Maaltijdvoorziening Baarle-Nassau

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Baarle-Nassau

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Baarle-Nassau is aantrekkelijk voor alle inwoners die vanwege ouderdom of door een lichamelijke beperking niet in de keuken kunnen staan. In de gemeente Baarle-Nassau onderscheiden we verscheidene maaltijdvoorzieningen voor senioren. Denk dan aan bedrijven met landelijke dekking als Mealhero, of zorghuizen en bedrijven die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Door zulk soort services zit er niemand zonder uitstekende gerechten zoals Kip naar oma’s recept sperziebonen, aardappelpuree, tomatenblokjes en/of Thais gestoofde vis, pikante cajun rijst. Via maaltijdvoorzieningen.nl bekijkt men aanbieders en bruikbare details over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBaarle-Nassau
Regio-code0162 (+31162)
Postcode5111
Kosten (indicatie)v.a. €6,43
Geschikte maaltijdTomatensoep

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Baarle-Nassau

Een gebalanceerd voedingsvoorschrift is belangrijk voor een verantwoorde levensstijl. Een gezond diner met genoeg mineralen is dan ook essentieel. Wil een supermarkt bezoeken en gerechten klaarmaken niet meer zelf als gevolg van fysieke ongemakken? En heeft u laag inkomen? Dan kunt u gebruik maken van bruikbare maaltijdregelingen en subsidies. Die faciliteren maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of wijkverpleging. Hoe maak ik hier aanspraak op? Er zijn verscheidene subsidievormen en zorgwetten. In deze paragraaf behandelen we de populairste vormen: de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, en mantelzorg. Mogelijkerwijs heeft u ook recht op bijzondere bijstand binnen de gemeente Baarle-Nassau.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Baarle-Nassau. Te gebruiken door mensen die problemen ondervinden bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Boodschappenhulp
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor inwoners die de hele dag door professionele zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere dementerende bejaarden of bewoners met een handicap. Er zijn ook maatregelen te nemen voor het diner (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Gezamenlijk eten
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Vaak gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • eten in de mond stoppen
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp of zorg aan een bekende uit de omgeving die dit nodig heeft. In sommige gevallen kunnen vrienden helpen met het doen van boodschappen of een maaltijd brengen. In Baarle-Nassau staan ook vrijwilligers klaar als aanvulling op de mantelzorg.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Individuele zorg
 • Bezoek ook eens Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Baarle-Nassau vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Baarle-Nassau? In deze streek zien we een hoop bedrijven en zorghuizen die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en beperkten. U kunt denken aan Gestoofde peertjes en Omelet in bearnaisesaus, Zilvervliesrijst-groenteschotel. U kunt kiezen voor bezorgdiensten gespecialiseerd in diepvriesgerechten en koelverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en services die uw maal opgewarmd leveren.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Probeer dan eerst eens koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen wanneer u dat uitkomt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en is er niet iemand die u hierbij hulp kan bieden? Probeer dan eens tafeltje dekje. Het menu wordt warm gebracht, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hieronder vindt u een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale partijen, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Het VershoekskeCor van der Bokstraat 35111 VCBaarle-Nassau
Actief ZorgIndustrieweg 485145 PWWaalwijk
ThebeSint Janstraat 65111 VRBaarle-Nassau
Keurslager van StrienHoofdstraat 645109 ADs Gravenmoer
Eethuis van HolstKardinaal van Rossumstraat 655104 HLDongen
Sint Franciscus – De VertoeverijKerkstraat 205126 GCGilze
Keurslager MutsaersWilhelminaplein 155121 ESRijen
Slagerij MutsaersDoctor Kuyperlaan 1795142 TCWaalwijk
Slagerij LaurijssenHofstade 1a5131 ZKAlphen
Keurslager de JongRaadhuisstraat 255126 CKGilze
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Contact opnemen kan per mail.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Baarle-Nassau

Verscheidene bejaardentehuizen in de streek Baarle-Nassau bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Dergelijke wijkrestaurants serveren lekkere menu’s als Scharrolletjes, hollandaisesaus, erwten, wilde spinazie, rijst, tegen lage kosten. Daar is er ook ruimte voor ontmoeting. Af en toe is het ook mogelijk om het eten te laten bezorgen. Middels www.baarle-nassau.nl vindt u handige info over de seniorenrestaurants in uw omgeving. Bezoek de pagina: Uitgekookt.

Kerngegevens

Maaltijd ideën

 • Runderhachee, witte rijst, bloemkool
 • Geglaceerde wortel
 • Bloemkoolsoep
 • Stukjes rundvlees in jus
 • Wisselmenu Asperge Brabanconne

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Welke vorm van zorg is gewenst? Kiest men voor tijdelijke zorg zoals het bezorgen van maaltijden? Of gaat het om zwaardere zorg als wijkverpleging?

 2. Aanvragen van subsidie

  Is de zorgvraag bekend? Bekijk welke vormen van zorg tot de opties behoren. Check WMO, zorg vanuit de zorgverzekering & WLZ. Bekijk ook wat uw gemeente Baarle-Nassau regelt wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.baarle-nassau.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier selecteren

  Onderzoek de maaltijdservices in Baarle-Nassau voor ouderen en maak een keuze. Neem zaken in acht als: beschikbare bezorgdagen en eventuele diëten. Vraag of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  De bestellingen worden aan huis bezorgd, doorgaans door een lokale bezorger, op een vast moment. Het verwarmen van de maaltijd kan simpelweg door middel van oven of magnetron. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en verhit de maaltijd in circa 6 – 7 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

U heeft eigenlijk drie keuzemogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers of koelvers. De meerwaarde van koelvers is 100% verse ingrediënten, maar een beperkte houdbaarheid. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, echter minder fris en lekker. Tafeltje dekje is praktisch in het geval dat zelf opwarmen niet lukt.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met de gekozen opties. Vriesverse maaltijden zijn er al vanaf €4,40. Verse koelverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €7,50. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Baarle-Nassau is verkrijgbaar vanaf €8,20. Vaak wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw ouders? Een (online) maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. De dienst zelf proberen kan met proef bestellingen (pakketten). Vul de benodigde gegevens in. Een (online) maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Zo wordt er een levering ingepland, de lokale chauffeur brengt het eten bij hen thuis en neemt de laatste zaken door.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wilt u voor een paar weken een bezorgservice voor maaltijden? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men selecteert wekelijks zelfstandig de maaltijden (online, met de bestellijst of telefonisch). U bent dus volledig flexibel (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Baarle-Nassau is een service waar velen gebruik van maken. Voor ouderen die zelf de boodschappen doen en koken geeft dat meer rust en autonomie. Voor ouderen die niet meer zelfstandig kunnen koken is het meer een noodzaak. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat ouderen voldoende voeding binnenkrijgen. In het bijzonder deze dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Verder zijn ook de diepvries + koelverse menu’s enorm verbeterd. Vaak met 250 gram + groente, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en steeds minder zout en vet. Het bereiden van deze gezonde maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Baarle-Nassau: “bezorgen houdt in: veel autonomie in postcodegebied 5109, 5110, 5111”. Mogelijk interessant: Maaltijdhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. zoutarm, gemalen, glutenvrij, lactosevrij of wellicht vegetarisch, veganistisch, eiwitrijk, vloeibaar: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: menu’s met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente