Maaltijdvoorziening Edam-Volendam

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Edam-Volendam

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Edam-Volendam is geschikt voor alle ouderen die i.v.m ouderdom of een handicap niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. In de gemeente Edam-Volendam kunt u kiezen uit veel interessante maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit zijn landelijk opererende diensten als Vers aan Tafel, of gespecialiseerde maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Met behulp van soortgelijke oplossingen heeft men de beschikking over gezonde menu’s zoals Nasi goreng, quorn, satésaus of Kalkoengeschnetzeltes arrabiatasaus, Romanescomix, Volkoren macaroni. Op dit portaal vindt men de verschillende services en bruikbare kennis ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Regio-code0299 (+31299)
Postcode1132
Kosten (indicatie)v.a. €5,11
Maaltijd ideeBami babi pangang

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Edam-Volendam

Een juist eetpatroon is noodzakelijk voor voldoende energie en levenslust. Een gezond diner met genoeg voedingsstoffen moet dan ook het streven zijn. Lukt naar de supermarkt gaan en koken niet meer op eigen houtje wegens problemen met de gezondheid? En beschikt u over onvoldoende geld? Gelukkig onderscheiden we verschillende maaltijdregelingen / subsidies. Concreet: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Waar heb ik recht op? We onderscheiden meerdere zorgwetten en maaltijdsubsidies. Hierna vertellen we wat meer over de meest toegepaste wetten: Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), en tijdelijke mantelzorg. Soms kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand via de gemeente Edam-Volendam.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) gaat uit vanuit de gemeente Edam-Volendam. Te gebruiken door ouderen die problemen ondervinden bij het zelfredzaam blijven en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Informeer bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor hulpbehoevenden die de hele dag speciale zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: dementerende mensen en bejaarden met een beperking. Ook is er budget beschikbaar voor voeding en drinken (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Doorgaans gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg die mensen geven vanwege een persoonlijke relatie die ze hebben. Soms kan familie helpen met boodschappen doen of een maaltijd brengen. In Edam-Volendam kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Meer ondersteuning in huis
 • Zie ook Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Edam-Volendam vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Edam-Volendam? In deze plaats kunt u kiezen uit verscheidene keukens en instanties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en beperkten. Denk dan aan Gehaktbal, witlof, gekookte aardappelen, bieslook en Ribkarbonade in jus. U kunt kiezen voor organisaties die zich focussen op vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en bedrijven die het diner opgewarmd leveren.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Ontdek dan het gemak van koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. U zet het in de magnetron op een moment dat het u schikt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en kent u niemand die u ondersteunt? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Het menu wordt warm bezorgd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Onderstaand vindt u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale organisaties, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Zorgcirkel – Friese VlaakFriese Vlaak 391132 MPVolendam
Keurslager SpronkZuideinde 141141 VJMonnickendam
Keurslager TaamHoogstraat 31135 BZEdam
Zorgcirkel – Sint NicolaashofSint Nicolaashof 11131 GTVolendam
Frans Kelders CuisinierDen Ilp 33A1127 PCDen Lip
Catering MonnickendamHavenstraat 341141 AXMonnickendam
Zorgcirkel – De MeerminPaulus Pietersstraat 11135 GSEdam
Keurslager SpronkHet Spil 401141 SGMonnickendam
BuurtzorgHermanus Reyntjeslaan 21141 HCMonnickendam
Vandaag Kook IkJan Nieuwenhuizenplein 111135 WTEdam
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Stuur dan een bericht.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Edam-Volendam

Verscheidene zorghuizen in de omgeving van Edam-Volendam bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een sociaal buurtrestaurant voor ouderen. Sociale wijkrestaurants serveren lekkere maaltijden zoals Twentse gehaktbal met vleesjus, gekookte aardappelen, rode kool met appel, tegen een aantrekkelijke prijs. In zo’n omgeving kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Doorgaans is het ook mogelijk om de maaltijden aan huis te bezorgen. Middels www.edam-volendam.nl treft u aanvullende info over de seniorenrestaurants in uw gemeente. Ga door naar: ZVW.

Feiten

Geschikte maaltijden

 • Linzensoep
 • Linzensoep met bleekselderij
 • Stamppot rode kool met hachee
 • Speklapjes met jus en preistamppot
 • Lasagna bolognese

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Wat voor soort zorg is er nodig? Gaat u voor beperkte ondersteuning zoals boodschappen doen of koken? Of gaat het om permanente ondersteuning als het toedienen van eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Doorzoek welke vormen van hulp toepasbaar zijn. Bekijk WLZ, WMO & zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat de gemeente Edam-Volendam kan betekenen inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.edam-volendam.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier zoeken

  Analyseer de maaltijdservices in Edam-Volendam voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Let vooral op de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en eventuele diëten. Zoek uit of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  De gerechten zult u thuisbezorgd krijgen, altijd door een vaste bezorger. De bereiding van het gerecht is gemakkelijk door middel van oven of magnetron. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, zet de instellingen op 600 watt en kies voor een opwarmtijd van circa 6 – 7 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

Feitelijk zijn er 3 mogelijkheden: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of koelvers. Het handige van koelvers is 100% verse maaltijd, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers kan je langer bewaren, maar beperkt vers en gezond. Tafeltje dekje biedt uitkomst in het geval dat een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met de gekozen opties. Vriesverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €5,20. Koelverse/dagverse maaltijden zijn er al voor €6,80. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Edam-Volendam is beschikbaar vanaf €7,20. Meestal is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een (online) maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Voor een test bestelt men zo’n proefbestelling (pakket). Vul de gegevens van uw ouders in. De senioren-maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de eigen bezorgservice brengt het eten bij hen thuis en geeft antwoord op vragen.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wilt u tijdelijk opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men kiest altijd zelfstandig de maaltijden (met de bestellijst, online en telefonisch). Het is dus helemaal vrijblijvend (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Edam-Volendam kent vele pluspunten. Voor bejaarden die zichzelf kunnen redden geeft dit meer vrijheid en gemak. Voor cliënten die niet meer op eigen benen staan is het haast onvermijdbaar. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat senioren voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Populair zijn met name de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Tevens zijn ook de koelverse – en diepvriesmaaltijden steeds gezonder. Ze bevatten steeds meer groenten, goede mineralen (B12) en steeds minder zout en vet. Het opwarmen van deze smaakvolle maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Edam-Volendam: “bezorgen resulteert in veel zelfstandigheid in postcodegebied 1130, 1131, 1132”. Mogelijk interessant: Boodschappenhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw diëten en allergieën. glutenvrij, gemalen, zoutarm, lactosevrij en ook vloeibaar, koolhydraatarm, eiwitrijk, veganistisch: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: specialiteiten met ruwweg 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente