Maaltijdvoorziening Nijkerk

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Nijkerk

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Nijkerk is aantrekkelijk voor alle inwoners die mede door ouderdom of door een lichamelijke beperking niet in de keuken kunnen staan. Voor de gemeente Nijkerk zien we veel interessante maaltijdvoorzieningen voor ouderen. We spreken dan over bedrijven met landelijke dekking als Vers aan Tafel, of regionale maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Door gebruik te maken van soortgelijke aanbieders kan iedereen rekenen op gezonde gerechten als Hachee, Rode bietjes met zilveruitjes, Aardappelpuree met tuinkruiden en Pulled pork zoete aard puree bonenmix. Op dit portaal leest u meer over leveranciers en bruikbare inlichtingen betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteNijkerk
Regio-code033 (+3133)
Postcode3861
Kosten (indicatie)v.a. €5,65
Lekkere maaltijdErwtensoep met rookworst

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2024

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Nijkerk

Een juist voedingspatroon is onmisbaar voor uw vitaliteit. Een voedzaam recept vol mineralen is dan ook een belangrijke factor. Wil een supermarkt bezoeken en in de keuken staan niet 100% veilig meer door gezondheidsproblemen? En moet u met weinig rondkomen? Gelukkig kunt u gebruik maken van een aantal subsidies / maaltijd regelingen. Dit houdt in: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, samen eten in een wijkgebouw, of thuiszorg. Waar heb ik recht op? U kunt zich beroepen op diverse wetten en regelingen (subsidie). In dit hoofdstuk gaan we dieper in op een aantal van deze wetten: wijkverpleging uit de zorgverzekeringswet, de WMO en de WLZ, en mantelzorg. Wellicht kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand binnen de gemeente Nijkerk.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Nijkerk. Te gebruiken door bejaarden die problemen ervaren bij het zelf runnen van een huishouden en als assistentie bij mantelzorg.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Informeer bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor bewoners die continu intensieve zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: dementerende senioren of hulpbehoevenden met een handicap. Er is ruimte voor ondersteuning bij het avondeten (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Gezamenlijk eten
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en is er reeds een hoge zorgvraag? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Gewoonlijk gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een thuismaaltijd
 • Samen eten
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en onbetaalde zorg richting familie of bekenden. In sommige situaties kan een vriend of kennis helpen met kleine boodschappen doen of een maaltijd koken. In Nijkerk zien we ook vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Bekijk ook Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Nijkerk vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Nijkerk? In uw omgeving zien we velerlei services en vrijwilligers die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en invaliden. U kunt hierbij denken aan onder andere Aardappelpannenkoeken of Procureurlapje met jus, Schorseneren à la crème, Gekookte aardappelen. Wij onderscheiden organisaties met een ruim aanbod vriesverse gerechten en koelverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en leveranciers die de gerechten opgewarmd brengen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. Dit is klaar te maken op een moment dat het u schikt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en is er geen mantelzorger die u daarbij wil / kan ondersteunen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw eten wordt opgewarmd geleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Hierna vindt u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Hugo KooktMeidoornlaan 33852 GVErmelo
Keurslager GeerseGarderenseweg 23882 AHPutten
Amaris – ArkemheenVetkamp 253862 JMNijkerk
BuurtzorgJulianalaan 25A3851 RAErmelo
Peacocks @ HomeStationsstraat 1433851 NGErmelo
Keurslagerij SteltenpoolWesterdorpsstraat 93871 ATHoevelaken
SPAR WorstVan Noortstraat 29A3864 ESNijkerkerveen
Welzijn PuttenBrinkstraat 913881 BPPutten
De Ober CateringHogebrinkerweg 103871 KNHoevelaken
BuurtzorgOosterdorpsstraat 33871 AEHoevelaken
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Nijkerk

Meerdere buurthuizen rondom Nijkerk bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Maatschappelijke wijkrestaurants voeren een assortiment verse maaltijden zoals Varkensgehaktbal met vleesjus, aardappelpuree, sperziebonen, met weinig winstmarge. Daar kunt u ook andere senioren ontmoeten. Bij sommige restaurants is het mogelijk om de specialiteiten op te halen of te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.nijkerk.eu/ bekijkt u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Klik verder naar Mantelzorg.

Belangrijke info

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Nijkerk
 • (Net) nummer: 033 (+3133)
 • Hoofdpostcode: 3861
 • Populaire wijk: Nijkerk

Maaltijd suggesties

 • Rundersaucijs in jus
 • Klapstuk met hutspot
 • Verse waldorfsalade
 • Gepaneerde kalkoenschnitzel
 • Gebakken krieltjes

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Wat heeft u precies nodig? Spreken we over kortstondige zorg zoals boodschappen doen of koken? Of hebben we te maken met meer intensieve ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Zoek uit welke soorten zorg geschikt zijn. Vergelijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ of WMO. Ontdek ook wat uw gemeente Nijkerk kan betekenen betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.nijkerk.eu/) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst uitzoeken

  Onderzoek de maaltijdservices in Nijkerk voor ouderen en start met bestellen. Let goed op de manier waarop u kunt bestellen en betalen en het wisselende aanbod. Probeer of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  Uw menu’s zult u thuisbezorgd krijgen, steeds vaker door een lokale bezorger, op een vast moment. Het verwarmen van de maaltijd gaat eenvoudig in vrijwel elke magnetron. Maak wat gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en stel de tijd in op ongeveer 7 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

Feitelijk zijn er drie keuzes: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers of vriesvers. Het voordeel van koelvers is super verse leveringen, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, echter minder fris en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje is ideaal op momenten wanneer eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

De prijs die u betaalt hangt af van het soort gerecht. Diepvriesmaaltijden zijn er al vanaf €3,80. Koelverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €6,70. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Nijkerk is er al voor €9,00. Normaal zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw ouders? Zo’n maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Kies daarom direct voor een proefpakket. Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Uw maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren om de aanvraag te bespreken. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale bezorger levert alles netjes af en geeft verdere uitleg.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wenst u slechts tijdelijk een maaltijdservice aan huis? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. U selecteert steeds de maaltijden die u aanspreken (met de bestellijst, online & telefonisch). U hebt dus geen verplichtingen (zonder afnameverplichting).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in juni 2024

Eten aan huis bezorgen in Nijkerk heeft veel voordelen. Voor ouderen die zichzelf kunnen redden levert dit meer tijd en regelmaat. Voor inwoners die hier meer moeite mee hebben is het bijna een vereiste. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat bejaarden niet ondervoed raken. Bovenal de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Tevens zijn ook de koelverse- en diepvriesgerechten sterk in kwaliteit verbeterd. Ze bevatten steeds meer groenten, belangrijke voedingsstoffen (B12) en steeds minder zout en vet. Het bereiden van deze complete maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Nijkerk: “bezorgen houdt in: veel autonomie in postcodegebied 3860, 3861, 3862, 3863”. Bekijk ook info over ZVW.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw eetpatroon. gemalen, zoutarm, natriumarm, glutenvrij en ook veganistisch, koolhydraatarm, eiwitrijk, vloeibaar: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: diners met plusminus 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente