Maaltijdvoorziening Schinnen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Schinnen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Schinnen is bedoeld voor alle inwoners die i.v.m leeftijd of een lichamelijke handicap niet in de keuken kunnen staan. Voor de gemeente Schinnen zijn er allerlei maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit kunnen zijn; de bekende landelijke leveranciers als De Dievpriesman, of provinciale vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Met zulke services beschikt men altijd over verse gerechten zoals Broccoli rollade schotel en/of Rode bieten met een speklap en jus. Onderstaand leest u meer over eetpunten en handige informatie ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieLimburg
GemeenteSchinnen
Regio-code046 (+3146)
Postcode6176
Kosten (indicatie)v.a. €6,3
Smaakvolle maaltijdPaëlla

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Schinnen

Een goed voedingsvoorschrift is essentieel voor voldoende energie en levenslust. Een gezond recept vol mineralen moet dan ook het streven zijn. Wil een bezoekje aan de winkel en in de keuken staan niet eigenhandig omwille van ouderdom? En is uw budget niet toereikend? Daarvoor kunt u gebruik maken van interessante maaltijdregelingen / subsidies. Dit houdt in: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, aanschuiven in een buurtrestaurant, of hulp via zorghuizen. Heeft u hulp nodig? U kunt zich beroepen op velerlei subsidievormen en zorgwetten. Hieronder zoomen we in op de populairste vormen: Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), en tijdelijke mantelzorg. Eventueel zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Schinnen.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Schinnen. Te gebruiken door bewoners die hulpvragen hebben bij het op eigen benen thuis wonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor senioren die doorlopend zorg in de nabijheid of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: mensen met dementie en inwoners met fysieke ongemakken. Er zijn ook maatregelen te nemen voor de maaltijd (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en ontvangt u al veel zorg? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. In de regel gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een seniorenmaaltijd opwarmen
 • toezicht bij eten
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die vaak familie aan een naaste verlenen. Vaak kan een vriend of kennis ondersteunen bij boodschappen doen of helpen bij het eten. In Schinnen kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Individuele zorg
 • Bekijk ook NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Schinnen vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Schinnen? In deze plaats onderscheiden we verscheidene firma’s en zorginstellingen die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en gehandicapten. U kunt denken aan gerechten als Gemengde groenteschotel en Kipfilet met vleesjus, gekookte aardappelen, wortelen met peterselie. Wij onderscheiden services gespecialiseerd in koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en services die het diner warm aanleveren.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron als het u gelegen komt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Kun u dit zelf niet, en heeft u niet iemand die kan helpen? Probeer dan eens tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm gebracht, u kunt direct aan tafel.
 • Hieronder vindt u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale bezorgers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR MaaltijdserviceBongerd 86176 AWSpaubeek
BuurtzorgAureliushof 129 A6215 SRMaastricht
BuurtzorgBandkeramiek Straat 66181 CLElsloo
Slagerij EidamsRaadhuisplein 586171 JCStein
BuurtzorgValderstraat 47a6171 ELStein
Envida MaaltijdenAbtstraat 2a6211 LSMaastricht
Slagerij VeugenMarkt 100a6191 JKBeek
Keurslager WeversHerculeshof 136215 BCMaastricht
De BeyartBrusselsestraat 386211 PGMaastricht
Veronique KooktAdres: Wethouder Sangersstraat 466191 NABeek
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Stuur ons dan een mail.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Schinnen

Verscheidene zorgcentra in de omgeving Schinnen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een apart buurtrestaurant voor senioren. Sociale wijkrestaurants voeren een assortiment de lekkerste gerechten als Verse waldorfsalade, voor lage prijzen. In het restaurant is ook voldoende gelegenheid om te praten. Doorgaans is het bovendien mogelijk om het aanbod af te halen of te laten bezorgen. Op www.schinnen.nl vindt u meer informatie overde aanwezige seniorenrestaurants. Wellicht relevant: Thuiszorg.

Stats & Facts

 • Provincie: Limburg
 • Gemeente: Schinnen
 • (Net) nummer: 046 (+3146)
 • Postcode: 6176
 • Wijk: Wijk

Lekkere maaltijden

 • Geglaceerde wortel
 • Vegetarische roerbakstukjes
 • Preiroomsoep
 • Stamppot rode kool met hachee
 • Bami kip saté

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Wat is het precieze probleem? Doelen we op tijdelijke zorg zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of betreft het zwaardere ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Een subsidie regelen

  Is de zorgvraag bekend? Vergelijk welke vormen van zorg tot de opties behoren. Doorzoek WLZ, WMO & zorg vanuit de zorgverzekering. Achterhaal ook wat de gemeente Schinnen doet betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.schinnen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger kiezen

  Vergelijk de maaltijdservices in Schinnen voor ouderen en zoek de beste uit. Analyseer punten als bestelopties, betaalopties, klantenservice en het wisselende aanbod. Zoek uit of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  De maaltijden kunt u thuis verwachten, vaak op een vast moment, door een vaste bezorger. Het verwarmen van de thuismaaltijd kan moeiteloos via oven of magnetron. Prik gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en zet hem op zo’n 7 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie keuzemogelijkheden: koelvers, vriesvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het voordeel van koelvers is de meest verse ingrediënten, echter de houdbaarheid is beperkt. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter beperkt fris en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje is perfect voor mensen waarbij een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met de gekozen opties. Vriesverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €4,80. Koelverse maaltijden bestelt u vanaf €7,50. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Schinnen is er al voor €8,00. Veelal wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een ouderen-maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Proberen? Kies eens een proefpakket. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. De maaltijdservice voor 65-plussers legt daarna contact met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, en de eigen bezorgservice bezorgt het proefpakket aan huis en geeft antwoord op vragen.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en zoekt u voor beperkte tijd een maaltijdleverancier? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men selecteert steeds eigenhandig de maaltijden (online, met de bestellijst en telefonisch). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen contract).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Schinnen heeft veel voordelen. Voor mensen die nog wel zelfstandig kunnen koken geeft dat meer rust en structuur. Voor ouderen die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het soms de enige oplossing. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat ouderen voldoende voeding binnenkrijgen. Populair zijn met name deze dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Eveneens zijn de koelverse- en diepvriesgerechten enorm verbeterd. Vol met groenten, bouwstoffen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het klaarmaken van deze vers bereidde maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Schinnen: “bezorgen geeft veel autonomie in postcodegebied 6365”. Bekijk ook info over WMO.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uiteenlopende diëten. gemalen, glutenvrij, lactosevrij, zoutarm of wellicht koolhydraatarm, eiwitrijk, veganistisch, vloeibaar: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: menu’s met maximaal 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente