Maaltijdvoorziening Aalburg

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Aalburg

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Aalburg is er voor alle bewoners die i.v.m ouderdom of een handicap niet zelfstandig kunnen koken. Voor de gemeente Aalburg zijn er veel interessante maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Denk dan aan landelijk actieve bedrijven zoals De Dievpriesman, of provinciale services die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Door middel van deze unieke mogelijkheden kan iedereen weer genieten van uitstekende diners als Koolschotel met gehakt en spek en krielaardappels met peterselie en Rundvlees hoy sin, Thaise groentecurry, Nasi goreng. Op dit portaal vergelijkt men populaire bezorgers en nuttige kennis omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAalburg
Regio-code0416 (+31416)
Postcode4261
Kosten (indicatie)v.a. €6,4
Smaakvolle maaltijdLinzensoep

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Aalburg

Een eigen voedingspatroon is aan te raden voor een verantwoorde levensstijl. Een gezond recept met genoeg voedingsstoffen is dan ook essentieel. Lukt boodschappen doen en in de keuken staan niet langer zelfstandig ter wille van het feit dat u een jaartje ouder wordt? En moet u met weinig rondkomen? Daarvoor onderscheiden we prima subsidies / maaltijd regelingen. Dit houdt in: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp bij u thuis. Heeft u hulp nodig? We onderscheiden verschillende wetten en subsidieregelingen. In het volgende schema behandelen we de populairste vormen: Wet langdurige zorg, wet maatschappelijke ondersteuning en wijkverpleging vanuit de zorgverzekeringswet, en mantelzorg. In sommige gevallen kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand bij de gemeente Aalburg.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Aalburg. Ontwikkeld voor ouderen die moeite hebben met het zelfstandig thuis wonen en hulp bij mantelzorg.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is er voor hulpbehoevenden die 24/7 intensieve zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: dementerende senioren en bejaarden met beperkingen. Er is ruimte voor ondersteuning bij voeding (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Moment voor samen eten
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Doorgaans wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een bezorgmaaltijd
 • toezicht bij eten
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familie of vrienden. Onder sommige omstandigheden kan een familielid of vriend ondersteunen bij naar de supermarkt gaan of het bereiden van een maaltijd. In Aalburg kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Extra handjes in huis
 • Zie ook RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Aalburg vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Aalburg? In deze gemeente zijn er meerdere bezorgservices en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en beperkten. Bijvoorbeeld Huisgemaakte rundergehaktbal in jus en Gepaneerde kipstukjes. U kunt kiezen voor maaltijdservices met een ruim aanbod vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en services die de menu’s warm aanleveren.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, wanneer u dat uitkomt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er niemand die hierin uitkomst kan bieden? Denk dan een na over tafeltje dekje. Uw diner wordt warm afgeleverd, u kunt direct eten.
 • Onderstaand treft u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale bezorgers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij SchoonKortestraat 284261 AAWijk en Aalburg
SPAR MaaltijdserviceBurgemeester van der Schansstraat 184281 LJAndel
WijkesteinAzaleastraat 264261 CWWijk en Aalburg
BuurtzorgDaltenaer 9a4251 TXWerkendam
Keurslager BartenHoogstraat 83b4251 CJWerkendam
SPAR MaaltijdserviceHoofdstraat 374265 HJGenderen
BuurtzorgVeldstraat 16c4261 TBWijk en Aalburg
Keurslagerij de KwantMariapolder 1A4273 CHHank
SPAR de RuyterVan der Dussenlaan 24271 APDussen
Slagerij VosWitboomstraat 234264 RTVeen
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Stuur ons dan een mail.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Aalburg

Verschillende woonzorgcentra in de buurt van Aalburg bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een laagdrempelig buurtrestaurant. Lokale wijkrestaurants bieden voedzame menu’s als Rundersaucijsje met vleesjus, aardappelpuree met persillade, rode bieten, voor scherpe prijzen. Op deze plek is ook voldoende gelegenheid om te praten. Bij sommige restaurants bestaat er de mogelijkheid om het assortiment af te halen of te laten bezorgen. Aan de hand van www.aalburg.nl bekijkt u aanvullende info over de seniorenrestaurants die er zijn. Ga door naar: Maaltijdhulp.

Gegevens

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Aalburg
 • Netnummer: 0416 (+31416)
 • Centrale postcode: 4261
 • Lokale wijk: Wijk

Maaltijd ideën

 • Hutspot, gesneden rundvlees
 • Pasta/tonijnschotel
 • Stamppot boerenkool met worst
 • Groenteburger, prei, aardappelen
 • Maaltijdsalade met kip en avocado

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Wat is het precieze probleem? Spreken we over lichte ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of betreft het zwaardere zorg als hulp bij het eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Kijk naar welke zorgvormen geschikt zijn. Vergelijk WMO, zorg vanuit de zorgverzekering en WLZ. Check ook wat uw gemeente Aalburg te bieden heeft inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.aalburg.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice kiezen

  Vergelijk de maaltijdservices in Aalburg voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Let vooral op bestelopties, betaalopties, klantenservice en het wisselende aanbod. Zoek uit of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  De gerechten kunnen thuisbezorgd worden, steeds vaker door een lokale bezorger, op een vast moment. Het opwarmen van de maaltijden kan moeiteloos in de magnetron, oven of in de pan. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en stel de tijd in op ongeveer 5 – 6 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

U heeft eigenlijk drie mogelijkheden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & vriesvers. De meerwaarde van koelvers is maximale versheid, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. De houdbaarheid van vriesvers is beter, maar beperkt fris en meer zout. Tafeltje dekje is makkelijk op het moment dat eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De kosten zijn afhankelijk van het type eten. Diepvriesmaaltijden zijn beschikbaar vanaf €5,30. Dagverse/koelverse maaltijden bestelt u vanaf €5,70. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Aalburg bieden sommige aanbieders aan voor €7,40. Gewoonlijk zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? Zo’n maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Probeer het uit met zo’n proefbestelling (pakket). U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice voor 65-plussers contacteert uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de vaste chauffeur bezorgt alles netjes tot in de keuken en geeft antwoord op vragen.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wenst u slechts tijdelijk opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men kiest altijd de menu’s die u lekker lijken (met de bestellijst, online en telefonisch). U houdt de regie in eigen handen (zonder contract).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Aalburg is zeer populair. Voor ouderen die zelf de boodschappen doen en koken biedt dit meer rust en voordeel. Voor mensen die hier meer moeite mee hebben is het haast een “must”. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat hulpbehoevenden kwiek en energiek blijven. Bovenal de dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Ook zijn de diepvries- en koelverse gerechten steeds beter. Vaak met 250 gram + groente, noodzakelijke vitaminen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het klaarmaken van deze uitstekende maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Aalburg: “bezorgen geeft veel zelfstandigheid in postcodegebied 4265”. Bezoek de pagina: Tafeltje dekje.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw dieet, allergie of voorkeuren. glutenvrij, gemalen, zoutarm, lactosevrij of juist koolhydraatarm, vloeibaar, veganistisch, vegetarisch: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: gerechten met zo’n 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente