Maaltijdvoorziening Waalwijk

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Waalwijk

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Waalwijk is in het leven geroepen voor alle bejaarden die door ouderdom of een lichamelijke handicap niet zelfstandig kunnen koken. Voor de gemeente Waalwijk kunt u kiezen uit verscheidene maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit zijn grote landelijke instanties als Uitgekookt, of regionale restaurants die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. D.m.v. soortgelijke mogelijkheden kan elke oudere weer genieten van voedzame diners als Kalfssaucijs met mosterdjus, gebakken wedges en bloemkool a la crème of Thais gestoofde vis, wilde rijst, doperwten. Op deze pagina bekijkt u beschikbare bedrijven en waardevolle kennis omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWaalwijk
Regio-code0416 (+31416)
Postcode5141
Kosten (indicatie)v.a. €6,98
Maaltijd ideeZuurkoolstamppot

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen februari 2024

Subsidie voor maaltijden aan huis in Waalwijk

Een juist voedingspatroon is aan te raden voor uw gezonde leefstijl. Een voedzame maaltijd met voldoende voedingsstoffen draagt hier zeker aan bij. Lukt een supermarkt bezoeken en het bereiden van een maaltijd niet meer omwille van problemen met de gezondheid? Of heeft u weinig financiële middelen? In dat geval zijn er prima subsidies en maaltijdregelingen. Dat kan betekenen: een vaste korting op maaltijden aan huis, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Heeft u hulp nodig? Er zijn diverse (lokale) regelingen en subsidies. Hierna zoomen we in op deze zorgwetten; Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), en lokale mantelzorg. Mogelijk is er ook speciale bijzondere bijstand via de gemeente Waalwijk.

WMO 2024

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Waalwijk. Relevant voor ouderen die tegen problemen aanlopen bij het zelfstandig thuiswonen en voor mantelzorgers.

 • Een boodschappen-buddy
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor bejaarden die 24 uur per dag professionele zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: ouderen met dementie of bejaarden met handicaps. Tevens is er financiële ruimte voor het diner (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Iemand die het eten toedient
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. In de regel wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • eten in de mond stoppen
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is ondersteuning aan iemand met wie zij een sociale relatie hebben. In sommige situaties kan een partner helpen met een bezoekje aan de winkel brengen of het bereiden van een maaltijd. In Waalwijk zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Individuele zorg
 • Bekijk ook mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Waalwijk vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Waalwijk? In uw omgeving bestaat er de keuze uit allerlei services en zorghuizen die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en beperkten. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Gehaktbal, witlof, gekookte aardappelen, bieslook en Hamlapje, tuinboontjes, spekjes, aardappelpuree, bieslook. U kunt kiezen voor aanbieders die zich vooral richten op diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en bezorgdiensten die het eten opgewarmd bezorgen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Wij raden aan om te beginnen met vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden op een moment dat het u schikt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Beschikt u niet over een keuken, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die u ondersteunt? Probeer dan eens tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm afgeleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Hieronder treft u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale bezorgers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij LaurijssenHofstade 1a5131 ZKAlphen
Beppie`s MaaltijdserviceMuntelstraat 35211 PTDen Bosch
Slagerij MutsaersDoctor Kuyperlaan 1795142 TCWaalwijk
Sint Franciscus – De VertoeverijKerkstraat 205126 GCGilze
Keurslager de JongRaadhuisstraat 255126 CKGilze
Lekker Gewoon Uit LoonGerlachusstraat 755175 AKLoon op Zand
Actief ZorgIndustrieweg 485145 PWWaalwijk
Keurslager SlendersSchapenmarkt 85211 ETs-Hertogenbosch
Keurslagerij MartensOranjeplein 315175 BELoon op Zand
Keurslager van VugtGrotestraat 1335151 BKDrunen
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Neem dan contact met ons op.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Waalwijk

Verscheidene zorginstellingen in de streek Waalwijk bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een apart buurtrestaurant voor senioren. Dit soort wijkrestaurants faciliteren verse gerechten zoals Boerengehaktschotel met aardappelpuree, voor enkele euro’s. Hier is er ook ruimte voor ontmoeting. Af en toe is het tevens mogelijk om de maaltijden thuis af te leveren. Op de website www.waalwijk.nl leest u meer informatie overde seniorenrestaurants waar u heen kunt. Ga door naar: Bijzondere bijstand.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Waalwijk
 • Netnummer: 0416 (+31416)
 • Centrale postcode: 5141
 • Lokale wijk: Waalwijk

Smaakvolle maaltijden

 • Kip tandoori
 • Spinaziestamppot, braadworst
 • Witlof ovenschotel
 • Indisch gehaktbrood
 • Vissoep

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Waar heeft men behoefte aan? Doelen we op beperkte zorg zoals een maaltijd opwarmen? Of hebben we het over permanente zorg als thuiszorg?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Bekijk welke soorten zorg te kiezen zijn. Bekijk WLZ, WMO & zorg vanuit de zorgverzekering. Lees u ook in over wat de gemeente Waalwijk regelt betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.waalwijk.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice uitzoeken

  Analyseer de maaltijdservices in Waalwijk voor ouderen en kies een geschikte. Neem zaken in acht als: bestelopties, betaalopties, klantenservice en beschikbare diëten. Probeer of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  Uw menu’s worden aan huis bezorgd, steeds vaker door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het eten opwarmen gebeurt zonder problemen door middel van oven of magnetron. Prik gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en verhit de maaltijd in zo’n 6 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

Feitelijk zijn er drie opties: vriesvers, koelvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het grote koelvers voordeel: maximale versheid, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar verminderd vers en smaakvol. Tafeltje dekje is perfect voor senioren waarbij eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

De prijs die u betaalt hangt af van het soort gerecht. Vriesverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €5,30. Koelverse/dagverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €7,30. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Waalwijk vindt u al vanaf €7,70. Niet zelden is dit bedrag inclusief bezorging.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een ouderen-maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. De dienst zelf proberen kan met proefpakketten. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Een maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen om het e.e.a. uit te leggen. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de lokale bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en verstrekt benodigde info.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u voor 1 of 2 weken opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. U bepaald wekelijks eigenhandig de maaltijden (telefonisch, online & met de bestellijst). U houdt de regie in eigen handen (zonder afnameverplichting).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in februari 2024

Eten aan huis bezorgen in Waalwijk is een service waar velen gebruik van maken. Voor senioren die zelfstandig kunnen koken geeft dit meer tijd en voordeel. Voor inwoners die daar meer problemen mee ondervinden is het iets noodzakelijks. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat senioren fit en vitaal blijven. In het bijzonder deze dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Tevens zijn ook de diepvries- en koelverse gerechten steeds beter. Altijd met voldoende groente, goede bouwstoffen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het bereiden van deze ambachtelijke maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Waalwijk: “bezorgen geeft veel zelfstandigheid in postcodegebied 5140, 5141, 5142, 5143, 5144, 5145, 5146”. Klik verder naar WLZ.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw diëten en allergieën. glutenvrij, zoutarm, natriumarm, gemalen of wellicht vloeibaar, vegetarisch, veganistisch, koolhydraatarm: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: maaltijden met maximaal 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente