Maaltijdvoorziening Hilversum

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Hilversum

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Hilversum is zeer populair bij alle inwoners die vanwege leeftijd of een handicap tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Hilversum onderscheiden we velerlei maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Bijvoorbeeld de bekende landelijke leveranciers als Apetito, of lokale instellingen die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Met dit soort instellingen beschikt men altijd over smaakvolle diners als Omeletstukjes in pangangsaus, sajoer lodeh en bami goreng of Thaise curry. Op deze pagina bekijkt men maaltijddiensten en nuttige inlichtingen wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHilversum
Regio-code035 (+3135)
Postcode1217
Kosten (indicatie)v.a. €5,21
Maaltijd ideeParijse worteltjes

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2023

Subsidie voor maaltijden aan huis in Hilversum

Een uitgekiend voedingsvoorschrift is belangrijk voor uw gezonde leefstijl. Een gezonde maaltijd met voldoende voedingsstoffen staat hierbij centraal. Kan boodschappen doen en lekker kokkerellen niet meer wegens problemen met de gezondheid? En moet u met weinig rondkomen? Gelukkig kunt u aanspraak doen op bruikbare maaltijdregelingen / subsidies. Denk dan aan: een vaste korting op maaltijden aan huis, samen eten in een wijkgebouw, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe kan ik dit regelen? U kunt een beroep doen op meerdere wetten en regelingen (subsidie). In deze paragraaf gaan we dieper in op deze zorgwetten; Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), en tijdelijke mantelzorg. In sommige gevallen heeft u ook recht op bijzondere bijstand in de gemeente Hilversum.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Hilversum. Uniek voor ouderen die hulp nodig hebben bij het zelfstandig thuis wonen en voor mantelzorgers.

 • Een boodschappen-buddy
 • Korting op een maaltijdservice
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

Deze wet langdurige zorg is ontwikkeld voor inwoners die de hele dag goede zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere mensen met dementie en ouderen met een handicap. Er zijn ook maatregelen te nemen voor de maaltijd (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Het eten in de mond stoppen
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Misschien wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Vaak gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een magnetronmaaltijd opwarmen
 • eten in de mond stoppen
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familieleden of vrienden. In sommige situaties kunnen vrienden helpen met naar de supermarkt gaan of samen eten. In Hilversum zijn er ook vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Meer info op o.a. Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Hilversum vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Hilversum? In deze plaats vinden we verscheidene tafeltje dekjes en instanties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. U kunt denken aan gerechten als Speklap in jus, rode bietjes en gekookte aardappelen en Gehaktbal, satésaus, sperziebonen, geb, aardappelen. U kunt kiezen voor organisaties met expertise op het gebied van koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en aanbieders die het diner opgewarmd bezorgen.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Probeer dan eerst eens koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. U gebruikt kort de magnetron wanneer u dat schikt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en is er niet iemand die u ondersteunt? Probeer dan eens tafeltje dekje. De maaltijd wordt opgewarmd geleverd, u hoeft niets te doen.
 • Onderstaand tonen wij een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale partijen, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Floor PoelierKapittelweg 1251216 HXHilversum
Tergooi Restaurant BlaricumRijksstraatweg 11261 ANBlaricum
De ZorgsteenLiebergerweg 5861223 PXHilversum
Gooise Tafel MaaltijdserviceNieuwe Havenweg 20-C1216 BSHilversum
Amaris – ZuiderheideDiependaalselaan 3371215 KGHilversum
BuurtzorgKortenhoefsedijk 85K 1C1241 LSKortenhoef
BuurtzorgSint Annepad 121231 ATLoosdrecht
Restaurant LarenhoveEemnesserweg 421251 NDLaren
Cafe/restaurant De KleppermanNaarderstraat 811251 BGLaren
EmtinckhofEikenlaan 511231 BGLoosdrecht
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Stuur ons dan een mail.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Hilversum

Verscheidene buurthuizen in en rondom Hilversum bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een apart buurtrestaurant voor ouderen. Lokale wijkrestaurants hebben een aanbod gezonde gerechten zoals Vegetarische balletjes in satésaus met gebakken ei en nasi goreng, voor scherpe prijzen. Daar is er ook ruimte voor ontmoeting. Zo nu en dan bestaat er de optie om het eten af te halen of te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.hilversum.nl vindt u aanvullende info over de seniorenrestaurants in uw omgeving. Wellicht relevant: Kant en klaar maaltijden.

Feiten

Maaltijd ideën

 • Rode bieten met een speklap en jus
 • Hutspot met hachee
 • Rundergoulash
 • Varkensprocureur in jus
 • Macaroni, groenten-tomatensaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Wat is het precieze probleem? Kiest men voor beperkte ondersteuning zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of gaat het om zwaardere zorg als het toedienen van eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Doorzoek welke zorgvormen beschikbaar zijn. Vergelijk WMO, WLZ en zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat uw gemeente Hilversum doet rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.hilversum.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice uitkiezen

  Vergelijk de maaltijdservices in Hilversum voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Bekijk grondig de beste- en betaalmogelijkheden en de variatie in gerechten. Vraag of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  De gerechten kunt u thuis verwachten, gebruikelijk door uw eigen bezorger. Het verwarmen van de thuismaaltijd gaat zonder slag of stoot d.m.v. de magnetron en / of oven. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en verhit de maaltijd in circa 5 – 7 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

In grote lijnen zijn er 3 mogelijkheden: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en koelvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om super verse leveringen, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar minder vers en gezond. Tafeltje dekje is makkelijk op momenten wanneer zelf opwarmen niet lukt.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met het type eten. Vriesverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €3,80. Verse koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €6,30. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Hilversum bestelt u vanaf €8,00. Veelal zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw ouders? De senioren-maaltijdservice kan de oplossing zijn. Proberen? Kies eens proef bestellingen (pakketten). Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice voor 65-plussers legt het eerste contact met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, en de persoonlijke bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en verstrekt benodigde info.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Heeft u een operatie achter de rug, en wenst u tijdelijk seniorenmaaltijden thuis krijgen? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. U bestelt wekelijks de maaltijden die u aanspreken (telefonisch, online en met de bestellijst). U hebt dus geen verplichtingen (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in december 2023

Eten aan huis bezorgen in Hilversum is een service waar velen gebruik van maken. Voor cliënten die zelfstandig kunnen koken levert dit meer rust en voordeel. Voor inwoners die niet meer op eigen benen staan is het soms de enige oplossing. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat senioren fit en vitaal blijven. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Verder zijn ook de diepvries- en koelverse maaltijden enorm verbeterd. Bomvol verse groenten, goede voedingsstoffen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het bereiden van deze uitstekende maaltijden doet u snel via magnetron of oven, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Hilversum: “bezorgen faciliteert veel zelfstandigheid in postcodegebied 1200, 1201, 1202, 1211, 1212, 1213, 1214, 1215, 1216, 1217, 1218, 1221, 1222, 1223, 1403”. Ga door naar: Koelverse maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw dieet, allergie of voorkeuren. zoutarm, lactosevrij, gemalen, natriumarm of eiwitrijk, veganistisch, vloeibaar, koolhydraatarm: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: voedsel met minder dan < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!