Maaltijdvoorziening Nuth

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Nuth

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Nuth is ideaal voor alle bewoners die vanwege ouderdom of door een lichamelijke beperking niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. Binnen de gemeente Nuth kunt u kiezen uit verschillende maaltijdvoorzieningen voor senioren. Onder andere grote landelijke instanties als Eten Met Gemak, of provinciale maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Met behulp van dergelijke leveranciers zit er niemand zonder vitale diners als Nasi goreng, quorn, satésaus of Kip in rozemarijnsaus, broccoli, aardappelpuree. Op deze pagina leest men meer over aanbieders en praktische voorlichting inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieLimburg
GemeenteNuth
Regio-code045 (+3145)
Postcode6361
Kosten (indicatie)v.a. €6,25
Recept tipAlaska-koolvis

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Nuth

Een bepaald voedingsvoorschrift is nodig voor de gezondheid. Een voedzame maaltijd met belangrijke voedingswaarden is daarom ook de basis. Wil het doen van boodschappen en het bereiden van een maaltijd niet 100% veilig meer ter wille van complicaties rondom de gezondheid? Of heeft u weinig financiële middelen? Daarvoor kunt u eens kijken naar interessante subsidies en maaltijdregelingen. Samengevat: goedkope maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp bij u thuis. Hoe kan ik dit regelen? U kunt aankloppen bij verschillende zorgwetten en subsidies voor maaltijden. In het volgende schema benaderen we een aantal van deze wetten: Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), en tijdelijke mantelzorg. In sommige gevallen zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Nuth.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Nuth. Te gebruiken door inwoners die tegen problemen aanlopen bij het zelfredzaam blijven en voor mantelzorgers.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is er voor ouderen die continu speciale zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: senioren met dementie of ouderen met handicaps. Er is ruimte voor ondersteuning bij de maaltijd (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Toediening van eten
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en is er reeds een hoge zorgvraag? Misschien wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Dikwijls loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • ondersteuning bij toedienen
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die iemand geeft aan naasten. Onder sommige omstandigheden kunnen bekenden helpen met een bezoekje aan de winkel brengen of een maaltijd koken. In Nuth zien we ook vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Persoonlijke zorg
 • Zie ook mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Nuth vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Nuth? In uw omgeving onderscheiden we flink wat organisaties en vrijwilligers die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. Denk dan aan Varkenssaucijsje met mosterdjus, witte rijst, sperziebonen en Gehaktschijf met appelcompote. U kunt kiezen uit organisaties met expertise op het gebied van diepvriesgerechten en koelverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en bedrijven die het eten al opgewarmd leveren.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? In dat geval kunt u prima kiezen voor vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. Dit is op te warmen op een moment dat het u schikt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en kent u niemand die hierbij een rol kan spelen? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw eten wordt warm geleverd, u kunt direct aan tafel.
 • Onderstaand bieden wij een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Durpswinkel ImpulsWilhelminastraat 196351 GNBocholtz
De Keuken BaronesKerkstraat 16A6374 HKLandgraaf
Stichting Tafeltje-Dek-JeCortenbachstraat 56367 EXVoerendaal
Keurslager KeulenKerkstraat 266336 BBHulsberg
BuurtzorgSchoolstraat 86336 ARHulsberg
Durpswinkel Rode BeukKloosterstraat 576369 ABSimpelveld
Zorgcentrum ’t BrookStrijthagenstraat 46367 TNVoerendaal
ZondagsvleesBuizerdweg 116374 BSLandgraaf
DinnerTime!Dr. Schaepmanstraat 186371 EJLandgraaf
Slagerij KuypersTenelenweg 26367 VVVoerendaal
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Neem dan contact met ons op.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Nuth

Sommige zorghuizen in de gemeente Nuth bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een apart buurtrestaurant voor ouderen. Dergelijke wijkrestaurants hebben een aanbod vitale gerechten zoals Kip in kerriesaus, doperwten, rijst, voor de kleine portemonnee. Daar is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Bij sommige eetpunten is het bovendien mogelijk om het assortiment thuis te laten bezorgen. Middels www.nuth.nl checkt u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants in uw omgeving. Lees verder over Boodschappenhulp.

Feiten

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Nuth
 • Netnummer: 045 (+3145)
 • Postcodegebied: 6361
 • Lokale wijk: Nuth

Lekkere maaltijden

 • Ribkarbonade in jus
 • Macaronischotel bolognese
 • Rookworst met stamppot zuurkool
 • Spitskoolschotel met aardappelpuree
 • Koolvisfilet in mosterdsaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Wat heeft u precies nodig? Spreekt met van tijdelijke zorg zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of gaat het om meer intensieve zorg als thuiszorg?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Zoek uit welke types zorg geschikt zijn. Vergelijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ of WMO. Bekijk ook wat uw gemeente Nuth regelt ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.nuth.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder uitkiezen

  Ontdek de maaltijdservices in Nuth voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Let op belangrijk dingen zoals: de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en hoe groot het aanbod is. Vraag of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  De menu’s worden aan huis bezorgd, tegenwoordig door een persoonlijke bezorger. De maaltijd klaarmaken kan doorgaans in de magnetron, oven of in de pan. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en kies voor ongeveer een kleine 6 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

In beginsel spreken we over drie type maaltijden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers & vriesvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om de meest verse maaltijden, echter de houdbaarheid is beperkt. Vriesvers kan je langer bewaren, maar beperkt fris en gezond. Tafeltje dekje is handig voor ouderen waarbij een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden zijn er al vanaf €4,00. Gezonde koelverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €5,60. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Nuth kunt u al aanvragen voor €7,60. Meestal is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Zo’n maaltijdservice is mogelijk de oplossing. De dienst zelf proberen kan met zo’n proefpakket. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Een ouderen-maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de eigen bezorgservice bezorgt het proefpakket aan huis en kan eventuele vragen behandelen.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Heeft u een operatie achter de rug, en wilt u tijdelijk een service voor thuismaaltijden? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. U kiest steeds zelf de gerechten (met de bestellijst, telefonisch & online). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Nuth is zeer populair. Voor ouderen die zelfstandig kunnen koken levert dit meer vrije tijd en gemak. Voor bejaarden die niet meer op eigen benen staan is het haast onvermijdbaar. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die geven dat hulpbehoevenden kwiek en energiek blijven. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Daarnaast zijn ook koelverse en diepvriesmaaltijden steeds beter. Ze bevatten steeds meer groenten, goede voedingsstoffen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het klaarmaken van deze uitstekende maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Nuth: “bezorgen geeft veel zelfstandigheid in postcodegebied 6360, 6361, 6363”. Bezoek de pagina: Mealhero.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uiteenlopende diëten. zoutarm, lactosevrij, gemalen, glutenvrij en niet te vergeten vegetarisch, koolhydraatarm, vloeibaar, veganistisch: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: diners met niet meer dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente