Maaltijdvoorziening Bernheze

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Bernheze

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Bernheze is er voor alle bewoners die mede door ouderdom of een lichamelijke handicap (tijdelijk) niet kunnen koken. Binnen de gemeente Bernheze zijn er meerdere maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit zijn landelijke instellingen als Uitgekookt, of kleinschalige maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Door middel van dit soort instellingen kan iedereen weer genieten van voedzame gerechten zoals Sucadelapje met jus, witlof à la crème en gekookte aardappelen of Hamlapje in jus met stamppot andijvie. Op deze website leest men meer over organisaties en handige details omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBernheze
Regio-code0413 (+31413)
Postcode5384
Kosten (indicatie)v.a. €6,46
Geschikte maaltijdKip Andorra

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie maaltijden aan huis in Bernheze

Een uitgekiend eetpatroon is noodzakelijk voor uw algehele gesteldheid. Een voedzaam recept met voldoende mineralen draagt hier zeker aan bij. Wil het boodschappen inkopen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet langer zelfstandig door het feit dat u een jaartje ouder wordt? Of heeft u een relatief laag inkomen? Met dat in het achterhoofd kunt u gebruik maken van belangrijke maaltijdregelingen / subsidies. Die faciliteren een vaste korting op maaltijden aan huis, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp via zorghuizen. Hoe maak ik hier aanspraak op? U kunt een beroep doen op velerlei zorgwetten en maaltijdsubsidies. In deze paragraaf behandelen we de beste regelingen: thuiszorg/wijkverpleging via zorgverzekeraar, de WMO of de WLZ, en tijdelijke mantelzorg. Mogelijkerwijs is er ook speciale bijzondere bijstand bij de gemeente Bernheze.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Bernheze. Ontwikkeld voor ouderen die tegen problemen aanlopen bij het zelf runnen van een huishouden en als assistentie bij mantelzorg.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor hulpbehoevenden die de hele dag zorg in de nabijheid en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere bejaarden met dementie en ouderen met een fysiek ongemak. Er zijn ook maatregelen te nemen voor het avondeten (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Het eten in de mond stoppen
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Misschien wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Meestal gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd bereiden
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die wordt geboden aan familie, vrienden en bekenden. In sommige gevallen kan een familielid of vriend ondersteunen bij een supermarkt bezoeken of een maaltijd brengen. In Bernheze staan ook vrijwilligers klaar die zich hiervoor inzetten.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Raadpleeg ook eens RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Bernheze vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Bernheze? In en rondom uw woonplaats onderscheiden we talloze services en instanties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en beperkten. U kunt denken aan gerechten als Vispannetje fruits de mer met groenten in kreeftensaus, Aardappelgratin of Nasi babi pangang. U kunt kiezen uit organisaties die gericht zijn op diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en keukens die het diner opgewarmd brengen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Dan bent u goed af met diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. Dit is klaar te maken wanneer u dat schikt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Kun u dit zelf niet, en heeft u geen thuiszorg die u ondersteunt? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Het menu wordt warm afgeleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Hierna bekijkt u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BrabantZorg – HeelwijkMozartlaan 25384 CGHeesch
Het RetraitehuisVolkelseweg 305405 NAUden
BuurtzorgCereslaan 25384 VTHeesch
BrabantZorg – Nieuwe HoevenUdensedreef 55374 RLSchaijk
Lekkerz van HierSchutsboomstraat 13A5374 CASchaijk
Wat de pot schaftProvincialeweg 65398 JLMaren Kessel
Keurslager KeizerDorpstraat 265386 AMGeffen
ONS WelzijnVolkelseweg 25405 NAUden
Thuiszorg PanteinLoopkantstraat 255405 ACUden
BrabantZorg – MartinushuisKloosterstraat 35391 ABNuland
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Bernheze

Meerdere verzorgingstehuizen in de streek Bernheze bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een apart buurtrestaurant voor ouderen. Lokale wijkrestaurants serveren warme menu’s zoals Kaaskroketjes, voor lage prijzen. Daar is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Soms is het mogelijk om het eten op te halen of te laten bezorgen. Op de URL www.bernheze.org/ vindt u aanvullende info over de seniorenrestaurants in uw omgeving. Klik verder naar Vers aan Tafel.

Stats & Facts

 • Provincie: Noord-Brabant
 • Gemeente: Bernheze
 • (Net) nummer: 0413 (+31413)
 • Hoofdpostcode: 5384
 • Wijk: Vorstenbosch

Smaakvolle maaltijden

 • Kabeljauw in kruidensaus
 • Wild Crunches
 • Stamppot knolselderij met rucola
 • Kip tikka massala, basmatirijst
 • Wrap kip madras

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Om wat voor zorg gaat het? Doelen we op lichte ondersteuning zoals koken of opwarmen van gerechten? Of spreken we over permanente ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Zoek uit welke manieren van (thuis)zorg een optie zijn. Zoek naar WMO, WLZ & zorg vanuit de zorgverzekering. Zoek ook uit wat de gemeente Bernheze kan betekenen met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.bernheze.org/) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder zoeken

  Vergelijk de maaltijdservices in Bernheze voor ouderen en kies een geschikte. Analyseer punten als de manier waarop u kunt bestellen en betalen en eventuele diëten. Zoek uit of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  Uw bestellingen worden aan huis bezorgd, vaak door een regionale chauffeur op een vaste dag. De bereiding van het gerecht gaat eenvoudig d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en stel de tijd in op circa 6 – 8 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Standaard kunt u kiezen uit drie keuzemogelijkheden: vriesvers, koelvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Het grote koelvers voordeel: dagverse bereiding, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar minder vers en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje is perfect voor senioren waarbij een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met de persoonlijke eet-voorkeuren. Vriesverse maaltijden bestelt u vanaf €3,90. Voedzame koelverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €6,50. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Bernheze is er al voor €7,00. Normaliter betaalt u geen extra bezorgkosten.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een (online) maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Koop daarom snel zo’n proefpakket. Vul het formulier in. Zo’n maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de regionale bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en geeft antwoord op vragen.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en zoekt u voor een korte periode een maaltijdleverancier? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U kiest wekelijks de maaltijden die u aanspreken (online, telefonisch en met de bestellijst). U bent dus volledig flexibel (zonder afnameverplichting).


Dieetmaaltijden aan huis in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Bernheze heeft veel voordelen. Voor ouderen die het huishouden nog prima managen levert dit meer rust en autonomie. Voor bejaarden die hier meer moeite mee hebben is het bijna een vereiste. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat mensen voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Bovenal de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Tevens zijn ook de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten in kwaliteit gestegen. Ze bevatten steeds meer groenten, goede vitaminen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het opwarmen van deze gezonde maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Bernheze: “bezorgen verschaft veel zelfstandigheid in postcodegebied 5471, 5472”. Bezoek de pagina: Uitgekookt.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw diëten en allergieën. natriumarm, zoutarm, gemalen, glutenvrij of wellicht vloeibaar, vegetarisch, koolhydraatarm, eiwitrijk: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: voedsel met nooit meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente