Maaltijdvoorziening Middelburg

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Middelburg

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Middelburg is men name interessant voor alle bejaarden die vanwege ouderdom of door iets anders geen maaltijd kunnen bereiden. Binnen de gemeente Middelburg onderscheiden we meerdere maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Het gaat om de grote landelijke aanbieders als Vers aan Tafel, of lokale restaurants die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. D.m.v. deze unieke diensten is iedereen verzekerd van smaakvolle recepten als Pangasiusfilet met pangangsaus, gado gado en witte rijst of Nasi goreng speciaal, kip in satésaus. Via maaltijdvoorzieningen.nl vindt men beschikbare bedrijven en praktische kennis over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieZeeland
GemeenteMiddelburg
Regio-code0118 (+31118)
Postcode4337
Kosten (indicatie)v.a. €5,99
Smaakvolle maaltijdKip piri piri, pilav rijst

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Middelburg

Een gebalanceerd voedingspatroon is aan te raden voor uw algehele gesteldheid. Een voedzame maaltijd bomvol mineralen draagt hier zeker aan bij. Kan boodschappen kopen en uw potje klaarmaken niet meer op eigen houtje gezien uw fysieke ongemakken? Of heeft u weinig financiële middelen? Dan onderscheiden we belangrijke subsidies / maaltijd regelingen. Vaak komt dat neer op: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, met korting eten in een wijkrestaurant, of thuiszorg. Wat moet ik hiervoor doen? U kunt een beroep doen op verscheidene (lokale) regelingen en subsidies. Hierna gaan we dieper in op de beste regelingen: Thuiszorg (wijkverpleging via Zvw), WMO of de Wet langdurige zorg, en eigen mantelzorg. Wellicht kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand via de gemeente Middelburg.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt geregeld door de gemeente Middelburg. Relevant voor ouderen die hulp nodig hebben bij het zelf runnen van een huishouden en voor mantelzorgers.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is gericht op hulpbehoevenden die permanent professionele zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: dementerende ouderen of ouderen met een fysiek ongemak. De wet biedt ook hulp bij eten en drinken (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Toezicht bij het eten
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en is er reeds een hoge zorgvraag? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Gewoonlijk loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een seniorenmaaltijd opwarmen
 • eten in de mond stoppen
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp of zorg aan een bekende uit de omgeving die dit nodig heeft. In sommige situaties kan familie helpen met naar de supermarkt gaan of een maaltijd koken. In Middelburg zien we ook vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Meer ondersteuning in huis
 • Zie ook Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Middelburg vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Middelburg? In deze streek zijn er allerlei services en zorginstanties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. Eten zoals Babi ketjap, bami en Gebonden tomatensoep. U kunt kiezen uit organisaties met een ruim aanbod koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en bezorgdiensten die het diner opgewarmd leveren.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Dan bent u goed af met koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. U zet het in de magnetron wanneer u dat schikt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Is dit erg lastig voor u, en heeft u niet iemand die hierin uitkomst kan bieden? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw eten wordt opgewarmd geleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Onderstaand vindt u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Zeeuws WoongenotJ. van Sprengerlaan 54335 SJMiddelburg
SPAR MaaltijdserviceLangstraat 304374 APZoutelande
Tafel Thuis – Dé Zeeuwse KeukenDiodeweg 84338 PWMiddelburg
SPAR BeekeWesterscheldeplein 64335 NLMiddelburg
Woonzorgcentrum Eben-HaëzerBriandlaan 24334 GPMiddelburg
SPAR KesselaarKoestraat 144361 BHWestkapelle
Stichting Welzijn VeereSchoolstraat 44356 BXOostkapelle
SPAR MaaltijdserviceKerkring 174364 ANGrijpskerke
BuurtzorgDorpsplein 494363 ABAagtekerke
SVRZ – SimniaSimniapad 14357 HJDomburg
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Stuur dan een bericht.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Middelburg

Diverse zorgcentra in de streek Middelburg bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Deze wijkrestaurants serveren smaakvolle gerechten zoals Heldere kippensoep, voor scherpe prijzen. Daar is er ook ruimte voor ontmoeting. In sommige seniorenrestaurants is het ook mogelijk om de menu’s te laten bezorgen. Op de website www.middelburg.nl vindt u aanvullende info over de aanwezige seniorenrestaurants. Bekijk ook info over ZVW.

Stats & Facts

 • Provincie: Zeeland
 • Gemeente: Middelburg
 • Netnummer: 0118 (+31118)
 • Postcode: 4337
 • Veel gezochte wijk: Middelburg-Centrum

Geschikte maaltijden

 • Groenteburger, prei, aardappelen
 • Gebonden rundvleessoep
 • Spaghetti Bolognese, kaas
 • Slavink in jus
 • Kick Through Spaghetti

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Wat voor soort zorg is er nodig? Betreft het kortstondige ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of hebben we het over permanente zorg als thuishulp bij eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Is de zorgvraag bekend? Informeer naar welke manieren van (thuis)zorg toepasbaar zijn. Doorzoek Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ of WMO. Bekijk ook wat uw gemeente Middelburg aanbiedt omtrent subsidies voor maaltijden aan huis (www.middelburg.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice uitzoeken

  Ontdek de maaltijdservices in Middelburg voor ouderen en zoek de beste uit. Controleer altijd de manier waarop u kunt bestellen en betalen en het assortiment. Kijk of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  De gerechten kunt u thuis verwachten, tegenwoordig door een vaste bezorger. Het verwarmen van de thuismaaltijd gaat eenvoudig via oven of magnetron. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, zet de instellingen op 600 watt en kies voor ongeveer een kleine 7 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

In grote lijnen zijn er drie keuzemogelijkheden: koelvers, vriesvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het grote koelvers voordeel: 100% verse ingrediënten, echter de houdbaarheid is beperkt. De houdbaarheid van vriesvers is beter, maar beperkt fris en smaakvol. Tafeltje dekje is perfect voor senioren waarbij een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door de persoonlijke eet-voorkeuren. Diepvriesmaaltijden bestelt u vanaf €5,50. Voedzame koelverse maaltijden zijn er al vanaf €6,90. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Middelburg is er al voor €8,00. Gewoonlijk is dit inclusief bezorging.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een maaltijdservice kan uitkomst bieden. Proberen? Kies eens een proefpakket. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Een (online) maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, en de regionale bezorger brengt het eten bij hen thuis en geeft antwoord op vragen.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u voor 1 of 2 weken een service voor thuismaaltijden? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. U bepaald altijd de maaltijden die u aanspreken (met de bestellijst, telefonisch en online). U bent dus volledig flexibel (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Middelburg is een service waar velen gebruik van maken. Voor inwoners die zichzelf kunnen redden faciliteert dit extra tijd en regelmaat. Voor mensen die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het haast een “must”. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat ouderen kwiek en energiek blijven. In het bijzonder deze dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Tegelijkertijd zijn ook de diepvries- en koelverse gerechten enorm verbeterd. Doorgaans meer dan 200 gram groente, goede voedingsstoffen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het klaarmaken van deze vers bereidde maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Middelburg: “bezorgen verschaft goede ondersteuning in postcodegebied 4330, 4331, 4332, 4333, 4334, 4335, 4336, 4337, 4338”. Ga door naar: Boodschappenhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw eetpatroon. gemalen, lactosevrij, glutenvrij, natriumarm en ook koolhydraatarm, vloeibaar, veganistisch, vegetarisch: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: menu’s met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente