Maaltijdvoorziening Valkenburg aan de Geul

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Valkenburg aan de Geul

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Valkenburg aan de Geul is in het leven geroepen voor alle inwoners die mede door ouderdom of door een lichamelijke beperking niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. Voor de gemeente Valkenburg aan de Geul kan men kiezen uit professionele maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit kunnen zijn; landelijk opererende diensten als Mealhero, of regionale vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Middels dit soort diensten kan men zeker zijn van lekkere diners zoals Spaghetti bolognese of Spaghetti met broccoli. Via onze service doorzoekt u maaltijdservices en praktische informatie over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieLimburg
GemeenteValkenburg aan de Geul
Regio-code043 (+3143)
Postcode6301
Kosten (indicatie)v.a. €6,35
Maaltijd tipUiensoep

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Valkenburg aan de Geul

Een eigen voedingspatroon is belangrijk voor een vitaal lichaam. Een gezond gerecht met genoeg mineralen is dan ook een belangrijke factor. Gaat het boodschappen inkopen en gerechten klaarmaken niet meer op eigen houtje door ouderdom? En moet u met weinig rondkomen? Daarvoor onderscheiden we een aantal subsidies en maaltijdregelingen. Die faciliteren een vaste korting op maaltijden aan huis, voordelig eten in een lokaal restaurant, of via de zorginstelling geleverd. Waar heb ik recht op? U kunt een beroep doen op verschillende subsidievormen en zorgwetten. Op deze pagina vertellen we wat meer over de beste regelingen: ZVW (thuiszorg), WMO en WLZ, en lokale mantelzorg. Wellicht zijn er regelingen voor bijzondere bijstand in de gemeente Valkenburg aan de Geul.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Valkenburg aan de Geul. Ontwikkeld voor bewoners die hulpvragen hebben bij het zelfstandig thuis wonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Boodschappenhulp
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor bewoners die 24/7 intensieve zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: dementerende senioren of ouderen met handicaps. Er zijn ook maatregelen te nemen voor voeding (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en is er reeds een hoge zorgvraag? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. In de regel loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een magnetronmaaltijd opwarmen
 • eten in de mond stoppen
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familieleden of vrienden. Dikwijls kan familie helpen met boodschappen kopen of een maaltijd opwarmen. In Valkenburg aan de Geul zien we ook vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Extra handjes in huis
 • Bekijk ook NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Valkenburg aan de Geul vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Valkenburg aan de Geul? In deze gemeente zijn er een aantal services en zorghuizen die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en invaliden. U kunt hierbij denken aan onder andere Tomatensoep met balletjes en Gehaktbal, spinazie a la crème en aardappelpartjes met peterselie. Er zijn leveranciers die voornamelijk gericht zijn op diepvriesgerechten en koelverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en leveranciers die uw avondmaaltijd warm bezorgen.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Probeer dan eerst eens koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. Binnen enkele minuten klaar, op ieder gewenst moment. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Is dit erg lastig voor u, en kent u geen mantelzorger die u ondersteunt? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw diner wordt warm gebracht, u kunt direct eten.
 • Hieronder treft u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale organisaties, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager DumontMaastrichterlaan 78A6291 ETVaals
Slagerij KuypersTenelenweg 26367 VVVoerendaal
SPAR MaaltijdserviceKerkstraat 16321 AHWijlre
Restaurant TalentinoVan Eynattenstraat 26269 CHMargraten
SPAR ColenDalestraat 236262 NPBanholt
Durpswinkel ImpulsWilhelminastraat 196351 GNBocholtz
BuurtzorgSchoolstraat 86336 ARHulsberg
Zorgcentrum ’t BrookStrijthagenstraat 46367 TNVoerendaal
Stichting Tafeltje-Dek-JeCortenbachstraat 56367 EXVoerendaal
Keurslager KeulenKerkstraat 266336 BBHulsberg
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Neem dan contact op via email.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Valkenburg aan de Geul

Sommige zorginstellingen in de omgeving Valkenburg aan de Geul bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Dergelijke wijkrestaurants hebben een aanbod gezonde maaltijden als Runderhachee, witte rijst, bloemkool, tegen lage kosten. Bij dit ontmoetingspunt is ook voldoende gelegenheid om te praten. Bij sommige restaurants bestaat er de mogelijkheid om de menu’s aan huis te bezorgen. Aan de hand van www.valkenburg.nl spot u handige info over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Ga door naar: Koelverse maaltijden.

Belangrijke info

Voorbeeld maaltijden

 • Hutspot met hachee
 • Knoflookgarnalen
 • Gekarameliseerde witlof
 • Prei-gehaktschotel
 • Aspergesoep met zalm

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Doelen we op beperkte ondersteuning zoals boodschappen doen of koken? Of is er behoefte aan meer grondige ondersteuning als thuiszorg?

 2. Aanvragen van subsidie

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Zoek uit welke types zorg mogelijk zijn. Vergelijk WMO, WLZ & zorg vanuit de zorgverzekering. Check ook wat uw gemeente Valkenburg aan de Geul verzorgt betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.valkenburg.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier kiezen

  Analyseer de maaltijdservices in Valkenburg aan de Geul voor ouderen en selecteer de relevantste. Controleer altijd de beste- en betaalmogelijkheden en eventuele diëten. Vind uit of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  De bestellingen zullen thuis gebracht worden, vaak door een vaste bezorger. Het opwarmen van de maaltijden gaat zonder slag of stoot d.m.v. de magnetron en / of oven. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en kies voor een opwarmtijd van zo’n 6 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

In de basis zijn er 3 opties: koelvers, vriesvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). De meerwaarde van koelvers is de meest verse maaltijden, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar minder vers en meer zout. Tafeltje dekje komt van pas wanneer een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van de gekozen opties. Diepvriesmaaltijden kan u al bestellen vanaf €4,10. Koelverse maaltijden koopt u voor circa €6,40. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Valkenburg aan de Geul koopt u voor circa €8,00. Niet zelden is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Interesse in een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers is mogelijk de oplossing. Koop daarom snel het proefpakket. Vul de gegevens van uw ouders in. Een ouderen-maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de lokale bezorger brengt het eten bij hen thuis en legt alles netjes uit.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Heeft u een operatie achter de rug, en wilt u gedurende een paar weken/maanden een bezorgdienst voor eten? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men selecteert steeds de menu’s die u lekker lijken (met de bestellijst, telefonisch en online). U bent dus volledig flexibel (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Valkenburg aan de Geul is sterk in opkomst. Voor inwoners die nog op eigen benen staan biedt dit meer vrije tijd en autonomie. Voor mensen die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het meer een noodzaak. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat hulpbehoevenden voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. In het bijzonder deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Verder zijn ook de koelverse – en diepvriesmaaltijden met sprongen vooruit gegaan. Bomvol verse groenten, mineralen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het bereiden van deze voedzame maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Valkenburg aan de Geul: “bezorgen levert veel autonomie in postcodegebied 6341, 6342”. Wellicht relevant: Bijzondere bijstand.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw individuele wensen. zoutarm, natriumarm, gemalen, glutenvrij of wellicht eiwitrijk, koolhydraatarm, vegetarisch, vloeibaar: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: voedsel met nooit meer dan < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente