Maaltijdvoorziening Wormerland

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Wormerland

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Wormerland wordt veel gebruikt door alle bejaarden die vanwege ouderdom of een andere oorzaak geen boodschappen kunnen doen. In de gemeente Wormerland kan men kiezen uit verschillende maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Het gaat om landelijke maaltijdservices als De Dievpriesman, of lokale bedrijven die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Via dergelijke bedrijven beschikt men altijd over voedzame gerechten zoals Speklapje met vleesjus, stamppot andijvie en Kibbeling met kruidendip. Onderstaand leest u meer over de verschillende services en praktische info over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteWormerland
Regio-code075 (+3175)
Postcode1531
Kosten (indicatie)v.a. €5,42
Lekkere maaltijdKip Andorra schotel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2023

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Wormerland

Een gebalanceerd eetpatroon is onmisbaar voor uw gezonde leefstijl. Een gezonde maaltijd met genoeg mineralen is dan ook een belangrijke factor. Kan het doen van boodschappen en lekker kokkerellen niet meer op eigen houtje wegens complicaties rondom de gezondheid? Of heeft u een relatief laag inkomen? Gelukkig zijn er verschillende maaltijdregelingen en subsidies. Samengevat: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, samen eten in een wijkgebouw, of thuiszorg. Hoe werkt dit? Hiervoor zijn er verschillende (lokale) regelingen en subsidies. Hieronder benaderen we deze zorgwetten; WMO, ZVW en WLZ, als ook mantelzorg. In sommige gevallen zijn er regelingen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Wormerland.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Wormerland. Te gebruiken door ouderen die moeite hebben met het zelf invullen van de huishouding en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor bejaarden die permanent goede zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: senioren met dementie en bejaarden met fysieke ongemakken. De wet biedt ook hulp bij voeding (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Gezamenlijk eten
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Doorgaans wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die iemand geeft aan naasten. Gelukkigkunnen bekenden helpen met naar de supermarkt gaan of het bereiden van een maaltijd. In Wormerland zijn er ook vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Bezoek ook eens mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Wormerland vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Wormerland? In de regio bestaat er de keuze uit een groot aantal firma’s en vrijwilligers die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en gehandicapten. Denk dan aan Kip Andorra schotel en Omelet in bearnaisesaus, Zilvervliesrijst-groenteschotel. U kunt kiezen voor aanbieders gespecialiseerd in koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en instellingen die het diner warm brengen.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Probeer dan eerst eens vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. Dit is op te warmen op een moment dat het u uitkomt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Is dit erg lastig voor u, en heeft u niet iemand die daarbij ondersteuning biedt? Denk dan een na over tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt warm geleverd, u kunt direct aan tafel.
 • Onderstaand bieden wij een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Zorgcirkel – TorenerfPrins van Oranjestraat 11531 GAWormer
Welwonen, voor wonen én welzijnRode Paard 51602 DGEnkhuizen
SPAR LinnenbankGuisweg 21544 AJZaandijk
Keurslagerij TrompKrommenieërweg 241521 HKWormerveer
Restaurant van Evean in de LishofLisweg 2551511 XNOostzaan
Herfstzon – WilgaerdenRomeinstraat 411601 AZEnkhuizen
Slagerij GrootKaaikhof 251567 JPAssendelft
BuurtzorgVijzelstraat 501601 NKEnkhuizen
Crea CateringDe Trompet 14c1601 MKEnkhuizen
Wilgaerden – De SeniorWesterstraat 1751601 AGEnkhuizen
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Wormerland

Een aantal buurthuizen rondom Wormerland bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Dergelijke wijkrestaurants serveren verse gerechten zoals Runderstoofpotje met stamppot hutspot, voor de kleine portemonnee. In zo’n omgeving is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Bij sommige restaurants is het ook mogelijk om de menu’s thuis af te leveren. Op de website www.wormerland.nl ontdekt u details aangaande de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Ga door naar: Tafeltje dekje.

Gegevens

Voorbeeld maaltijden

 • Babi ketjap, mihoen goreng
 • Tomatensoep met prei vg
 • Pastaschotel met spinazie
 • Kerriesoep
 • Gepaneerde kipnuggets

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Spreekt met van beperkte ondersteuning zoals boodschappen doen of koken? Of betreft het zwaardere zorg als het toedienen van eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Kijk naar welke vormen van zorg mogelijk zijn. Kijk naar WMO, WLZ of zorg vanuit de zorgverzekering. Ontdek ook wat uw gemeente Wormerland kan betekenen aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.wormerland.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice selecteren

  Vergelijk de maaltijdservices in Wormerland voor ouderen en kies een geschikte. Controleer altijd de beste- en betaalmogelijkheden en type maaltijden. Vraag of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  Uw menu’s zullen thuis gebracht worden, in de regel door een vaste bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd kan doorgaans in de magnetron of oven. Maak wat gaatjes in de folie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en zet hem op circa 5 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

In grote lijnen zijn er drie mogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers of vriesvers. Het voordeel van koelvers is 100% verse ingrediënten, echter de houdbaarheid is beperkt. Vriesvers kan je langer bewaren, maar beperkt vers en verantwoord. Tafeltje dekje is makkelijk op momenten wanneer een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van het soort gerecht. Vriesverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €3,90. Verse koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €6,20. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Wormerland is beschikbaar vanaf €7,10. Meestal is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers biedt vaak mogelijkheden. Probeer het uit met een proefbestelling (pakket). Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Uw maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de lokale bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en neemt de laatste zaken door.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en zoekt u voor een korte periode een maaltijdservice aan huis? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. Men bepaald steeds zelfstandig de maaltijden (met de bestellijst, telefonisch & online). Zelf de touwtjes in handen houden (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in december 2023

Eten aan huis bezorgen in Wormerland kent vele pluspunten. Voor bewoners die zichzelf kunnen redden faciliteert dit meer vrije tijd en voordeel. Voor bejaarden die hier meer moeite mee hebben is het haast onvermijdbaar. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat bejaarden voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Veel besteld zijn o.a. deze dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Verder zijn ook de diepvries- en koelverse gerechten in kwaliteit gestegen. Bomvol verse groenten, belangrijke vitaminen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het bereiden van deze vers bereidde maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Wormerland: “bezorgen levert veel vrijheid in postcodegebied 1546”. Lees verder over Maaltijdservice.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw eigen voedingspatroon. natriumarm, glutenvrij, zoutarm, lactosevrij of misschien veganistisch, koolhydraatarm, vloeibaar, eiwitrijk: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: specialiteiten met nooit meer dan < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente