Maaltijdvoorziening Eersel

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Eersel

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Eersel is men name interessant voor alle mensen die i.v.m leeftijd of door iets anders niet in de keuken kunnen staan. Binnen de gemeente Eersel kan men kiezen uit professionele maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Het gaat om de grote landelijke aanbieders als Maaltijdservice.nl, of lokale tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Met behulp van deze leveranciers kan iedereen rekenen op gezonde menu’s als Broccolisoep en Witlofschotel met ham en kaas. Via maaltijdvoorzieningen.nl vindt men eet-bedrijven en essentiële voorlichting over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEersel
Regio-code0497 (+31497)
Postcode5521
Kosten (indicatie)v.a. €6,58
Smaakvolle maaltijdSperziebonen

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Eersel

Een speciaal voedingspatroon is aan te raden voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzaam diner vol groenten is dan ook een belangrijke factor. Kan boodschappen doen en koken niet langer zelfstandig wegens het feit dat u een jaartje ouder wordt? En is uw inkomen beperkt? Als antwoord daarop kunt u gebruik maken van handige subsidies en maaltijdregelingen. Concreet: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, aanschuiven in een buurtrestaurant, of hulp bij u thuis. Waar heb ik recht op? Hiervoor zijn er diverse subsidievormen en zorgwetten. Op deze pagina verwerken we de beste regelingen: ZVW (thuiszorg), WMO en WLZ, en lokale mantelzorg. Misschien kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand bij de gemeente Eersel.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Eersel. Te gebruiken door senioren die problemen ondervinden bij het zelfstandig thuiswonen en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Een boodschappen-buddy
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is unieke voor hulpbehoevenden die 24/7 extra zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: dementerende bejaarden of senioren met een lichamelijke beperking. Deze wet is er ook voor hulp bij eten en drinken (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Het eten in de mond stoppen
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Soms wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Dikwijls loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een magnetronmaaltijd opwarmen
 • eten in de mond stoppen
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en intensieve zorg voor een hulpbehoevende. Dikwijls kan een vriend of kennis ondersteunen bij boodschappen kopen of een maaltijd koken. In Eersel zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Extra handjes in huis
 • Raadpleeg ook eens Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Eersel vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Eersel? In deze plaats vinden we allerlei partijen en zorginstanties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en beperkten. Bijvoorbeeld Varkenshaasstukjes in bearnaisesaus, Spinazie à la crème, Volkoren spaghetti en Nasi goreng. Er zijn bedrijven gespecialiseerd in koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en bezorgdiensten die uw maal opgewarmd brengen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. Dit is klaar te maken wanneer u dat uitkomt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en kent u niemand die u hierbij hulp kan bieden? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Het gerecht wordt opgewarmd geleverd, u hoeft niets te doen.
 • Hieronder vindt u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale organisaties, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager van den BroekNieuwstraat 20c5521 CMEersel
ZuidZorg WijkzorgGroeneweg 27c5541 AGReusel
ZuidZorg WijkzorgGebint 1M5521 WDEersel
Fijn ProeversPostbus 655520 ABEersel
ZuidZorg WijkzorgServatiusstraat 6a5512 AJVessem
Keurslagerij LaureijsSniederslaan 495531 EHBladel
RSZK – KempenlandRondweg 255531 AJBladel
Catering Just UsNicolaas Beetslaan 175531 TGBladel
ZuidZorg WijkzorgKloostertuin 25531 HCBladel
BuurtzorgVan Dissellaan 35531 BPBladel
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Informeer dan bij onze medewerkers.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Eersel

Sommige zorginstellingen rondom Eersel bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Dergelijke wijkrestaurants hebben de lekkerste gerechten als Speklapje met vleesjus, stamppot andijvie, voor enkele euro’s. In zo’n omgeving is er ook ruimte voor ontmoeting. Bij sommige eetpunten bieden ze ook de optie de maaltijden aan huis te bezorgen. Op www.eersel.nl treft u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Ga door naar: Diepvriesmaaltijden.

Informatie

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Eersel
 • Netnummer: 0497 (+31497)
 • Hoofdpostcode: 5521
 • Lokale wijk: Eersel

Potentiële maaltijden

 • Bloemkool cordonbleu schotel
 • Stamppot Hete bliksem met stroop
 • Schnitzel champignonsaus
 • Pasta carbonara
 • Rabarbercompote

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Welke vorm van zorg is gewenst? Kiest men voor beperkte ondersteuning zoals koken of opwarmen van gerechten? Of is er behoefte aan ingrijpendere ondersteuning als mantelzorg voor eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Zoek uit welke vormen van zorg tot de opties behoren. Doorzoek Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO en WLZ. Bekijk ook wat de gemeente Eersel kan betekenen betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.eersel.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst bepalen

  Onderzoek de maaltijdservices in Eersel voor ouderen en maak een keuze. Bekijk grondig de beste- en betaalmogelijkheden en beschikbare diëten. Vind uit of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  De bestellingen kunt u thuis verwachten, steeds vaker door een vaste bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd kan simpelweg in de magnetron of oven. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en verwarm het gerecht circa 5 – 7 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

Feitelijk zijn er 3 type maaltijden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers of vriesvers. De meerwaarde van koelvers is de meest verse ingrediënten, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar beperkt vers en vaak zouter. Tafeltje dekje biedt uitkomst voor mensen waarbij een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door de gekozen opties. Diepvriesmaaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €4,40. Gezonde koelverse maaltijden zijn er al vanaf €5,80. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Eersel bieden sommige aanbieders aan voor €9,00. Dikwijls betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Zoekt u een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De senioren-maaltijdservice is dan ideaal. Kies daarom direct voor zo’n proefbestelling (pakket). Vraag deze vrijblijvend aan. De senioren-maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste chauffeur bezorgt het proefpakket aan huis en kan eventuele vragen behandelen.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wilt u gedurende een paar weken/maanden een bezorgdienst voor eten? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men bestelt wekelijks de menu’s die u lekker lijken (met de bestellijst, online en telefonisch). U hebt dus geen verplichtingen (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Eersel is sterk in opkomst. Voor senioren die het huishouden nog prima managen verschaft dit meer zelfstandigheid en structuur. Voor bewoners die niet meer naar de winkel kunnen is het soms de enige oplossing. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat senioren voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Veel besteld zijn o.a. deze dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Tevens zijn ook de diepvries- en koelverse gerechten steeds gezonder. Vaak met 250 gram + groente, belangrijke vitaminen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het verwarmen van deze voedzame maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Eersel: “bezorgen resulteert in goede ondersteuning in postcodegebied 5520, 5521”. Lees verder over Proefpakket.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw eigen voedingspatroon. lactosevrij, natriumarm, zoutarm, glutenvrij of wellicht vloeibaar, vegetarisch, eiwitrijk, veganistisch: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: eten met niet meer dan < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente