Maaltijdvoorziening Voerendaal

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Voerendaal

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Voerendaal is in het leven geroepen voor alle bejaarden die i.v.m ouderdom of ernstige beperkingen niet zelfstandig kunnen koken. Voor de gemeente Voerendaal is er de keuze uit verscheidene maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Het gaat om landelijke maaltijdservices als Mealhero, of gespecialiseerde instellingen die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Door deze services zit er niemand zonder complete recepten zoals Bruine bonenschotel, spek, kip, witte rijst en Slavink met jus, spinazie à la crème en gekookte aardappelen. Onderstaand vergelijkt u beschikbare bedrijven en essentiële info ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieLimburg
GemeenteVoerendaal
Regio-code043 (+3143)
Postcode6367
Kosten (indicatie)v.a. €6,38
Geschikte maaltijdKippensoep

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Voerendaal

Een goed maaltijdplan is essentieel voor een vitaal lichaam. Een voedzaam gerecht met genoeg groenten is daarom ook de basis. Lukt naar de supermarkt gaan en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet eigenhandig door problemen met de gezondheid? En heeft u laag inkomen? In dat geval bestaan er verschillende maaltijdregelingen en subsidies. Concreet: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of thuiszorg. Hoe maak ik hier aanspraak op? U kunt zich beroepen op meerdere maaltijdsubsidies en wetten. Op deze pagina benaderen we de belangrijkste vormen: thuiszorg/wijkverpleging via zorgverzekeraar, de WMO of de WLZ, en lokale mantelzorg. Mogelijkerwijs zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand in de gemeente Voerendaal.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Voerendaal. In het leven geroepen voor senioren die moeilijkheden hebben met het zelfredzaam blijven en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is speciaal voor bewoners die 24 uur per dag speciale zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: ouderen met dementie en mensen met een fysiek ongemak. Ook relevant bij een hulpvraag rondom de maaltijd (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en is er reeds een hoge zorgvraag? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Over het algemeen gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een thuismaaltijd opwarmen
 • toezicht bij eten
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorgen voor familie/bekenden. In sommige gevallen kunnen vrienden ondersteunen bij een supermarkt bezoeken of het bereiden van een maaltijd. In Voerendaal zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Verdere info vindt u ook op NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Voerendaal vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Voerendaal? In deze gemeente vinden we veel verschillende tafeltje dekjes en vrijwilligers die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. Eten zoals Pittige Thaise soep en Champignonsoep. U kunt kiezen uit services die zich focussen op koelverse gerechten en vriesverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en maaltijdservices die de menu’s warm bezorgen.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Wij raden aan om te beginnen met diepvriesgerechten & koelverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, wanneer u dat uitkomt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Beschikt u niet over een keuken, en kent u niemand die kan helpen? Denk dan een na over tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm afgeleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Hieronder tonen wij een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale partijen, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Stichting Tafeltje-Dek-JeCortenbachstraat 56367 EXVoerendaal
BuurtzorgMaastrichterlaan 806374 VSLandgraaf
Zorgcentrum ’t BrookStrijthagenstraat 46367 TNVoerendaal
Durpswinkel ImpulsWilhelminastraat 196351 GNBocholtz
Keurslager KeulenKerkstraat 266336 BBHulsberg
DinnerTime!Dr. Schaepmanstraat 186371 EJLandgraaf
Slagerij KuypersTenelenweg 26367 VVVoerendaal
De Keuken BaronesKerkstraat 16A6374 HKLandgraaf
ZondagsvleesBuizerdweg 116374 BSLandgraaf
Durpswinkel Rode BeukKloosterstraat 576369 ABSimpelveld
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Voerendaal

Diverse zorghuizen in de omgeving van Voerendaal bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een sociaal buurtrestaurant voor senioren. Plaatselijke wijkrestaurants serveren uitstekende maaltijden als Vegetarische balletjes in satésaus met gebakken ei en nasi goreng, voor de kleine portemonnee. In zo’n omgeving is er ook ruimte voor ontmoeting. Bij sommige restaurants is het bovendien mogelijk om de specialiteiten bij u thuis te brengen. Via www.voerendaal.nl bekijkt u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Klik verder naar Kant en klaar maaltijden.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Voerendaal
 • (Net) nummer: 043 (+3143)
 • Hoofdpostcode: 6367
 • Lokale wijk: Voerendaal

Smaakvolle maaltijden

 • Gele rijst
 • Geglaceerde wortel
 • Macaroni
 • Braadworst in barbecuesaus
 • Zomerzuurkool met casselerrib

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Doelen we op tijdelijke ondersteuning zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of betreft het meer grondige zorg als het toedienen van eten?

 2. Een subsidie regelen

  Is de zorgvraag bekend? Check welke soorten zorg tot de opties behoren. Informeer over Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ en WMO. Lees u ook in over wat uw gemeente Voerendaal aanbiedt met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.voerendaal.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst kiezen

  Ontdek de maaltijdservices in Voerendaal voor ouderen en kies een geschikte. Let goed op de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en het assortiment. Zoek uit of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  De gerechten kunnen thuisbezorgd worden, steeds vaker door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het verwarmen van de thuismaaltijd gebeurt zonder problemen in uw eigen magnetron of oven. Prik gaatjes in de folie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en verwarm het gerecht zo’n 7 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 alternatieven: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers en koelvers. De meerwaarde van koelvers is super verse leveringen, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter beperkt fris en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje is ideaal wanneer eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van het soort gerecht. Vriesverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €3,70. Dagverse/koelverse maaltijden vindt u al vanaf €6,70. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Voerendaal is beschikbaar vanaf €7,40. Gewoonlijk is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw ouders? Een ouderen-maaltijdservice is dan ideaal. Proberen? Kies eens proef bestellingen (pakketten). Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice voor 65-plussers zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen voor nadere toelichting. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de regionale bezorger brengt het eten bij hen thuis en kan eventuele vragen behandelen.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wenst u tijdelijk seniorenmaaltijden thuis krijgen? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men bepaald steeds zelf de lekkerste maaltijden (met de bestellijst, telefonisch of online). Altijd geheel vrijblijvend (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Voerendaal is een service waar velen gebruik van maken. Voor ouderen die zelf de boodschappen doen en koken biedt dit meer zelfstandigheid en regelmaat. Voor bejaarden die niet meer naar de winkel kunnen is het soms de enige oplossing. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat senioren voldoende voeding binnenkrijgen. In het bijzonder de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Evenzeer zijn de koelverse en diepvriesmaaltijden in kwaliteit gestegen. Ze bevatten steeds meer groenten, vitaminen (B12) en steeds minder zout en vet. Het bereiden van deze vers bereidde maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Voerendaal: “bezorgen biedt veel zelfstandigheid in postcodegebied 6312, 6367”. Bekijk ook info over Koelverse maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw eetpatroon. glutenvrij, lactosevrij, zoutarm, gemalen en ook veganistisch, vloeibaar, koolhydraatarm, eiwitrijk: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: voedsel met nooit meer dan < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente