Maaltijdvoorziening Valkenswaard

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Valkenswaard

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Valkenswaard is bedoeld voor alle senioren die i.v.m ouderdom of een handicap niet zelf kunnen koken. In de gemeente Valkenswaard onderscheiden we verschillende maaltijdvoorzieningen voor senioren. We spreken dan over landelijk actieve bedrijven zoals Apetito, of provinciale restaurants die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Met dit soort services heeft iedereen toegang tot vitale gerechten als Gepaneerde varkensschnitzel of Gepaneerde varkensschnitzel. Via onze service doorzoekt men aanbieders en nuttige info over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteValkenswaard
Regio-code040 (+3140)
Postcode5554
Kosten (indicatie)v.a. €6,94
Recept tipGestoofde wortel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Valkenswaard

Een bepaald eetpatroon is noodzakelijk voor uw algehele gesteldheid. Een voedzaam diner met voldoende groenten mag men niet overslaan. Wil boodschappen kopen en gerechten klaarmaken niet 100% veilig meer ter wille van leeftijd en/of handicap? En is uw inkomen beperkt? Daarvoor kunt u aanspraak doen op prima maaltijdregelingen / subsidies. Denk dan aan: goedkope maaltijden aan huis, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Waar heb ik recht op? U dient rekening te houden met verscheidene zorgwetten en subsidies voor maaltijden. Hieronder benaderen we een aantal van deze wetten: WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), en lokale mantelzorg. Eventueel heeft u ook recht op bijzondere bijstand binnen de gemeente Valkenswaard.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Valkenswaard. Uniek voor bewoners die hulpvragen hebben bij het zelf runnen van een huishouden en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor senioren die de hele dag door goede zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: dementerende bejaarden of ouderen met fysieke ongemakken. De wet biedt ook hulp bij eten en drinken (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Vaak gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd opwarmen
 • Samen eten
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. Soms kunnen bekenden ondersteunen bij naar de supermarkt gaan of helpen bij het eten. In Valkenswaard kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Meer info op o.a. zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Valkenswaard vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Valkenswaard? In en rondom uw woonplaats vinden we meerdere organisaties en zorginstanties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. U kunt denken aan gerechten als Vleeskroketten, appelcompote, pommes mignonettes of Varkenssaucijs in jus. U kunt kiezen voor keukens met een ruim aanbod koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en services die uw maal warm aan huis brengen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? In dat geval kunt u prima kiezen voor vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron wanneer u dat schikt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Lukt het eten opwarmen niet, en is er niemand die voor u klaar staat? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw eten wordt warm bezorgd, smullen maar!
 • Hieronder vindt u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij GossensEindhovenseweg 425554 ACValkenswaard
ZuidZorg WijkzorgKlaproosstraat 605571 JHBergeijk
BuurtzorgBakkerstraat 535554 EDValkenswaard
ZuidZorg WijkzorgRijt 25552 BKValkenswaard
ZuidZorg WijkzorgGroeneweg 27c5541 AGReusel
Catering ContentLeemskuilen 25563 CKWesterhoven
Kempenhof – ValkenhofAntwerpsebaan 35554 JVValkenswaard
Stichting Maaltijdservice De KempenHof 105571 CCBergeijk
Keurslagerij HoppenbrouwersHof 475571 CBBergeijk
Keurslager AdriaansDommelseweg 36A5554 NSValkenswaard
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Stuur ons dan een mail.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Valkenswaard

Verschillende buurthuizen in de streek Valkenswaard bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Regionale wijkrestaurants bieden warme maaltijden als Kipfilet in uienjus, Andijviestamppot, voor scherpe prijzen. Bij dit ontmoetingspunt is ook voldoende gelegenheid om te praten. Bij sommige restaurants is het mogelijk om het assortiment te laten bezorgen. Op de URL www.valkenswaard.nl spot u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants in uw gemeente. Lees verder over ZVW.

Feiten

Smaakvolle maaltijden

 • Witlof a la creme
 • Kippenbout in jus
 • Linzensoep met bleekselderij
 • Varkensvlees in saus
 • Groentemix, kormasaus, basmatirijst

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Wat is het precieze probleem? Betreft het kortstondige zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of spreken we over meer intensieve zorg als thuishulp bij eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Informeer naar de verschillende soorten zorg die tot de opties behoren. Vergelijk WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering & WMO. Zoek ook uit wat de gemeente Valkenswaard aanbiedt betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.valkenswaard.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger selecteren

  Beoordeel de maaltijdservices in Valkenswaard voor ouderen en start met bestellen. Bekijk grondig de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en beschikbare diëten. U kunt uitzoeken of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  Uw bestellingen kunnen bij u thuisbezorgd worden, in de regel door een vaste bezorger. Het verwarmen van de maaltijd gebeurt zonder problemen in vrijwel elke magnetron. Maak wat gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en verwarm het gerecht ongeveer 6 – 7 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

Feitelijk zijn er drie type maaltijden: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of koelvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om dagverse bereiding, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je langer bewaren, echter minder fris en smaakvol. Tafeltje dekje is makkelijk in situaties waarbij eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door de specificaties van de gerechten. Diepvriesmaaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €3,90. Gezonde koelverse maaltijden bestelt u vanaf €7,00. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Valkenswaard is er al voor €7,10. Doorgaans is dit bedrag inclusief bezorging.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. De dienst zelf proberen kan met proefpakketten. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. De maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren om de aanvraag te bespreken. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, en de persoonlijke bezorger bezorgt de maaltijden thuis en kan eventuele vragen behandelen.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en zoekt u voor beperkte tijd een maaltijdleverancier? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men selecteert steeds de maaltijden die u aanspreken (online, met de bestellijst & telefonisch). Zelf de touwtjes in handen houden (geen abonnement).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Valkenswaard kent vele pluspunten. Voor ouderen die zelf de boodschappen doen en koken resulteert dit in meer zelfstandigheid en autonomie. Voor bewoners die niet zelf hun potje kunnen koken is het bijna een vereiste. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat hulpbehoevenden voldoende voeding binnenkrijgen. Bovenal deze dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Eveneens zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden met sprongen vooruit gegaan. Tegenwoordig met veel groenten, belangrijke vitaminen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het klaarmaken van deze vers bereidde maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Valkenswaard: “bezorgen houdt in: veel zelfstandigheid in postcodegebied 5550, 5551, 5552, 5553, 5554, 5555, 5556”. Mogelijk interessant: Boodschappenhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw individuele wensen. zoutarm, lactosevrij, natriumarm, gemalen of juist eiwitrijk, veganistisch, koolhydraatarm, vloeibaar: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: eten met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!