Maaltijdvoorziening Vlieland

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Vlieland

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Vlieland is er voor alle mensen die vanwege ouderdom of een belemmering niet zelf kunnen koken. In de gemeente Vlieland kunt u kiezen uit veel interessante maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit zijn grote landelijke instanties als Eten Met Gemak, of provinciale restaurants die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. D.m.v. deze unieke aanbieders heeft men de beschikking over verse recepten zoals Heldere vermicellisoep en Gehakt in jus. Via maaltijdvoorzieningen.nl vindt men aanbieders en essentiële inlichtingen betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieFriesland
GemeenteVlieland
Regio-code0562 (+31562)
Postcode8899
Kosten (indicatie)v.a. €5,3
Maaltijd tipStoofpotje (rundvlees)

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2023

Subsidie voor maaltijden aan huis in Vlieland

Een speciaal voedingspatroon is noodzakelijk voor uw vitaliteit. Een voedzaam gerecht bomvol vitaminen is daarom ook de basis. Wil een bezoekje aan de winkel en koken niet meer op eigen houtje door ouderdom? En is uw budget niet toereikend? Dan bestaan er een aantal subsidies / maaltijd regelingen. Samengevat: korting op maaltijden aan huis, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of hulp via zorghuizen. Waar heb ik recht op? Er zijn verschillende subsidievormen en zorgwetten. Daarom benaderen we deze zorgwetten; Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), en lokale mantelzorg. Mogelijk zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand via de gemeente Vlieland.

WMO 2023

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Vlieland. Te gebruiken door ouderen die problemen ervaren bij het op eigen benen thuis wonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Korting op een maaltijdservice
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor mensen die 24/7 zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: bejaarden met dementie of inwoners met lichamelijke beperkingen. Ook relevant bij een hulpvraag rondom eten en drinken (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Moment voor samen eten
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en is er reeds een hoge zorgvraag? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. In de regel ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een bezorgmaaltijd
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en intensieve zorg voor een hulpbehoevende. Dikwijls kan familie helpen met kleine boodschappen doen of een maaltijd opwarmen. In Vlieland zijn er ook vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Extra handjes in huis
 • Voor meer info zie ook NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Vlieland vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Vlieland? In de regio zijn er diverse aanbieders en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en gehandicapten. U kunt denken aan Kipschnitzel of Vegetarische gehaktbal met vegetarische jus, gekookte aardappelen, spinazie à la crème. U kunt kiezen voor instellingen die gericht zijn op vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en bezorgdiensten die uw maal warm aanleveren.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. Deze kunt u opwarmen wanneer u dat uitkomt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en is er geen mantelzorger die daarbij ondersteuning biedt? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw maaltijd wordt warm gebracht, smullen maar!
 • Hieronder bieden wij een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale bezorgers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Restaurant De ReisDorpsstraat 588896 JGHoorn
BuurtzorgOedsmawei 18a9001 ZJGrou
Thuiszorg Het Friese LandPostbus 4178901 BELeeuwarden
SPAR Cupido TerschellingLies 158895 KPLies
BuurtzorgBergweg 158891 GKMidsland
Palet – VrijheidswijkCanadezenlaan 212-2148923 ABLeeuwarden
Smakelijk KookserviceOude Oosterstraat 148911 LDLeeuwarden
Zorggroep – Nij Friesma HiemOostergoostraat 52-549001 CMGrou
ComfortzorgNijlânsdyk 738931 EPLeeuwarden
BuurtzorgEmmakade 598921 AGLeeuwarden
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Stuur ons dan een mail.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Vlieland

Meerdere zorgcentra rondom Vlieland bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een apart buurtrestaurant voor senioren. Deze wijkrestaurants hebben een aanbod smaakvolle menu’s als Gehaktschijf in jus, andijvie a la crème en gekookte aardappelen, tegen lage kosten. Hier kunt u ook andere senioren ontmoeten. Doorgaans bestaat er de optie om de maaltijden thuis te laten bezorgen. Via www.vlieland.nl bekijkt u handige info over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Ga door naar: Maaltijdhulp.

Feiten

 • Provincie: Friesland
 • Gemeente: Vlieland
 • (Regio) nummer: 0562 (+31562)
 • Centrale postcode: 8899
 • Wijk: Wijk

Voorbeeld maaltijden

 • Kipfilet in piri piri saus
 • Kipfilet
 • Pastaschotel: kip met broccoli
 • Huisgemaakte rundergehaktbal in jus
 • Klapstuk met hutspot

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Wat heeft u precies nodig? Betreft het tijdelijke zorg zoals koken of opwarmen van gerechten? Of spreken we over meer intensieve zorg als het toedienen van eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Bekijk welke manieren van (thuis)zorg toepasbaar zijn. Bekijk WLZ, WMO & zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat uw gemeente Vlieland kan betekenen aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.vlieland.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier bepalen

  Check de maaltijdservices in Vlieland voor ouderen en start met bestellen. Bekijk grondig de beste- en betaalmogelijkheden en eventuele diëten. Vind uit of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  Uw gerechten zult u thuisbezorgd krijgen, altijd door een persoonlijke bezorger. Het verwarmen van de maaltijd gaat eenvoudig door middel van oven of magnetron. Maak wat gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en kies voor een opwarmtijd van ongeveer 6 – 8 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

In beginsel spreken we over 3 smaken: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & koelvers. Koelvers biedt dagverse bereiding, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar minder vers en lekker. Tafeltje dekje is ideaal voor ouderen waarbij zelf opwarmen niet lukt.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Dat heeft te maken met de persoonlijke eet-voorkeuren. Diepvriesmaaltijden kunt u al aanvragen voor €4,60. Voedzame koelverse maaltijden bestelt u vanaf €7,60. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Vlieland bestelt u vanaf €8,90. Normaliter is dit inclusief bezorging.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers kan de oplossing zijn. Bestel veilig en snel het proefpakket. Vul de benodigde gegevens in. De maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren voor nadere kennismaking. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de regionale bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en geeft een toelichting.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wenst u voor 1 of 2 weken seniorenmaaltijden thuis krijgen? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. U bepaald altijd de maaltijden die u aanspreken (met de bestellijst, online & telefonisch). U hebt dus geen verplichtingen (zonder afnameverplichting).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in juni 2023

Eten aan huis bezorgen in Vlieland is ontzettend handig. Voor bewoners die het huishouden nog prima managen geeft dat meer rust en structuur. Voor bewoners die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het bijna een vereiste. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat bejaarden voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Vooral de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Evenzeer zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden steeds gezonder. Altijd met voldoende groente, goede bouwstoffen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het verwarmen van deze complete maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Vlieland: “bezorgen verschaft goede ondersteuning in postcodegebied 8899”. Wellicht relevant: Tafeltje dekje.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw diëten en allergieën. lactosevrij, gemalen, glutenvrij, natriumarm of vegetarisch, veganistisch, koolhydraatarm, vloeibaar: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: gerechten met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!