Maaltijdvoorziening Harderwijk

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Harderwijk

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Harderwijk is ideaal voor alle ouderen die vanwege ouderdom of beperking niet in de keuken kunnen staan. Voor de gemeente Harderwijk kunt u kiezen uit diverse maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Bijvoorbeeld landelijk actieve bedrijven zoals De Dievpriesman, of gespecialiseerde bedrijven die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Door middel van zulke diensten heeft iedereen toegang tot verantwoorde diners zoals Vegetarische abdijbierschotel, Selderijgroenten, Aardappelschijfjes met peterselie of Vegastukjes in pestosaus, Toscaanse groentemix, Cannelloni,. Hieronder vergelijkt men populaire bezorgers en essentiële kennis over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteHarderwijk
Regio-code0341 (+31341)
Postcode3841
Kosten (indicatie)v.a. €5,53
Lekkere maaltijdLekkerbekje met sperziebonen

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2024

Subsidie maaltijden aan huis in Harderwijk

Een bepaald voedingspatroon is belangrijk voor uw vitaliteit. Een voedzaam recept met belangrijke voedingswaarden moet dan ook het streven zijn. Wil het boodschappen inkopen en gerechten klaarmaken niet zelfstandig gezien uw fysieke ongemakken? En is uw inkomen beperkt? Als antwoord daarop onderscheiden we interessante maaltijdregelingen / subsidies. Die faciliteren voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of hulp via zorghuizen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U kunt zich beroepen op speciale zorgwetten en maaltijdsubsidies. Hierna verwerken we deze vormen van zorg: wijkverpleging uit de zorgverzekeringswet, de WMO en de WLZ, en persoonlijke mantelzorg. Mogelijk is er ook ruimte voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Harderwijk.

WMO 2024

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Harderwijk. Ontwikkeld voor senioren die moeilijkheden hebben met alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Een boodschappen-buddy
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

Deze wet langdurige zorg is gericht op hulpbehoevenden die 24/7 speciale zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere senioren met dementie en mensen met een lichamelijke handicap. De wet biedt ook hulp bij het diner (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Toezicht bij het eten
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en ontvangt u al veel zorg? Misschien wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Meestal loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een bezorgmaaltijd
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familieleden of vrienden. Dikwijls kan iemand uit de sociale omgeving ondersteunen bij kleine boodschappen doen of samen eten. In Harderwijk kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Persoonlijke zorg
 • Meer info op o.a. NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Harderwijk vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Harderwijk? In de regio bestaan er flink wat aanbieders en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. Denk dan aan Bami babi pangang en Varkensreepjes met satésaus, taugé-kool-paprikamix en witte rijst. U kunt kiezen uit instellingen gespecialiseerd in vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en leveranciers die uw avondmaaltijd opgewarmd leveren.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Dan adviseren wij vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron als het u treft. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Beschikt u niet over een keuken, en is er geen mantelzorger die u hierbij hulp kan bieden? Denk dan een na over tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt warm gebracht, u hoeft niets te doen.
 • Hieronder treft u een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Zorggroep Noordwest-VeluwePostbus 3923840 AJHarderwijk
Hugo KooktMeidoornlaan 33852 GVErmelo
KokkerellaMeerkoetmeen 73844 XLHarderwijk
Cater & CaringFokkerstraat 123833 LDLeusden
Slagerij TimmerDe Biezenkamp 213831 JALeusden
AanTafel.todaySteynlaan 933851 BPErmelo
YoolzDaltonstraat 173846 BXHarderwijk
BuurtzorgJulianalaan 25A3851 RAErmelo
Peacocks @ HomeStationsstraat 1433851 NGErmelo
SPAR van DrieZuiderzeestraatweg 1433849 ADHierden
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Harderwijk

Een aantal woonzorgcentra in de omgeving Harderwijk bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Maatschappelijke wijkrestaurants hebben smaakvolle menu’s als Kalkoen in licht romige champignonsaus, broccoli en rösti rondjes, voor lage prijzen. Bij dit ontmoetingspunt kunt u ook andere senioren ontmoeten. Doorgaans is het tevens mogelijk om het aanbod te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.harderwijk.nl treft u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Lees verder over Vergelijken.

Feiten

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Harderwijk
 • Regionummer: 0341 (+31341)
 • Hoofdpostcode: 3841
 • Lokale wijk: Binnenstad

Potentiële maaltijden

 • Speklapje in jus
 • Tortellini met gehakt en kaas
 • Hollandse hachee
 • Gekookte aardappels
 • Bloemkool met rundvlees schotel

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Welke vorm van zorg is gewenst? Betreft het tijdelijke ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of gaat het om meer intensieve ondersteuning als thuishulp bij eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Doorzoek welke manieren van (thuis)zorg geschikt zijn. Bekijk WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering en WMO. Ontdek ook wat de gemeente Harderwijk te bieden heeft m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.harderwijk.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier zoeken

  Check de maaltijdservices in Harderwijk voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Neem zaken in acht als: bezorg- en betaalmogelijkheden en eventuele diëten. Kijk of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  De maaltijden zullen thuis geleverd worden, doorgaans door een vaste bezorger. Het verwarmen van de thuismaaltijd gaat zonder slag of stoot in vrijwel elke magnetron. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, zet de instellingen op 600 watt en kies voor ongeveer circa 7 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

In beginsel spreken we over 3 type maaltijden: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & koelvers. Het handige van koelvers is dagverse bereiding, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, maar beperkt fris en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is ideaal voor ouderen waarbij een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van het soort gerecht. Diepvriesmaaltijden zijn beschikbaar vanaf €3,50. Voedzame koelverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €5,70. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Harderwijk kan u al bestellen vanaf €7,90. Meestal zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een (online) maaltijdservice kan uitkomst bieden. De dienst zelf proberen kan met zo’n proefpakket. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. De maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren om het e.e.a. uit te leggen. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de vaste bezorger levert alles netjes af en verstrekt benodigde info.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Heeft u een operatie achter de rug, en wilt u gedurende een paar weken/maanden een bezorgservice voor maaltijden? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. U kiest wekelijks eigenhandig de maaltijden (met de bestellijst, online & telefonisch). Altijd geheel vrijblijvend (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in juni 2024

Eten aan huis bezorgen in Harderwijk is ontzettend handig. Voor bewoners die nog op eigen benen staan faciliteert dit meer vrije tijd en structuur. Voor mensen die hier meer moeite mee hebben is het vrijwel onmisbaar. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat ouderen voldoende voeding binnenkrijgen. Steeds populairder zijn deze dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Tegelijkertijd zijn ook de diepvries- en koelverse gerechten steeds beter. Altijd met voldoende groente, noodzakelijke vitaminen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het opwarmen van deze voedzame maaltijden doet u gewoon in de magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Harderwijk: “bezorgen biedt perfect service in postcodegebied 3840, 3841, 3842, 3843, 3844, 3845, 3846, 3847, 3848, 3849”. Lees verder over Kant en klaar maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw diëten en allergieën. lactosevrij, zoutarm, glutenvrij, gemalen of eiwitrijk, koolhydraatarm, veganistisch, vegetarisch: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: diners met maximaal < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente