Maaltijdvoorziening Ouder-Amstel

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Ouder-Amstel

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Ouder-Amstel is aantrekkelijk voor alle mensen die mede door ouderdom of een lichamelijke beperking (tijdelijk) niet kunnen koken. Binnen de gemeente Ouder-Amstel kan men kiezen uit tal van maaltijdvoorzieningen voor senioren. Denk dan aan grote landelijke instanties als Uitgekookt, of regionale maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Met behulp van soortgelijke faciliteiten beschikt men altijd over verse recepten zoals Blinde vink, bietjes, aardappelschijfjes in kaassaus en/of Kip met jus, rode bieten en krielaardappels. Op dit portaal bekijkt u maaltijdservices en belangrijke voorlichting ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteOuder-Amstel
Regio-code020 (+3120)
Postcode1191
Kosten (indicatie)v.a. €5,31
Smaakvolle maaltijdAndijvie a la creme

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen februari 2024

Subsidie voor maaltijden aan huis in Ouder-Amstel

Een uitgekiend eetpatroon is aan te raden voor uw gezonde leefstijl. Een voedzaam recept bomvol mineralen draagt hier zeker aan bij. Gaat het boodschappen inkopen en het bereiden van een maaltijd niet eigenhandig ten gevolge van complicaties rondom de gezondheid? En beschikt u over onvoldoende geld? In dat geval kunt u aanspraak doen op belangrijke maaltijdregelingen / subsidies. Vaak komt dat neer op: goedkope maaltijden aan huis, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of wijkverpleging. Hoe kan ik dit regelen? U kunt zich beroepen op speciale subsidievormen en zorgwetten. Op deze pagina zoomen we in op de populairste vormen: WMO, WLZ, en ZVW, en lokale mantelzorg. Misschien zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand via de gemeente Ouder-Amstel.

WMO 2024

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Ouder-Amstel. Bedoeld voor inwoners die hulp nodig hebben bij het zelfstandig thuis wonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Een boodschappenhulp
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Informeer bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is unieke voor bejaarden die continu zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende bejaarden en bejaarden met een lichamelijke beperking. Tevens is er financiële ruimte voor het avondeten (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Moment voor samen eten
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en ontvangt u al veel zorg? Soms wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Doorgaans gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een bezorgmaaltijd
 • eten in de mond stoppen
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de hulp aan hulpbehoevenden door iemand uit de omgeving. Vaak kan iemand uit de sociale omgeving ondersteunen bij een supermarkt bezoeken of helpen bij het eten. In Ouder-Amstel staan ook vrijwilligers klaar die zich hiervoor inzetten.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Meer ondersteuning in huis
 • Raadpleeg ook eens zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Ouder-Amstel vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Ouder-Amstel? In deze gemeente zijn er relatief veel maaltijdservices en zorginstanties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. U kunt hierbij denken aan onder andere Runderstoofpotje met stamppot hutspot en Rundersaucijsje met vleesjus, aardappelpuree, rode bieten. Wij onderscheiden instellingen die voornamelijk gericht zijn op diepvriesgerechten en koelverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en keukens die het diner warm bezorgen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Probeer dan eerst eens koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. Deze kunt u opwarmen zodra het u uitkomt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Kun u dit zelf niet, en is er niemand die kan helpen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt warm geleverd, u kunt direct aan tafel.
 • Hierna bekijkt u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale partijen, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager StronkhorstDorpsstraat 361191 BKOuderkerk aan de Amstel
Hilverzorg – De EgelantierEgelantierstraat 1941214 EHHilversum
Seniorenrestaurant OuderkerkDiederick van Haarlemstraat 31191 BPOuderkerk aan de Amstel
Keurslager VerhoefBrink 681188 NDAmstelveen
Slagerij BobeldijkWestwijkplein 861187 LVAmstelveen
Versa WelzijnLarenseweg 301200 BLHilversum
Zonnehuis TheresiaTheresiastraat 3121191 JTOuderkerk aan de Amstel
Versgrossier Van OosteromSoestdijkerstraatweg 541213 XDHilversum
Flavur CateringLaapersveld 751213 VBHilversum
Seniorenrestaurant Buurtschap De WaverWaver 101191 KEOuderkerk aan de Amstel
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Neem dan contact met ons op.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Ouder-Amstel

Meerdere bejaardentehuizen in en rondom Ouder-Amstel bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een sociaal buurtrestaurant voor senioren. Dergelijke wijkrestaurants bieden smaakvolle menu’s zoals Kick Through Spaghetti, voor scherpe prijzen. Op deze plek kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Bij sommige restaurants is het ook mogelijk om het eten thuis af te leveren. Op de URL www.ouder-amstel.nl checkt u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants in uw gemeente. Bekijk ook info over Subsidie.

Gegevens

Smaakvolle maaltijden

 • Omelet in saus
 • Babi ketjap, mihoen goreng
 • Snijbonen met een kipfilet
 • Thaise curry
 • Kick Through Spaghetti

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Wat heeft u precies nodig? Spreekt met van kortstondige zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of is er behoefte aan meer grondige ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Vergelijk welke vormen van zorg geschikt zijn. Informeer over WMO, zorg vanuit de zorgverzekering en WLZ. Bekijk ook wat uw gemeente Ouder-Amstel doet ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.ouder-amstel.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger uitzoeken

  Analyseer de maaltijdservices in Ouder-Amstel voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Houd met name rekening met beschikbare bezorgdagen en hoe groot het aanbod is. Vind uit of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  Uw gerechten kunnen bij u thuisbezorgd worden, gebruikelijk door een vaste bezorger. De maaltijd klaarmaken kan moeiteloos via oven of magnetron. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en stel ‘m in op ongeveer 5 – 6 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

Standaard kunt u kiezen uit drie type maaltijden: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Het pluspunt van koelvers is 100% verse ingrediënten, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Vriesvers kan je langer bewaren, maar verminderd vers en gezond. Tafeltje dekje is zeer geschikt voor ouderen waarbij een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door de gekozen opties. Diepvriesmaaltijden zijn beschikbaar vanaf €3,60. Gezonde koelverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €5,90. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Ouder-Amstel is er al voor €7,30. Meestal is dit inclusief bezorging.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? De senioren-maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Proberen? Kies eens een proefpakket. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen om kennis te maken. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale chauffeur bezorgt het proefpakket aan huis en legt alles netjes uit.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wilt u tijdelijk een maaltijdservice aan huis? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men kiest steeds zelfstandig de maaltijden (online, telefonisch & met de bestellijst). Altijd geheel vrijblijvend (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in februari 2024

Eten aan huis bezorgen in Ouder-Amstel is een service waar velen gebruik van maken. Voor mensen die zelfstandig kunnen koken levert dit meer vrijheid en routine. Voor inwoners die niet meer op eigen benen staan is het bijna een vereiste. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat hulpbehoevenden voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Bovenal de dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Daarnaast zijn ook diepvries- en koelverse gerechten sterk in kwaliteit verbeterd. Vaak met 250 gram + groente, belangrijke mineralen (B12) en steeds minder zout en vet. Het opwarmen van deze gezonde maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Ouder-Amstel: “bezorgen verschaft goede ondersteuning in postcodegebied 1190, 1191”. Mogelijk interessant: Maaltijdservice.nl.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw individuele wensen. natriumarm, lactosevrij, gemalen, zoutarm en ook eiwitrijk, veganistisch, vloeibaar, koolhydraatarm: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: maaltijden met zo’n 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente