Maaltijdvoorziening Dongen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Dongen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Dongen is er voor alle hulpbehoevenden die door ouderdom of beperking geen boodschappen kunnen doen. In de gemeente Dongen kan men kiezen uit veel interessante maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. We spreken dan over landelijke maaltijdservices als Apetito, of zorghuizen en vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Door middel van zulk soort instellingen kan men zeker zijn van complete menu’s zoals Kalkoen in pomodorisaus, sperziebonen en gekookte aardappelen en Koolvis met mosterdsaus, prei en gekookte aardappelen. Onderstaand doorzoekt men eet-instellingen en waardevolle gegevens omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDongen
Regio-code0162 (+31162)
Postcode5104
Kosten (indicatie)v.a. €6,56
Geschikte maaltijdGarnalensoep

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Dongen

Een eigen voedingspatroon is essentieel voor uw gezonde leefstijl. Een gezond diner met voldoende groenten mag men niet overslaan. Wil boodschappen kopen en lekker kokkerellen niet meer als gevolg van gezondheidsproblemen? En heeft u laag inkomen? Als antwoord daarop bestaan er interessante subsidies / maaltijd regelingen. Dit houdt in: een vaste korting op maaltijden aan huis, met korting eten in een wijkrestaurant, of thuiszorg. Hoe gaat dit precies in z’n werk? We onderscheiden velerlei wetten en regelingen (subsidie). In het volgende schema vertellen we wat meer over de populairste vormen: WMO, wet langdurige zorg of via de thuiszorg (via de zorgverzekeraar), en persoonlijke mantelzorg. Misschien zijn er regelingen voor bijzondere bijstand bij de gemeente Dongen.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Dongen. Relevant voor senioren die moeilijkheden hebben met het zelf runnen van een huishouden en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is gericht op senioren die de hele dag extra zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan bejaarden met dementie of hulpbehoevenden met een beperking. De wet biedt ook hulp bij eten en drinken (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Het eten in de mond stoppen
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en ontvangt u al veel zorg? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Over het algemeen ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familieleden of vrienden. Gelukkigkan iemand uit de sociale omgeving helpen met een supermarkt bezoeken of een maaltijd opwarmen. In Dongen kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Persoonlijke zorg
 • Raadpleeg ook eens zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Dongen vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Dongen? In en rondom uw woonplaats bestaat er de keuze uit verschillende partijen en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. Bijvoorbeeld Jonge kabeljauw in roomsaus of Gepocheerde koolvisfilet met vissaus, gestoofde prei en aardappelpuree. Er zijn leveranciers die zich focussen op koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en services die de menu’s opgewarmd bezorgen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Dan bent u goed af met diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden zodra u het schikt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Kun u dit zelf niet, en is er geen mantelzorger die daarbij ondersteuning biedt? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw avondmaal wordt warm geleverd, u hoeft niets te doen.
 • Hieronder vindt u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Eethuis van HolstKardinaal van Rossumstraat 655104 HLDongen
Slagerij LaurijssenHofstade 1a5131 ZKAlphen
Keurslager van StrienHoofdstraat 645109 ADs Gravenmoer
SPAR MaaltijdserviceEuropaplein 455101 VWDongen
Keurslager LaureijsDorpsplein 245094 GJLage Mierde
Keurslager MutsaersWilhelminaplein 155121 ESRijen
Het VershoekskeCor van der Bokstraat 35111 VCBaarle-Nassau
Sint Franciscus – De VertoeverijKerkstraat 205126 GCGilze
Keurslager de JongRaadhuisstraat 255126 CKGilze
ThebeSint Janstraat 65111 VRBaarle-Nassau
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Stuur dan een bericht.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Dongen

Verscheidene zorginstellingen in de omgeving Dongen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een maatschappelijk buurtrestaurant voor ouderen. Regionale wijkrestaurants hebben een aanbod voedzame menu’s zoals Rundvlees met gegrilde groente, tegen een aantrekkelijke prijs. Bij dit ontmoetingspunt is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Af en toe is het mogelijk om de specialiteiten thuis af te leveren. Op de website www.dongen.nl ontdekt u aanvullende info over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Lees verder over Maaltijdservice.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Dongen
 • Netnummer: 0162 (+31162)
 • Hoofdpostcode: 5104
 • Wijk: Dongen

Potentiële maaltijden

 • Zalmfilet in botersaus
 • Kalkoenmedaillons in saus
 • Gestoofde wortel
 • Kibbeling met kruidendip
 • Pasta Carbonara met ei, spek en ui

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Spreken we over beperkte ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of gaat het om meer intensieve ondersteuning als mantelzorg voor eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is de zorgvraag bekend? Check de verschillende soorten zorg die geschikt zijn. Doorzoek Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO of WLZ. Bekijk ook wat de gemeente Dongen verzorgt ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.dongen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice selecteren

  Vergelijk de maaltijdservices in Dongen voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Controleer altijd de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en hoe groot het aanbod is. Kijk of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  De bestellingen zullen thuis geleverd worden, in de regel door een lokale bezorger, op een vast moment. De maaltijd klaarmaken gaat zonder slag of stoot in uw eigen magnetron of oven. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en verhit de maaltijd in ongeveer 6 – 8 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

In grote lijnen zijn er 3 type maaltijden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers of vriesvers. Het grote koelvers voordeel: super verse leveringen, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. De houdbaarheid van vriesvers is beter, maar verminderd vers en vaak zouter. Tafeltje dekje is perfect op het moment dat een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met het soort eten. Vriesverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €4,50. Gezonde koelverse maaltijden bestelt u vanaf €7,20. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Dongen kunt u al aanvragen voor €7,20. In de regel wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw ouders? Zo’n maaltijdservice is dan ideaal. Voor een test bestelt men proefpakketten. Vul de gegevens van uw ouders in. De senioren-maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de lokale bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en geeft een toelichting.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken bezorgmaaltijden thuis ontvangen? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. U selecteert steeds zelf de lekkerste maaltijden (met de bestellijst, telefonisch en online). Het is dus helemaal vrijblijvend (zonder verplichtingen).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Dongen kent vele pluspunten. Voor inwoners die zichzelf kunnen redden levert dit extra tijd en comfort. Voor bewoners die niet zelf hun potje kunnen koken is het meer een noodzaak. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat bejaarden fit en vitaal blijven. Met name deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Verder zijn ook de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten in kwaliteit gestegen. Doorgaans meer dan 200 gram groente, mineralen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het verwarmen van deze ambachtelijke maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Dongen: “bezorgen faciliteert veel autonomie in postcodegebied 5100, 5101, 5102, 5103, 5104, 5105, 5106, 5107”. Bezoek de pagina: Mantelzorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw eetpatroon. gemalen, zoutarm, glutenvrij, lactosevrij of vloeibaar, veganistisch, eiwitrijk, vegetarisch: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: eten met zo’n < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente