam.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Werkendam. Bedoeld voor inwoners die moeilijkheden hebben met het op eigen benen thuis wonen en voor mantelzorgers.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor mensen die 24 uur per dag intensieve zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: senioren met dementie of mensen met handicaps. Er is ruimte voor ondersteuning bij voeding (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Iemand die het eten toedient
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Gewoonlijk gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van kant-en-klaar maaltijden
 • toezicht bij eten
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorgen voor familie/bekenden. Onder sommige omstandigheden kan familie helpen met een supermarkt bezoeken of helpen bij het eten. In Werkendam zien we ook vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Meer info op o.a. mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Werkendam vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Werkendam? In deze plaats zien we een groot aantal keukens en zorginstellingen die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en invaliden. Bijvoorbeeld Stukjes rundvlees in jus en Wrap kip madras. U kunt kiezen voor organisaties gespecialiseerd in vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en bedrijven die het eten opgewarmd bezorgen.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Dan adviseren wij diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen als het u treft. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en heeft u niet iemand die hierin uitkomst kan bieden? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Het gerecht wordt warm geleverd, smullen maar!
 • Onderstaand vindt u een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale organisaties, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager BartenHoogstraat 83b4251 CJWerkendam
SPAR de RuyterVan der Dussenlaan 24271 APDussen
BuurtzorgDaltenaer 9a4251 TXWerkendam
Stichting Tafeltje DekjeMiddelkoop 374245 TSLeerbroek
Keurslager BartenDokter H. de Vriesplein 44241 BEArkel
BuurtzorgVeldstraat 16c4261 TBWijk en Aalburg
Slagerij SchoonKortestraat 284261 AAWijk en Aalburg
SPAR MaaltijdserviceHoofdstraat 374265 HJGenderen
Slagerij VosWitboomstraat 234264 RTVeen
WijkesteinAzaleastraat 264261 CWWijk en Aalburg
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Contact opnemen kan per mail.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Werkendam

Diverse woonzorgcentra in de streek Werkendam bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Dit soort wijkrestaurants faciliteren ambachtelijke menu’s als Stoofpotje peer, rundvlees en puree, voor enkele euro’s. In het restaurant kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Soms bestaat er de mogelijkheid om het aanbod bij u thuis te brengen. Middels www.werkendam.nl ontdekt u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants in uw omgeving. Wellicht relevant: Proefpakket.

Gegevens

Maaltijd ideën

 • Kippenpoot met doperwtjes wortel
 • Stukjes rundvlees in jus
 • Macaroni-gehakt schotel
 • Kipfilet in jus
 • Groentensoep met gehaktballen

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Wat voor soort zorg is er nodig? Spreken we over eenvoudige ondersteuning zoals een maaltijd opwarmen? Of betreft het permanente ondersteuning als thuishulp bij eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de zorgvraag is? Bekijk welke types zorg mogelijk zijn. Bekijk WLZ, WMO of zorg vanuit de zorgverzekering. Lees u ook in over wat uw gemeente Werkendam verzorgt betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.werkendam.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice uitzoeken

  Check de maaltijdservices in Werkendam voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Controleer altijd bezorg- en betaalmogelijkheden en eventuele diëten. Zoek uit of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  Uw menu’s zullen thuis gebracht worden, altijd door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het verwarmen van de thuismaaltijd kan simpelweg in de magnetron, oven of in de pan. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en zet hem op circa 8 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

In grote lijnen zijn er 3 mogelijkheden: vriesvers, koelvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Het pluspunt van koelvers is 100% verse ingrediënten, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar beperkt vers en lekker. Tafeltje dekje is makkelijk voor ouderen waarbij een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door de eigenschappen van de maaltijden. Diepvriesmaaltijden zijn beschikbaar vanaf €3,80. Verse koelverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €6,90. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Werkendam is verkrijgbaar vanaf €7,30. Dikwijls wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers kan de oplossing zijn. De dienst zelf proberen kan met zo’n proefpakket. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Zo’n maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren om de aanvraag te bespreken. Zo wordt er een levering ingepland, en de persoonlijke bezorger levert de gerechten aan huis en geeft antwoord op vragen.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wenst u voor een paar weken een maaltijdleverancier? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men kiest steeds zelfstandig de maaltijden (telefonisch, online en met de bestellijst). U hebt dus geen verplichtingen (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Werkendam heeft veel voordelen. Voor ouderen die nog op eigen benen staan biedt dit meer tijd en structuur. Voor bewoners die daar meer problemen mee ondervinden is het haast onvermijdbaar. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat mensen voldoende voeding binnenkrijgen. Bovenal deze dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Verder zijn ook de diepvries + koelverse menu’s met sprongen vooruit gegaan. Doorgaans meer dan 200 gram groente, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het verwarmen van deze de lekkerste maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Werkendam: “bezorgen levert veel vrijheid in postcodegebied 4250, 4251”. Bezoek de pagina: Thuiszorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw individuele wensen. zoutarm, natriumarm, lactosevrij, gemalen of juist vloeibaar, vegetarisch, eiwitrijk, veganistisch: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: gerechten met zo’n 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente