Maaltijdvoorziening Amstelveen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Amstelveen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Amstelveen is geschikt voor alle mensen die i.v.m ouderdom of een andere oorzaak (tijdelijk) niet kunnen koken. In de gemeente Amstelveen zien we veel interessante maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Het gaat om de grote landelijke aanbieders als Eten Met Gemak, of regionale restaurants die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Door dit soort oplossingen zit er niemand zonder gezonde recepten als Rundvlees in tijmsaus en/of Linzensoep. Via onze service bekijkt men maaltijddiensten en bruikbare inlichtingen wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteAmstelveen
Regio-code020 (+3120)
Postcode1182
Kosten (indicatie)v.a. €5
Geschikte maaltijdLasagna bolognese

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Amstelveen

Een goed eetpatroon is relevant voor uw vitaliteit. Een gezond gerecht bomvol vitaminen staat hierbij centraal. Kan een bezoekje aan de winkel en gerechten klaarmaken niet meer zelf wegens ouderdom? En moet u met weinig rondkomen? Daarvoor kunt u een beroep doen op bruikbare subsidies / maaltijd regelingen. Concreet: goedkope maaltijden aan huis, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Waar heb ik recht op? Hiervoor zijn er verscheidene wetten en subsidieregelingen. In deze paragraaf benaderen we de beste regelingen: Thuiszorg (wijkverpleging via Zvw), WMO of de Wet langdurige zorg, en de mantelzorg. Wellicht is er ook speciale bijzondere bijstand binnen de gemeente Amstelveen.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Amstelveen. Speciaal voor mensen die tegen problemen aanlopen bij het zelf runnen van een huishouden en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is er voor bewoners die de hele dag door zorg in de nabijheid en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: senioren met dementie en inwoners met een lichamelijke handicap. De wet biedt ook hulp bij voeding (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Soms wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Doorgaans wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van kant-en-klaar maaltijden
 • Samen eten
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die wordt geboden aan familie, vrienden en bekenden. Dikwijls kan een partner helpen met boodschappen kopen of helpen met eten en drinken. In Amstelveen zijn er ook vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Individuele zorg
 • Verdere info vindt u ook op zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Amstelveen vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Amstelveen? In en rondom uw woonplaats kunt u kiezen uit een aantal tafeltje dekjes en instanties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. U kunt hierbij denken aan onder andere Gestoofde vis, gemengde groenten en gekookte aardappelen en Runderbouillon. U kunt kiezen voor organisaties gespecialiseerd in koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en bezorgdiensten die het eten warm aanleveren.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten en vriesverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen op een moment dat het u uitkomt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en heeft u geen thuiszorg die hierin uitkomst kan bieden? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Uw diner wordt warm bezorgd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Onderstaand vindt u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij StronkhorstAmsterdamseweg 1261182 HHAmstelveen
Zonnehuis TheresiaTheresiastraat 3121191 JTOuderkerk aan de Amstel
Keurslager KolkKostverlorenhof 171183 EAAmstelveen
Zorgcentra MeerlandenKamerlingh Onneslaan 1311171 AEBadhoevedorp
Slagerij KonijnZwanenburgerdijk 4671161 NWZwanenburg
Keurslager VerhoefBrink 681188 NDAmstelveen
Zonnehuis BeatrixGroenelaan 71186 AAAmstelveen
Seniorenrestaurant OuderkerkDiederick van Haarlemstraat 31191 BPOuderkerk aan de Amstel
Keurslager StronkhorstDorpsstraat 361191 BKOuderkerk aan de Amstel
Slagerij BobeldijkWestwijkplein 861187 LVAmstelveen
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Amstelveen

Sommige bejaardentehuizen in de gemeente Amstelveen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een apart buurtrestaurant voor senioren. Regionale wijkrestaurants hebben een aanbod gezonde gerechten zoals Rundersaucijsje met vleesjus, stamppot witte kool met appel, voor enkele euro’s. Bij dit ontmoetingspunt kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Soms is het bovendien mogelijk om het assortiment thuis te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.amstelveen.nl bekijkt u handige info over de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Bezoek de pagina: Dieetmaaltijden.

Cijfers en feiten

Smaakvolle maaltijden

 • Gegrilde kippenpoot
 • Bami goreng
 • Minestronesoep
 • Kabeljauw in kruidensaus
 • Gepaneerde kipstukjes

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Wat voor soort zorg is er nodig? Spreekt met van lichte ondersteuning zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of betreft het meer grondige zorg als thuiszorg?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Informeer naar welke vormen van hulp mogelijk zijn. Doorzoek WMO, zorg vanuit de zorgverzekering en WLZ. Ontdek ook wat de gemeente Amstelveen doet m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.amstelveen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger kiezen

  Check de maaltijdservices in Amstelveen voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Analyseer punten als beschikbare bezorgdagen en het assortiment. Vind uit of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  De maaltijden worden aan huis bezorgd, gebruikelijk door uw eigen bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd gaat zonder slag of stoot d.m.v. de magnetron en / of oven. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en verhit de maaltijd in een kleine 6 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 opties: vriesvers, koelvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het voordeel van koelvers is de meest verse ingrediënten, echter de houdbaarheid is beperkt. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, maar verminderd vers en smaakvol. Tafeltje dekje is ideaal in het geval dat een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van de gekozen opties. Diepvriesmaaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €4,40. Verse koelverse maaltijden bestelt u vanaf €6,80. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Amstelveen kan u al bestellen vanaf €7,30. Meestal wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers is dan ideaal. Koop daarom snel het proefpakket. Vraag deze vrijblijvend aan. Een maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de vaste bezorger levert alles netjes af en legt alles netjes uit.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wilt u slechts tijdelijk opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U selecteert altijd zelfstandig de maaltijden (telefonisch, online en met de bestellijst). Zelf de touwtjes in handen houden (geen abonnement).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Amstelveen heeft veel voordelen. Voor senioren die zichzelf kunnen redden geeft dit meer zelfstandigheid en structuur. Voor inwoners die hier meer moeite mee hebben is het bijna een vereiste. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat ouderen genoeg vitaminen tot zich nemen. Bovenal deze dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Daarnaast zijn ook diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten enorm verbeterd. Bomvol verse groenten, noodzakelijke vitaminen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het klaarmaken van deze de lekkerste maaltijden doet u gewoon in de magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Amstelveen: “bezorgen geeft veel vrijheid in postcodegebied 1180, 1181, 1182, 1183, 1184, 1185, 1186, 1187, 1188, 1189, 1422, 1432”. Mogelijk interessant: Diepvriesmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw individuele wensen. lactosevrij, gemalen, glutenvrij, natriumarm of wellicht veganistisch, vloeibaar, koolhydraatarm, vegetarisch: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: gerechten met plusminus 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!