Maaltijdvoorziening Putten

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Putten

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Putten is ideaal voor alle senioren die mede door leeftijd of beperking tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. Binnen de gemeente Putten zien we verschillende maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit zijn landelijk opererende diensten als Apetito, of lokale vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Dankzij deze bedrijven heeft men de beschikking over gezonde recepten zoals Asperge beenhamschotel met kip of Gebonden rundvleessoep. Op dit portaal treft men beschikbare bedrijven en waardevolle details aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeentePutten
Regio-code0341 (+31341)
Postcode3881
Kosten (indicatie)v.a. €5,72
Voorbeeld maaltijdSpaghetti bolognese

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen mei 2024

Subsidie op maaltijden aan huis in Putten

Een juist maaltijdplan is relevant voor uw vitaliteit. Een gezond recept bomvol groenten moet dan ook het streven zijn. Lukt naar de supermarkt gaan en uw potje klaarmaken niet meer door fysieke ongemakken? En heeft u laag inkomen? Dan kunt u aanspraak doen op interessante maaltijdregelingen en subsidies. Dat kan betekenen: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, aanschuiven in een buurtrestaurant, of via de zorginstelling geleverd. Hoe werkt dit? U kunt aankloppen bij verscheidene zorgwetten en maaltijdsubsidies. In deze paragraaf zoomen we in op de beste regelingen: WLZ, ZVW (thuiszorg en de WMO, en persoonlijke mantelzorg. Wellicht is er ook speciale bijzondere bijstand in de gemeente Putten.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Putten. Uniek voor ouderen die moeilijkheden hebben met het op eigen benen thuis wonen en hulp bij mantelzorg.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor bewoners die de hele dag zorg in de nabijheid of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: dementerende senioren of hulpbehoevenden met een lichamelijke beperking. Tevens is er financiële ruimte voor de maaltijd (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en is er reeds een hoge zorgvraag? Soms wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Gewoonlijk wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd bereiden
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. Onder sommige omstandigheden kan een familielid of vriend ondersteunen bij boodschappen kopen of een maaltijd opwarmen. In Putten kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Meer ondersteuning in huis
 • Bezoek ook eens Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Putten vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Putten? In deze gemeente bestaan er diverse organisaties en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. U kunt denken aan Heekfilet met hollandaissesaus, aardappelpuree met persillade, wortelen met peterselie en Verse fruitsalade. U kunt kiezen voor organisaties die gericht zijn op koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en maaltijdservices die de menu’s warm bezorgen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Probeer dan eerst eens koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. Dit is klaar te maken op ieder gewenst moment. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Is dit erg lastig voor u, en kent u niemand die voor u klaar staat? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. De maaltijd wordt warm geleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Onderstaand bekijkt u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale partijen, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Welzijn PuttenBrinkstraat 913881 BPPutten
Vitras – Santé PartnersNijverheidslaan 3T3903 ALVeenendaal
Keurslager GeerseGarderenseweg 23882 AHPutten
De Ober CateringHogebrinkerweg 103871 KNHoevelaken
Keurslagerij SteltenpoolWesterdorpsstraat 93871 ATHoevelaken
Slagerij van EngelenSpeulderweg 33886 LAGarderen
Slagerij SchuitemanDorpsstraat 233886 ARGarderen
Restaurant MuchaDe Sterke Arm 13901 EKVeenendaal
Keurslager BaarsKerkstraat 153891 ETZeewolde
SPAR MaaltijdserviceSmidstraat 13886 AXGarderen
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Contact opnemen kan per mail.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Putten

Meerdere buurthuizen in de omgeving Putten bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een maatschappelijk buurtrestaurant voor ouderen. Maatschappelijke wijkrestaurants verstrekken lekkere gerechten als Zalmfilet, dillesaus, Parijse worteltjes, aardappelpuree, tegen een aantrekkelijke prijs. In het restaurant is ook voldoende gelegenheid om te praten. In sommige seniorenrestaurants bestaat er de optie om de gerechten te laten bezorgen. Op de URL www.putten.nl bekijkt u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Mogelijk interessant: Kant en klaar maaltijden.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Putten
 • Netnummer: 0341 (+31341)
 • Hoofdpostcode: 3881
 • Lokale wijk: Putten

Lekkere maaltijden

 • Spinaziestamppot, braadworst
 • Rundvlees in jus
 • Gebonden rundvleessoep
 • Kip in kerriesaus, doperwten, rijst
 • Spinazie a la creme

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Waar heeft men behoefte aan? Spreken we over tijdelijke ondersteuning zoals boodschappen doen of koken? Of gaat het om permanente ondersteuning als het toedienen van eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Is de zorgvraag bekend? Zoek uit welke zorgvormen mogelijk zijn. Bekijk WMO, WLZ en zorg vanuit de zorgverzekering. Achterhaal ook wat uw gemeente Putten aanbiedt rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.putten.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst uitkiezen

  Onderzoek de maaltijdservices in Putten voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Let op belangrijk dingen zoals: bestelopties, betaalopties, klantenservice en beschikbare diëten. Probeer of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  De maaltijden zullen thuis geleverd worden, vaak door uw eigen bezorger. De maaltijd klaarmaken kan moeiteloos in de magnetron, oven of in de pan. Prik gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en verhit de maaltijd in zo’n 7 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

In de basis zijn er drie opties: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & vriesvers. Koelvers biedt 100% verse ingrediënten, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, echter verminderd fris en smaakvol. Tafeltje dekje is handig in het geval dat eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met de eigenschappen van de maaltijden. Diepvriesmaaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €3,80. Heerlijke koelverse maaltijden vindt u al vanaf €6,00. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Putten is verkrijgbaar vanaf €7,90. Meestal is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Zoekt u een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een ouderen-maaltijdservice is dan ideaal. Bestel veilig en snel zo’n proefpakket. Vraag deze vrijblijvend aan. Een (online) maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren voor nadere toelichting. Zo wordt er een levering ingepland, de vaste chauffeur levert de gerechten aan huis en neemt de laatste zaken door.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wenst u tijdelijk bezorgmaaltijden thuis ontvangen? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men kiest altijd de maaltijden die u aanspreken (telefonisch, met de bestellijst en online). Altijd geheel vrijblijvend (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in mei 2024

Eten aan huis bezorgen in Putten is een ware uitkomst. Voor senioren die zelfstandig kunnen koken geeft dat extra tijd en routine. Voor senioren die niet meer naar de winkel kunnen is het haast onvermijdbaar. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat ouderen voldoende voeding (en dus energie) krijgen. In het bijzonder deze dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Tegelijkertijd zijn ook de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten steeds beter. Vol met groenten, bouwstoffen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het verwarmen van deze gezonde maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Putten: “bezorgen biedt veel gemak in postcodegebied 3853, 3880, 3881, 3882”. Ga door naar: Koelverse maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uiteenlopende diëten. glutenvrij, natriumarm, gemalen, zoutarm en ook koolhydraatarm, eiwitrijk, veganistisch, vegetarisch: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: menu’s met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!