Maaltijdvoorziening Gilze en Rijen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Gilze en Rijen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Gilze en Rijen is in het leven geroepen voor alle inwoners die vanwege leeftijd of een handicap niet in de keuken kunnen staan. In de gemeente Gilze en Rijen zien we veel maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit zijn landelijke instellingen als Apetito, of gespecialiseerde instellingen die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Door deze mogelijkheden zit er niemand zonder smaakvolle gerechten zoals Hachee met rodekool en witte rijst en/of Zalmfilet met bos-uitjessaus, sperziebonen en aardappelpuree. Via maaltijdvoorzieningen.nl doorzoekt u maaltijddiensten en praktische details wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGilze en Rijen
Regio-code0161 (+31161)
Postcode5121
Kosten (indicatie)v.a. €6,64
Geschikte maaltijdPasta Venetia

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Gilze en Rijen

Een gebalanceerd voedingsvoorschrift is aan te raden voor de gezondheid. Een gezonde maaltijd met voldoende vitaminen moet dan ook het streven zijn. Lukt een bezoekje aan de winkel en koken niet langer zelfstandig gezien uw complicaties rondom de gezondheid? En beschikt u over onvoldoende geld? Dan onderscheiden we belangrijke subsidies / maaltijd regelingen. Vaak komt dat neer op: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp bij u thuis. Hoe kan ik dit regelen? Er zijn meerdere wetten en subsidieregelingen. Daarom verwerken we een aantal van deze wetten: WMO-ondersteuning, wijkverpleging uit de Zvw en de WMO, en persoonlijke mantelzorg. Mogelijk zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand bij de gemeente Gilze en Rijen.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) gaat uit vanuit de gemeente Gilze en Rijen. Relevant voor ouderen die moeilijkheden hebben met het zelfredzaam blijven en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Boodschappenhulp
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is bedoeld voor senioren die 24/7 zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: senioren met dementie of mensen met fysieke ongemakken. De wet biedt ook hulp bij eten en drinken (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Gezamenlijk eten
 • Meer info via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Misschien wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. In de regel gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • toezicht bij eten
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die vaak familie aan een naaste verlenen. Dikwijls kan iemand uit de sociale omgeving ondersteunen bij een supermarkt bezoeken of samen eten. In Gilze en Rijen zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Extra handjes in huis
 • Verdere info vindt u ook op NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Gilze en Rijen vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Gilze en Rijen? In deze streek bestaan er veel verschillende keukens en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en beperkten. Bijvoorbeeld Kersenpannenkoek of Varkenshaas boontjes schotel. U kunt kiezen uit aanbieders met een ruim aanbod diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en maaltijdservices die de gerechten warm bezorgen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. U zet het in de magnetron op ieder gewenst moment. U geniet van maximale vrijheid.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en heeft u geen thuiszorg die u ondersteunt? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt warm afgeleverd, u hoeft niets te doen.
 • Onderstaand vindt u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager MutsaersWilhelminaplein 155121 ESRijen
Lekker Gewoon Uit LoonGerlachusstraat 755175 AKLoon op Zand
Keurslager de JongRaadhuisstraat 255126 CKGilze
ThebeSint Janstraat 65111 VRBaarle-Nassau
Het VershoekskeCor van der Bokstraat 35111 VCBaarle-Nassau
Slagerij MutsaersDoctor Kuyperlaan 1795142 TCWaalwijk
Sint Franciscus – De VertoeverijKerkstraat 205126 GCGilze
Keurslager van VugtGrotestraat 1335151 BKDrunen
Actief ZorgIndustrieweg 485145 PWWaalwijk
Slagerij LaurijssenHofstade 1a5131 ZKAlphen
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Stuur dan een bericht.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Gilze en Rijen

Een deel van de zorghuizen in de omgeving van Gilze en Rijen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een apart buurtrestaurant voor ouderen. Dit soort wijkrestaurants faciliteren lekkere maaltijden als Macaroni, groenten-tomatensaus, voor enkele euro’s. Op deze plek kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Af en toe bestaat er de mogelijkheid om het eten te laten bezorgen. Aan de hand van www.gilzerijen.nl checkt u handige info over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Mogelijk interessant: Apetito.

Feiten

Lekkere maaltijden

 • Witlofschotel met ham
 • Gestoofde spitskool
 • Ajam pangang, bami goreng
 • Heldere uiensoep
 • Braadworst in jus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Om wat voor zorg gaat het? Gaat het om beperkte ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of hebben we te maken met permanente ondersteuning als hulp bij het eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Informeer naar de verschillende soorten zorg die beschikbaar zijn. Check WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering & WMO. Check ook wat de gemeente Gilze en Rijen kan betekenen wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.gilzerijen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst uitzoeken

  Beoordeel de maaltijdservices in Gilze en Rijen voor ouderen en start met bestellen. Let op belangrijk dingen zoals: bezorg- en betaalmogelijkheden en het assortiment. U kunt uitzoeken of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  De menu’s worden aan huis bezorgd, tegenwoordig door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. De bereiding van het gerecht gaat zonder slag of stoot in de magnetron of oven. Maak wat gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en kies voor ongeveer een kleine 8 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

In de basis zijn er drie keuzemogelijkheden: vriesvers, koelvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Het handige van koelvers is super verse leveringen, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter beperkt fris en verantwoord. Tafeltje dekje komt van pas in het geval dat een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met het type eten. Diepvriesmaaltijden zijn er al voor €4,30. Koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €6,20. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Gilze en Rijen is beschikbaar vanaf €7,80. Gewoonlijk wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Probeer het uit met zo’n proefbestelling (pakket). Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice voor 65-plussers zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen om kennis te maken. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste chauffeur brengt de gerechten bij uw ouders thuis en verstrekt benodigde info.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wilt u tijdelijk bezorgmaaltijden thuis ontvangen? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. U bestelt altijd zelf de gerechten (online, telefonisch & met de bestellijst). U bent dus volledig flexibel (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Gilze en Rijen is ontzettend handig. Voor ouderen die zichzelf kunnen redden resulteert dit in meer vrijheid en structuur. Voor mensen die hier meer moeite mee hebben is het vrijwel onmisbaar. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat hulpbehoevenden voldoende voeding binnenkrijgen. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Daarbij zijn de diepvries- en koelverse gerechten steeds beter. Vaak met 250 gram + groente, noodzakelijke vitaminen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het klaarmaken van deze de lekkerste maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Gilze en Rijen: “bezorgen biedt veel zelfstandigheid in postcodegebied 5120, 5121, 5122”. Klik verder naar Dieetmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw dieet, allergie of voorkeuren. natriumarm, glutenvrij, lactosevrij, zoutarm of misschien koolhydraatarm, vloeibaar, veganistisch, vegetarisch: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: gerechten met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente