Maaltijdvoorziening Zederik

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Zederik

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Zederik is er voor alle inwoners die vanwege leeftijd of een lichamelijke handicap niet in de keuken kunnen staan. Voor de gemeente Zederik is er de keuze uit verscheidene maaltijdvoorzieningen voor senioren. Bijvoorbeeld landelijk opererende diensten als Vers aan Tafel, of provinciale maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Met deze betrouwbare aanbieders kan men zeker zijn van uitstekende maaltijden zoals Foe yong hai en Heldere boerengroentesoep. Op dit portaal vindt u maaltijdservices en waardevolle informatie over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteZederik
Regio-code0183 (+31183)
Postcode4126
Kosten (indicatie)v.a. €6,63
Maaltijd tipVarkenshaasje in pepersaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Zederik

Een eigen voedingsvoorschrift is essentieel voor voldoende energie en levenslust. Een gezonde maaltijd met voldoende groenten draagt hier zeker aan bij. Kan naar de supermarkt gaan en lekker kokkerellen niet 100% veilig meer ter wille van problemen met de gezondheid? En beschikt u over onvoldoende geld? Als antwoord daarop kunt u aanspraak doen op interessante subsidies en maaltijdregelingen. Dat kan betekenen: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, aanschuiven in een buurtrestaurant, of hulp bij u thuis. Hoe werkt dit? We onderscheiden speciale maaltijdsubsidies en wetten. In deze paragraaf gaan we dieper in op een aantal van deze wetten: WMO, ZVW en WLZ, en de mantelzorg. Mogelijk zijn er regelingen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Zederik.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Zederik. Te gebruiken door ouderen die moeite hebben met het zelfstandig thuis wonen en hulp bij mantelzorg.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Korting op een maaltijdservice
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor mensen die continu extra zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere bejaarden met dementie of ouderen met een lichamelijke beperking. Tevens is er financiële ruimte voor de maaltijd (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Gezamenlijk eten
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en is er reeds een hoge zorgvraag? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Vaak wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een magnetronmaaltijd opwarmen
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de hulp aan hulpbehoevenden door iemand uit de omgeving. In sommige situaties kunnen vrienden ondersteunen bij boodschappen doen of samen eten. In Zederik kan u ook een beroep doen op vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Bezoek ook eens Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Zederik vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Zederik? In en rondom uw woonplaats bestaat er de keuze uit een groot aantal keukens en zorghuizen die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. U kunt hierbij denken aan onder andere Pulled pork zoete aard puree bonenmix en Bloemkoolsoep. U kunt kiezen voor keukens met expertise op het gebied van koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en maaltijdservices die het eten warm bezorgen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Ontdek dan het gemak van koelverse gerechten en vriesverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, wanneer u dat uitkomt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en is er niemand die u ondersteunt? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. De maaltijd wordt warm aan huis geleverd, smullen maar!
 • Onderstaand bieden wij een tabel met landelijke services aangevuld met lokale services, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Restaurant OranjehofKasteellaan 14116 DJBuren
Huis ter LeedeEiland 14143 ENLeerdam
SPAR MaaltijdserviceDe Laak 434128 CALexmond
De BetuwehoeveEd Hoornikhof 14103 VLCulemborg
Restaurant De BoomgaardAchter de Raaf 24102 DHCulemborg
Present – EmmaRaadsliedenstraat 1204142 BVLeerdam
ZorgSpectrum – Hof van BatensteinHof van Batenstein 14131 HAVianen
BuurtzorgVoorwaartsveld 5A4142 DALeerdam
Keurslager BaasEuropaplein 124142 CCLeerdam
BuurtzorgAchterstraat 20 – 224132 VDVianen
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Stuur ons dan een mail.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Zederik

Diverse bejaardentehuizen in de omgeving van Zederik bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een maatschappelijk buurtrestaurant voor ouderen. Deze wijkrestaurants serveren gezonde menu’s als Vegetarische boerengehaktschotel en gele rijst, voor de kleine portemonnee. Op deze plek is er ook ruimte voor ontmoeting. Soms bestaat er de mogelijkheid om het aanbod aan huis te bezorgen. Middels www.zederik.nl spot u zaken als adresgegevens van de aanwezige seniorenrestaurants. Klik verder naar Subsidie.

Feiten

 • Provincie: Zuid-Holland
 • Gemeente: Zederik
 • Regionummer: 0183 (+31183)
 • Postcode: 4126
 • Lokale wijk: Lexmond

Potentiële maaltijden

 • Lasagna bolognese
 • Gestoofde wortel
 • Tomatensoep met prei vg
 • Spaghetti, tonijn, kappertjes
 • Hete Bliksem met een speklapje

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Om wat voor zorg gaat het? Gaat u voor beperkte ondersteuning zoals een maaltijd opwarmen? Of gaat het om ingrijpendere ondersteuning als hulp bij het eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Vergelijk welke manieren van (thuis)zorg beschikbaar zijn. Bekijk WLZ, WMO & zorg vanuit de zorgverzekering. Ontdek ook wat uw gemeente Zederik aanbiedt aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.zederik.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst bepalen

  Check de maaltijdservices in Zederik voor ouderen en selecteer de relevantste. Let vooral op bezorg- en betaalmogelijkheden en type maaltijden. Bekijk of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  De maaltijden zullen thuis gebracht worden, doorgaans op een vast moment, door een vaste bezorger. Het eten opwarmen kan moeiteloos in de magnetron of oven. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en kies voor ongeveer ongeveer 5 – 7 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

Standaard kunt u kiezen uit drie keuzes: koelvers, vriesvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Het pluspunt van koelvers is dagverse bereiding, maar een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter minder fris en gezond. Tafeltje dekje is makkelijk wanneer eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van de gekozen opties. Vriesverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €4,20. Koelverse gerechten zijn er al vanaf €6,00. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Zederik is beschikbaar vanaf €7,10. Dikwijls is dit bedrag inclusief bezorging.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Zo’n maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. De dienst zelf proberen kan met zo’n proefpakket. Vraag deze vrijblijvend aan. Een ouderen-maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en geeft antwoord op vragen.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wenst u voor een paar weken een service voor thuismaaltijden? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U selecteert altijd de maaltijden die u aanspreken (online, telefonisch & met de bestellijst). U houdt de regie in eigen handen (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Zederik is sterk in opkomst. Voor cliënten die zelfstandig kunnen koken geeft dit ongebondenheid en regelmaat. Voor ouderen die niet meer naar de winkel kunnen is het iets noodzakelijks. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat senioren niet ondervoed raken. Met name deze dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Bovendien zijn de koelverse- en diepvriesgerechten steeds gezonder. Altijd met voldoende groente, noodzakelijke mineralen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het verwarmen van deze gezonde maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Zederik: “bezorgen levert veel autonomie in postcodegebied 4243, 4245”. Mogelijk interessant: Maaltijdservice.nl.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uiteenlopende diëten. natriumarm, gemalen, lactosevrij, glutenvrij en ook vegetarisch, veganistisch, vloeibaar, eiwitrijk: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: eten met minder dan < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente