Maaltijdvoorziening Veenendaal

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Veenendaal

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Veenendaal is in het leven geroepen voor alle bejaarden die vanwege ouderdom of een andere oorzaak tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. Voor de gemeente Veenendaal zijn er meerdere maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Bijvoorbeeld landelijke bezorgservices zoals De Dievpriesman, of lokale bedrijven die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. D.m.v. deze unieke leveranciers is iedereen verzekerd van verantwoorde menu’s als Kiprollade tutti frutti met kruidenjus, gekookte aardappelen, sperziebonen en/of Sucadelapje met jus, witlof à la crème en gekookte aardappelen. Onderstaand leest u meer over organisaties en waardevolle informatie ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieUtrecht
GemeenteVeenendaal
Regio-code0318 (+31318)
Postcode3901
Kosten (indicatie)v.a. €5,89
Recept tipTomatensoep met balletjes

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Veenendaal

Een gebalanceerd maaltijdplan is belangrijk voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzaam recept met voldoende voedingsstoffen moet dan ook het streven zijn. Wil het boodschappen inkopen en uw potje klaarmaken niet meer zelf wegens problemen met de gezondheid? En beschikt u over onvoldoende geld? In die situatie kunt u eens kijken naar een aantal subsidies en maaltijdregelingen. Concreet: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, aanschuiven in een buurtrestaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Wat moet ik hiervoor doen? We onderscheiden diverse zorgwetten en maaltijdsubsidies. In deze paragraaf verwerken we een aantal van deze wetten: Wet langdurige zorg, wet maatschappelijke ondersteuning en wijkverpleging vanuit de zorgverzekeringswet, en de mantelzorg. In sommige gevallen heeft u ook recht op bijzondere bijstand in de gemeente Veenendaal.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Veenendaal. Relevant voor bejaarden die problemen ondervinden bij het zelfstandig thuiswonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Korting op een maaltijdservice
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor ouderen die continu extra zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: ouderen met dementie of senioren met een fysiek ongemak. De wet biedt ook hulp bij het diner (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Toezicht bij het eten
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Meestal gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • Samen eten
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorgen voor familie/bekenden. In sommige gevallen kan een vriend of kennis ondersteunen bij kleine boodschappen doen of samen eten. In Veenendaal zien we ook vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Bekijk ook zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Veenendaal vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Veenendaal? In uw omgeving zijn er vele maaltijdservices en instanties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. U kunt denken aan Vegetarische lasagna, spinazie of Hutspot, rundvlees. Wij onderscheiden maaltijdservices die voornamelijk gericht zijn op vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en instellingen die het diner warm brengen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Ontdek dan het gemak van koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. Dit is klaar te maken wanneer u dat schikt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Beschikt u niet over een keuken, en is er niet iemand die kan helpen? Probeer dan eens tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm afgeleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Hieronder tonen wij een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Restaurant MuchaDe Sterke Arm 13901 EKVeenendaal
Pierre’s FoodserviceFrederik van de Paltshof 233911 LARhenen
Vitras – Santé PartnersNijverheidslaan 3T3903 ALVeenendaal
Keurslager BaarsKerkstraat 153891 ETZeewolde
Slagerij van EngelenSpeulderweg 33886 LAGarderen
Keurslagerij HarzevoortVeenslag 53905 SHVeenendaal
BuurtzorgKerkewijk 923904 JGVeenendaal
BuurtzorgHerenstraat 283911 JERhenen
Gijs van de HoefVeenslag 103905 SKVeenendaal
Zorggroep CharimWiltonstraat 423905 KWVeenendaal
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Stuur dan een bericht.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Veenendaal

Een deel van de verzorgingstehuizen in de buurt van Veenendaal bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een gezellig buurtrestaurant voor ouderen. Dit soort wijkrestaurants verstrekken heerlijke gerechten zoals Runderlapje rodewijnsaus, rustica, spinazie, doperwten, truffelpuree, tegen een aantrekkelijke prijs. In het restaurant is er ook ruimte voor ontmoeting. Af en toe is het tevens mogelijk om de gerechten aan huis te bezorgen. Op uw gemeente website www.veenendaal.nl ontdekt u aanvullende info over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Mogelijk interessant: Maaltijdhulp.

Kerngegevens

 • Provincie: Utrecht
 • Gemeente: Veenendaal
 • (Net) nummer: 0318 (+31318)
 • Postcode: 3901
 • Lokale wijk: Centrum

Geschikte maaltijden

 • Kipragout met Parijse wortelen
 • Appelcompote met vanille
 • Rundvlees in tijmsaus
 • Gehakt in jus
 • Burpee Chicken

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Wat voor soort zorg is er nodig? Doelen we op tijdelijke zorg zoals het bezorgen van maaltijden? Of gaat het om zwaardere ondersteuning als thuiszorg?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Bekijk welke soorten zorg een optie zijn. Check Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO of WLZ. Zoek ook uit wat de gemeente Veenendaal aanbiedt inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.veenendaal.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger bepalen

  Beoordeel de maaltijdservices in Veenendaal voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Houd met name rekening met de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en hoe groot het aanbod is. Zoek uit of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  De gerechten worden aan huis bezorgd, in de regel door uw eigen bezorger. Het opwarmen van de maaltijden kan simpelweg via oven of magnetron. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en kies voor een opwarmtijd van circa 5 – 7 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie opties: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers of vriesvers. Het pluspunt van koelvers is super verse leveringen, maar een beperkte houdbaarheid. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter beperkt fris en vaak zouter. Tafeltje dekje komt van pas op het moment dat een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met de specificaties van de gerechten. Diepvriesmaaltijden zijn er al voor €4,40. Koelverse maaltijden zijn er al voor €5,90. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Veenendaal is beschikbaar vanaf €7,90. Gewoonlijk zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een (online) maaltijdservice kan de oplossing zijn. Bestel veilig en snel proefpakketten. Vul de benodigde gegevens in. Een maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de eigen bezorgservice brengt het eten bij hen thuis en geeft een toelichting.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Heeft u een operatie achter de rug, en wilt u tijdelijk seniorenmaaltijden thuis krijgen? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. U bepaald steeds zelf de lekkerste maaltijden (met de bestellijst, online of telefonisch). U houdt de regie in eigen handen (zonder contract).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Veenendaal heeft veel voordelen. Voor bejaarden die nog wel zelfstandig kunnen koken geeft dit meer vrije tijd en structuur. Voor senioren die niet zelf hun potje kunnen koken is het haast een “must”. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat senioren genoeg vitaminen tot zich nemen. Populair zijn met name de dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Ook zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten sterk in kwaliteit verbeterd. Bomvol verse groenten, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en steeds minder zout en vet. Het opwarmen van deze complete maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Veenendaal: “bezorgen biedt veel autonomie in postcodegebied 3900, 3901, 3902, 3903, 3904, 3905, 3906, 3907”. Mogelijk interessant: Tafeltje dekje.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uiteenlopende diëten. glutenvrij, gemalen, zoutarm, lactosevrij of misschien veganistisch, vloeibaar, eiwitrijk, vegetarisch: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: voedsel met ruwweg 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!